یک‌شنبه 15 مهر 1403

ایرانیان با تکیه بر توان و دانش خود عرصه ساخت و تعمیر کشتی‌ها را به دست گرفته‌اند / بومی‌سازی 70 درصد تجهیزات "شناور برنا" با بهره‌گیری از دانش داخلی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
ایرانیان با تکیه بر توان و دانش خود عرصه ساخت و تعمیر کشتی‌ها را به دست گرفته‌اند / بومی‌سازی 70 درصد تجهیزات "شناور برنا" با بهره‌گیری از دانش داخلی

معاون فنی و نگهداری اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: در راستای تحقق شعار «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال‌آفرین» تجهیزات یدک‌کش برنا با بهره‌گیری از دانش متخصصان داخلی در اداره تعمیرات و نگهداری تجهیزات دریایی بندر شهید رجایی بازسازی و ارتقاء یافت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ کشتی‌سازی، یکی از صنعت‌های درآمدزا در جوامع به شمار می رود که هر کشوری دانش آن را داشته باشد می تواند اقتصاد خود را متحول سازد و بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا به این علم دست یافته و یا به دنبال دستیابی به آن هستند.

جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از دریا در شمال و جنوب آن از جمله کشورهایی به شمار می رود که رونق کشتی سازی در حمل و نقل دریایی آن نقش بسزایی دارد؛ هر چند که لنج سازی از دوران کهن در کشورمان رونق داشته اما شکوفایی ساخت کشتی های غول پیکر و مجهز را می توان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دید.

جوانان ایرانی با تکیه بر توان و دانش خود عرصه ساخت و تعمیر کشتی ها را به دست گرفته اند

استان هرمزگان با همجواری با دو دریای بزرگ خلیج فارس و عمان بیشترین ظرفیت را در زمینه تعمیر، نگهداری و ساخت کشتی های تجاری و دریانوردی دارد و دهه اخیر با تحریم های ناجوانمردانه ای که بر کشورمان اعمال شده؛ جوانان این مرز و بوم توانسته اند بومی سازی در بسیاری از قطعات ساخت دریا پیماها را به دست آورند.

مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران در سال 1352 با طراحی یک شرکت آلمانی در غرب شهر بندرعباس احداث شده که با پیروزی شکوهمند انقاب اسلامی رفته رفته بخش های مختلف آن تجهیر و توسعه یافته است.

تلاش فاخر جوانان این مرز و بوم برای راه اندازی خط تولید و تعمیر کشتی های پیشرفته قابل تحسین است، به طوری که در گذشته متخصصان فراساحل از کشورهای خارجی بوده اما در حال حاضر جوانان ایرانی با تکیه بر توان و دانش خود این عرصه را به دست گرفته اند.

دانش کشتی سازی پیشرفته را نیز مردمان این مرز و بوم فرا گرفته اند

همان گونه که پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «اگر دانش [یا ایمان] به ستاره ثریا بسته باشد و در آسمان‌ها آرام گیرد، مردانی از ایران بدان دست می‌یازند.» دانش کشتی سازی پیشرفته را نیز مردمان این مرز و بوم فرا گرفته اند به طوری که بزرگترین کشتی سازی کشور (ایزوایکو) در هرمزگان با دارا بودن سیستم‌های مختلف از آب‌گیری و به‌آب‌اندازی، توانایی ساخت و تعمیرات هر نوع شناوری در دنیا را دارد.

در سال های اخیر اخبار فراوانی از بندر شهید رجایی و کشتی سازی جنوب به گوش می رسد که جوانان این مرز و بوم کار باز سازی، ساخت و تعمیر کشتی ها را انجام داده اند؛ در روزهای اخیر در راستای تحقق شعار «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال‌آفرین» تجهیزات یدک‌کش برنا با بهره‌گیری از دانش متخصصان داخلی در اداره تعمیرات و نگهداری تجهیزات دریایی بندر شهید رجایی بازسازی و ارتقاء یافت.

محمدرضا پور رجبی، معاون فنی و نگهداری اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی هرمز لازمه ارائه خدمات به کشتی های نسل جدید را ارتقا توان موتوری، تجهیزاتی و عملیاتی یدک‌کش برنا عنوان کرد و گفت: با نظر کارشناسان و متخصصان حوزه تعمیرات دریایی بنادر و دریانوردی هرمزگان این شناور که بالای 45 سال از عمر آن می‌گذشت و فرایند اسقاط آن مطرح بود؛ احیا گردیده و به دست توانمند متخصصان داخلی در حال بازسازی است.

وی ادامه داد: در مرحله نخست سازه بریج (پل فرماندهی شناور) به عنوان نخستین سازه بومی این شناور طراحی، ساخته و نصب شده است.

معاون فنی و نگهداری اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان با بیان اینکه پل فرمانده خود شناور که طراحی 50 سال پیش بود از معایبی همچون دید کم فرمانده نسبت به محیط پیرامون، کمبود فضای لازم جهت استقرار تجهیزات جدید ناوبری و مخابراتی و همچنین فاقد استحکام لازم جهت نصب تجهیزات اطفا حریق بود که این نواقص در طراحی و ساخت بریج این شناور مطابق با استاندارهای روز و مشابه شناورهای مدرن شرکت های مطرح شناورسازی طراحی و اجرا گردیده است.

بومی سازی تجهیزات شناور برنا که یک شناور ژاپنی بوده به دست متخصصان ایرانی

پوررجبی ادامه داد: در طراحی پل فرماندهی جدید علاوه بر جانمایی فضای لازم بمنظور استقرار تجهیزات ناوبری، مخابراتی با افزایش میدان دید فرمانده مانور و کنترل شناور نیز تقویت شده بگونه ای که ابعاد پنجره‌ها بزرگتر، شکل پنجره‌ها به نحوی طراحی شده که بیشترین دید و فضا در پل فرماندهی ایجاد شده است.

وی در ادامه سخنان خود بومی سازی تجهیزات شناور برنا که یک شناور ژاپنی است، به دست متخصصان ایرانی در اداره تعمیرات و نگهداری بندر شهید رجایی را یک افتخار ملی دانست و اضافه کرد: در این طرح 70 درصد تجهیزات شناور از جمله پمپ‌های آتش‌نشانی داخلی، ساخت سه دستگاه دیزل ژنراتور، تجهیزات اطفای حریق با استفاده حداکثری از توان داخلی طراحی و تولید شده است.

معاون فنی و نگهداری اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان خاطر نشان کرد: با ارتقا تجهیزات جدید بر روی شناور برنا، شناور یاد شده می‌تواند با 12 نات (گیره) سرعت در حوزه خدمات دریایی بنادرشرق و یا غرب استان فعالیت داشته باشد.

معاون فنی و نگهداری اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان قابلیت شناور بومی سازی شده برنا را پهلو دهی و جدا سازی کشتی ها در بنادر کوچک عنوان کرد و گفت: بخش عمده این شناور با تکیه بر دانش متخصصان داخلی بروز رسانی شده که امیدواریم با کسب تجربه حاصله از این پروژه در آینده نزدیک با اتکا بر دانش داخلی و شرکت‌های دانش بنیان فعال در این حوزه بتوانیم 30 درصد دیگر را نیز بومی سازی کنیم.

انتهای پیام /

ایرانیان با تکیه بر توان و دانش خود عرصه ساخت و تعمیر کشتی‌ها را به دست گرفته‌اند / بومی‌سازی 70 درصد تجهیزات "شناور برنا" با بهره‌گیری از دانش داخلی 2
ایرانیان با تکیه بر توان و دانش خود عرصه ساخت و تعمیر کشتی‌ها را به دست گرفته‌اند / بومی‌سازی 70 درصد تجهیزات "شناور برنا" با بهره‌گیری از دانش داخلی 3
ایرانیان با تکیه بر توان و دانش خود عرصه ساخت و تعمیر کشتی‌ها را به دست گرفته‌اند / بومی‌سازی 70 درصد تجهیزات "شناور برنا" با بهره‌گیری از دانش داخلی 4