چهارشنبه 7 آذر 1403

ایران از کشور‌های تحت تأثیرات جدی پیامد‌های تغییر اقلیم در سال 2022

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
ایران از کشور‌های تحت تأثیرات جدی پیامد‌های تغییر اقلیم در سال 2022

رییس سازمان هواشناسی کشور گفت: روند تغییرات پارامتر‌های جوی دنیا در سال 2022 نشان می‌دهد که غرب آسیا و ایران یکی از مناطق شاخص از نظر افزایش دما است.

سحر تاج بخش مسلمان ظهر امروز در نخستین کنگره ملی تغییرات اقلیم و سلامت در دانشگاه علوم پزشکی دزفول اظهار کرد: بررسی داده‌های بین‌المللی نشان می‌دهد که ایران از نظر تغییرات برخی پارامتر‌های جوی در سال 2022 از کشور‌های شاخص دنیا بوده است.

وی با بیان اینکه بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که پدیده‌های حدی کشور در سال‌های اخیر افزایش یافته است، افزود: گزارش‌های هیئت بین دولتی تغییر اقلیم نشان می‌دهد که آسیا از نظر افزایش دمای زمین در بین سال‌های 1991 تا 2022 در رتبه دوم در بین قاره‌ها قرار داشته است و این قاره همواره جز مناطق با بیشترین تأثیرپذیری از گرمایش زمین بوده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: آنچه بدیهی است بیشترین افزایش دمای زمین در نیمه کره شمالی و بخش شمالگان رخ داده که یکی از پیامد‌های آن ذوب شدن یخ‌های قطبی و کاهش ذخایر برف است.

تاج بخش مسلمان در بخش دیگری گفت: سناریو‌های بلند مدت اقلیمی هیئت بین دولتی تغییر اقلیم تا سال 2100 نشان می‌دهد که روند افزایش دما در رنج‌های مختلف، پیامد‌های گوناگونی به همراه دارد به طوری که هرچه افزایش دما بیشتر باشد، اثرات منفی شدیدتر خواهد بود.

وی ادامه داد: بر اساس این یکی از این پیامد‌ها افزایش بارش در نوار استوایی کره زمین است که بخش‌های جنوبی کشور ما را نیز شامل می‌شود

رئیس سازمان هواشناسی کشور تصریح کرد: این بارش خارج از نرمال، سیل آسا و با شدت‌های بسیار زیاد است.

تاج بخش مسلمان در بخش دیگری به راهکار‌های مواجهه با تغییر اقلیم اشاره کرد و گفت: 2 راهکار اصلی برای مواجهه با تغییر اقلیم کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و دیگری سازگاری است که باید در همه حوزه‌ها به ویژه در مدیریت انرژی و منابع آب در دستور کار باشد.

وی عنوان کرد: هیأت بین دولتی تغییر اقلیم در آخرین نشست خود اعلام کرد که بهترین اقدامات سازگاری از سوی این هیئت به کشور‌ها جهت اقدام معرفی شود.

رئیس سازمان هواشناسی کشور در ادامه به تشریح ماتریس هشدار سازمان هواشناسی کشور اشاره کرد و افزود: هشدار زرد به معنی پدیده کم مخاطره نیست، چون این ماتریس دارای دو محور «اثر» و «احتمال رخداد» است با این معنی که یک مخاطره می‌تواند با احتمال بسیار کم، اما شدت بسیار زیاد رخ دهد که بر این اساس سطح هشدار آن زرد است.

تاج بخش مسلمان خاطرنشان کرد: هشدار‌های سازمان هواشناسی بر اساس آخرین استاندارد‌های سازمان جهانی هواشناسی تولید و ارائه می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست