ایران به کانون دیپلماسی در منطقه تبدیل شده است / واهمه غربیها از همکاری راهبردی بین کشورهای شرق آسیا
رحیمی نژاد گفت: در نظم جدید جهان، تمام کشورها و نخبگان سیاسی دریافتند که دوره ای که کوچکترین اقدامات باید حتماً با میانجیگری و رضایت آمریکا پیش می رفت تمام شده و سردمداران جریانات جدید کشورهایی مثل ایران، روسیه و چین هستند و توافقات بین کشورهای منطقه تاثیرات بسیار خوبی در آینده سیاسی و اقتصادی کشور دارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدعلی رحیمی نژاد، کارشناس سیاسی و روابط بین الملل در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: بیش از چهار دهه کشور ما تحریم و در این میان بیشترین قدرت دست آمریکایی بود که عدم موفقیت در رسیدن به اهدافی که ذیل جهانی شدن را دنبال می کرد مثل خاورمیانه جدید و طرح هایی که به واسطه ایران داشتند، محقق نشد و رقابت بین قدرت های بزرگ شکل گرفت و به این نتیجه رسیدند این وعده هایی که آمریکا هر سال می دهد که ایران تجزیه می شود و کشورهای دیگر هر کدام سهم خود را می گیرند به نتیجه نرسید و باعث شد بین قدرت های بزرگ بین چین و آمریکا در حوزه اقتصادی و روسیه در حوزه سیاسی اتفاقاتی رخ دهد که بیشتر به چشم آید.
وی افزود: علت اصلی سفر اردوغان به ایران به دلیل قرار گرفتن بر سر دوراهی انتخاب روسیه و اتحادیه اروپا بود که هر کدام را انتخاب کند یکی دیگر را از دست می دهد و کاهش منافع اقتصادی را در بردارد و با همسایه های دیگر ارتباط برقرار می کند و با اشغال شمال سوریه که به دنبال اهداف خود است موافقت ایران و روسیه را هم داشته باشد چراکه می داند مورد حمایت آمریکا نخواهد بود و امریکا درگیر چالش های درونی و بیرونی کشور خود است. کارشناس روابط بین الملل تصریح کرد: نقطه مقابل این مسائل دوقطبی که بین کشورهای شرقی بوجود آمده است و ایران میتوانست با یک سری امتیازهای مقطعی با آمریکا توافق کند اما این کار را انجام نداد و ترجیح داد منافع راهبردی خود را با چین و روسیه ادامه دهد و یکی از دلایل سفر پوتین به ایران است. وی ادامه داد: همکاری راهبردی که در بین کشورهای شرق صورت گرفته؛ ایران، روسیه و سوریه در یک طرف قرار دارند و در نقطه مقابل عربستان، ترکیه و آمریکا قرار گرفتند و نکته حائز اهمیت اینست که ایران از متعهدان خود در منطقه حمایت می کند. رحیمی نژاد گفت: در حال حاضر یک طیفی از قدرت ها می خواهند نظم جدید جهانی را رقم بزنند و دوره هجومی آمریکا تمام شده است و آمریکا در تلاش است که به واسطه احاله مسئولیت سپردن وظایف خودش به کشورهای متحد از جمله انگلیس و فرانسه و به صورت جمع با همکاری ناتو همچنان قدرت حداقلی برای خودش در نیمکره غربی داشته باشد. وی افزود: در مقابل کشورهای از جمله ایران، چین و روسیه در صدد این هستند که در نظم جدیدی که در حال دوره گذر را می گذارنیم، به نحوی باشد که آمریکا نتواند در حیاط خلوت منافع منطقهای و همسایه ها دخالتی داشته باشد. کارشناس روابط بین الملل خاطرنشان کرد: در نظم جدید، تمام کشورها و نخبگان سیاسی دریافتند که دوره ای که کوچکترین اقدامات باید حتماً با میانجیگری و رضایت آمریکا پیش می رفت تمام شده و در صدد هستند در این نظم جدید بتوانند منافع بیشتری به خودشان اختصاص دهند و سردمداران این جریانات کشورهایی مثل ایران، روسیه و چین هستند که به صورت علنی در این مدتی که گذشت تقابل خود را با آمریکا نشان دادند و از طرفی آمریکا با کمک اتحادیه اروپا و ناتو بتواند سلطه خود را همچنان حفظ کند.
ایران به کانون دیپلماسی در منطقه تبدیل شده است
احمد رازدار، کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: دیدار های دیپلماتیک در سطوح بالا جدا از رایزنی ها و توافقات آن نوعی قدرت نمایی در عرصه دیپلماسی محسوب می شود.
وی با اشاره به دیدار رئیس جمهور ایران با ریاست جمهوری 2 کشور تاثیر گذار منطقه، تصریح کرد: کشور روسیه در جامعه جهانی دارای یک قدرت استراتژیک است و دشمنی با این کشور جز ضرر برای کشورهای غربی نداشته است، چرا که همین تحریم های دیکته شده سران آمریکا بر اروپایی ها آنها را در منجلاب بوی فرو برده است.
رازدار با بیان اینکه جمهوری اسلامی در ماه های اخیر به کانون دیپلماسی منطقه ای و حتی جهانی تبدیل شده است، یادآور شد: مردم در خاطر دارند که برخی مسئولین در سال های گذشته آب خوردن مردم را به برجام وfatfگره زده بودند و در عرصه دیپلماسی چیزی جز عقب ماندگی برای کشور به ارمغان نیاورده بودند.
وی ادامه داد: ولی در حال حاضر دیپلماسی فعال و پویای ایران کشور های همسایه که پا از گلیم خود دراز کرده بودند را جدای اینکه سرجایشان نشانده است بلکه به نوعی با سیاست های خود همراه کرده است.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره نقش مهم ایران در منطقه گفت: در روز هایی که شاهد این هستیم بایدن رئیس جمهور آمریکا از یک قاره دیگر جهت ایران هراسی و ایجاد آشوب به خاورمیانه سفر می کند، اما جمهوری اسلامی با اتکا به دیپلماسی خود در همراه کردن قدرت های منطقه، نقشه ها و برنامه های آنها را خنثی می کند.
رازدار با بیان اینکه نشست های منطقه ای و دیدار های دیپلماسی تاثیر بسازی در آینده اقتصادی کشور دارد، تصریح کرد: توافقات صورت گرفته بین روسای جمهور ایران و برخی از کشورهای منطقه موجب افزایش تراز اقتصادی کشور خواهد شد و مردم در دراز مدت تاثیرات آن را به خوبی حس خواهند کرد.
رژیم صهیونیستی به ترانزیت ناامنی در منطقه تبدیل شده است
محمد جواد سجادی، کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: دیداری که توسط رئیس جمهور کشورمان با کشورهای تاثیرگذاری در منطقه صورت گرفت در اینجا ما دستپاچگی در سران رژیم منحوس صهیونیستی را مشاهده کردیم. وی افزود: همانطور که رژیم صهیونیستی به ترانزیت ناامنی در منطقه تبدیل و در نقطه مقابل ایران به لنگه گاه و مرکز ثقل امنیت منطقه تبدیل شده است.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: هیچ اتفاقی برای بهبود وضعیت در منطقه بدون حضور جمهوری اسلامی ایران رخ نخواهد داد و این موضوع برای مجموعه مستکبرین به ویژه آمریکا و اسرائیل، آزادی شان در منطقه قابل تحمل نیست.
وی اضافه کرد: وقتی ما به تحلیل روسای جمهور روسیه و ترکیه بر میخوریم که بر مبنای تحلیل کلی اقبال جهانی به نقش آفرینی ایران است و دیپلماسی فعال ایران در خدمت اقتصاد و معیشت مردم صورت می گیرد. در حقیقت ایران هزینه های همسایگی را پرداخت کرده و زمان آن رسیده که از مزایای آن بهره مند شود و وقتی که ما به این موارد پی می بریم می بینیم رسانه ها و شانتاژ خبری دشمنان ما این سفرها را جوری جلوه می دهند که در فضای بیرونی که هیچ اهمیتی وجود ندارد. سجادی افزود: همگان در منطقه می دانند ایران قدرتمند و قوی بوده و بدون حضور این کشور هیچ تغییری در حوزه منطقه ای و بحث امنیت پایدار در منطقه به وجود نمی آید. وی خاطر نشان کرد: وقتی ابر قدرتی چون روسیه به ایران می آید باید این را بدانیم که کشور ما با چند دهه قبل فرق کرده و این نوید قدرتمند شدن اش را می دهد که به این موضوع هم خبر یک بازار جهانی بسیار خوبی را خواهد داد. آمریکا دیگر ابر قدرت نیست این موضوع را حتی هم پیمانانش متوجه شدند.
انتهای پیام /