سه‌شنبه 6 آذر 1403

ایران، محور گفت‌وگوی رهبران انگلیس و بحرین

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
ایران، محور گفت‌وگوی رهبران انگلیس و بحرین

دفتر نخست وزیر انگلیس روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای از دیدار «ریشی سوناک» نخست وزیر این کشور با «سلمان بن حمد آل‌خلیفه» همتای بحرینی خود در لندن خبر داد و اعلام کرد که ایران یکی از محورهای مذاکرات دو طرف بوده است.

در دیدار نخست وزیر انگلیس با همتای بحرینی خود در لندن، ایران یکی از محورهای مذاکرات دو طرف بوده است. دفتر نخست وزیر انگلیس روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای از دیدار «ریشی سوناک» نخست وزیر این کشور با «سلمان بن حمد آل‌خلیفه» همتای بحرینی خود در لندن خبر داد و اعلام کرد که ایران یکی از محورهای مذاکرات دو طرف بوده است.

گفت و گوی سفیر جدید ایران در موریتانی با امیر عبداللهیان

در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای دولت انگلیس منتشر شد آمده است: نخست وزیر امروز در داونینگ استریت میزبان سلمان بن حمد آل خلیفه ولیعهد و نخست وزیر بحرین برای یک دیدار دوجانبه بود.

این بیانیه می‌افزاید که دو طرف از امضای سند سرمایه گذاری و مشارکت استراتژیک بین انگلیس و بحرین استقبال کردند. بر اساس بیانیه دفتر نخست وزیر انگلیس، «هدف از این توافق تسهیل سرمایه‌گذاری بیش از یک میلیارد پوندی در بریتانیا، حمایت از تنوع بخشیدن به اقتصاد بحرین و ایجاد همکاری بیشتر بین دو کشور در زمینه فناوری پاک، خدمات تجاری و تولید است.»

طبق این بیانیه، جنگ اوکراین و سایر تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی از دیگر مسائلی بود که سوناک و «بن حمد» درباره آن بحث و تبادل نظر کردند. در بیانیه دفتر ریشی سوناک ادعا شده است که دو طرف درباره اهمیت یک موضع متحد قوی در برابر آنچه فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران در منطقه خوانده شد، توافق کردند.

سفر نخست وزیر بحرین به انگلیس درحالی صورت می‌گیرد که اعتراض‌های داخلی علیه سکوت دولت لندن نسبت به اوضاع وخیم حقوق بشری در بحرین رو به افزایش است.

دو هفته پیش قانونگذاران انگلیسی طی نامه‌ای خطاب به ریشی سوناک نگرانی شدید خود را در مورد سرکوب سیاسی در بحرین و ادامه شکنجه زندانیان سیاسی ابراز کردند و از دولت انگلیس خواستند که پرونده حقوق بشر را مبنایی برای رابطه خود با منامه خود قرار دهد.

لرد پل اسکریون، یکی از اعضای مجلس اعیان انگلیس در همین رابطه گفت: دولت انگلستان نباید به بحرین با یک معامله تجاری پاداش دهد و در مورد نقض حقوق بشر در این کشور سکوت کند و از پولی که مالیات دهندگان انگلیسی پرداخت می‌کنند در جهت تأمین مالی برای آموزش برخی نهادهای بحرینی هزینه کند که در شکنجه و نقض حقوق بشر دست دارند.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.