ایران میزبان نشست جهانی مراکز مقوله دوم در سال 2026 است

رئیس شورای حکام مرکز منطقهای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی گفت: نشست سالانه مراکز مقوله دوم فعال در زمینه میراث فرهنگی ناملموس در سال 2025 بهصورت برخط برگزار شد.
رئیس شورای حکام مرکز منطقهای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی گفت: نشست سالانه مراکز مقوله دوم فعال در زمینه میراث فرهنگی ناملموس در سال 2025 بهصورت برخط برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، نشست سالانه مراکز مقوله دوم فعال در زمینه میراث فرهنگی ناملموس در سال 2025 با ریاست «فومیکو اوهیناتا» دبیر کنوانسیون 2003 در پاریس برگزار شد و بیش از 80 شرکتکننده بینالمللی و مدیران کل مراکز مقوله دوم از مناطق مختلف جهان به صورت برخط در آن حضور داشتند.
نمایندگانی از مراکز بلغارستان (اروپای شرقی)، الجزایر (شمال آفریقا)، پرو (آمریکای جنوبی)، امارات متحده عربی (کشورهای عربی)، ایران (آسیای غربی و مرکزی) و چین، کره جنوبی و ژاپن (آسیای شرقی) از جمله حاضران در این نشست بودند که در دو بخش اصلی با هدف گزارش فعالیتها و برنامه آینده برگزار شد.
در بخش نخست محتوایی، مرکز منطقهای تهران با ارائهای تخصصی از سوی نماینده خود و مدیرکل مرکز میراث ناملموس تهران، آتوسا مؤمنی، گزارشی از فعالیتهای انجامشده در سال گذشته ارائه داد؛ از جمله پروژههای آموزشی، توسعه پلتفرمهای دیجیتال، ظرفیتسازی منطقهای، و همکاری با جوامع محلی در سراسر حوزه تحت پوشش مرکز.
در بخش دوم، پیشنهادهای مرکز تهران برای Action Plan سالهای 2025-2026 ارائه شد. این برنامه، پس از طرح در نشست، برای بررسی و تصویب در هفتمین نشست شورای حکام آماده شده تا در دوره بعدی اجرایی گردد.
میزبانی ایران در سال 2026 مجدد در دستور کار قرار گرفت.
در آغاز نشست، فومیکو اوهیناتا با قدردانی ویژه از جمهوری اسلامی ایران بهدلیل اعلام آمادگی برای میزبانی نشست سال 2024، توضیح داد: به دلیل تداخل برنامههای متعدد مجمع عمومی سال 2025 و همچنین برگزاری اجلاس جهانی MONDIACULT در اسپانیا، که نیازمند حضور همزمان دبیرخانه یونسکو و مرکز تهران است، تصمیم گرفته شد که نشست سال 2025 بهصورت مجازی برگزار شود.
علی دارابی، رئیس شورای حکام مرکز منطقهای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی (Tehran ICH Centre) تأکید کرد که میزبانی ایران از این نشست برای سال 2026 پابرجاست و در دستور کار دبیرخانه باقی خواهد ماند.
قدردانی معاون میراث فرهنگی ناملموس سازمان یونسکو از پروژه زنان عشایر
در ادامه این نشست، سوزان اشنوتگن با اشاره به پروژه مهم مرکز تهران درباره توانمندسازی زنان عشایر در حوزه میراث فرهنگی ناملموس، که قرار بود از 1 تا 4 تیرماه 1404 (22-25 ژوئن 2025) در تهران برگزار شود، اظهار داشت: متأسفانه بهدلیل بحران پیشآمده در منطقه، این برنامه ارزشمند به تعویق افتاد. اما تلاشهای حرفهای مرکز تهران برای فراهمسازی مشارکت حداکثری و دعوت از نمایندگان 18 کشور منطقه، بسیار تحسینبرانگیز است.
خانم سوزان اشنوتگن معاون میراث فرهنگی ناملموس سازمان یونسکو همچنین از تصمیم مرکز برای برگزاری ترکیبی (آنلاین - حضوری) این برنامه در آینده استقبال کرد و آن را گامی هوشمندانه برای حفظ ارتباطات و استمرار همکاری دانست.
مرکز تهران بازوی راهبردی ایران در یونسکو است
دارابی، قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی ایران و رئیس شورای حکام مرکز منطقهای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی در پایان این نشست مجازی خاطرنشان کرد: مرکز منطقهای تهران با پوشش منطقهای گسترده شامل 24 کشور در آسیای غربی و مرکزی، جایگاهی کلیدی در اجراییسازی اهداف کنوانسیون 2003 یونسکو دارد.
وی افزود: ما از دبیرخانه کنوانسیون، بهویژه سرکار خانم فومیکو اوهیناتا، برای درک دقیق شرایط، حسنتدبیر در تصمیمسازی، و حمایت حرفهای از فعالیتهای این مرکز، قدردانی میکنیم.