یک‌شنبه 4 آذر 1403

ایستگاه آخر انتخابات و توصیه‌های فعالان سیاسی فارس

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ایستگاه آخر انتخابات و توصیه‌های فعالان سیاسی فارس

شیراز - ایرنا - تبلیغات انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و نخستین میاندوره‌ای مجلس خبرگان رهبری هشت صبح فردا (پنجشنبه) پایان می‌یابد و انتخابات وارد واپسین ایستگاه خود می‌شود تا مردم در در روز دوم اسفند 98، فرجام این رویداد را با گزینش خود رقم زنند، توصیه فعالان سیاسی فارس هم به مردم، انتخاب نامزدهای مردمی و پاسخگو است.

نامزدهای جریان‌های مختلف سیاسی در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از بیست و چهارم بهمن‌ماه 98 که فعالیتهای تبلیغاتی آنها آغاز شد تا کنون تمام ابزارهای تبلیغاتی خود را به کار گرفتند تا در این کارزار انتخاباتی، سهم بیشتری از رای مردم را نصیب خود کنند. از فردا (یکم اسفند 98) تبلیغات نامزدها تمام می‌شود و نوبت به مردم می‌رسد تا با حضور خود در پای صندوق‌های رای افرادی را راهی مجلس شورای اسلامی کنند که از توانمندی لازم برخوردار باشند. شخصیت‌های جناح‌های مختلف سیاسی استان فارس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از شاخص‌های یک نماینده مطلوب سخن گفتند که لزوم مردمی و پاسخگو بودن، مهمترین وجه اشتراک آنان در بیان ویژگی‌های یک نماینده مجلس بود.

شجاعت و مردمی بودن ویژگی مهم یک نماینده مجلس نایب رئیس شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان فارس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: انتخابات مجلس شورای اسلامی یکی از مهمترین صحنه‌هایی است که مردم می‌توانند نظر خود را اعلام کنند و مجلس می‌تواند عصاره فضایل ملت باشد. اکبر اجرایی افزود: یک نماینده مجلس باید از شجاعت لازم برخودار باشد و بتواند قاطعانه از مطالبات مردم در حوزه انتخابیه خود دفاع کند. او ادامه داد: برخورداری از سلامت نفس از دیگر ویژگی‌های یک نماینده مجلس است که باید مدنظر مردم قرار گیرد، همچنین یک نماینده مجلس باید از کارنامه و پیشینه لازم برای حضور در این جایگاه مهم برخوردار باشد. دبیر انجمن اسلامی جامعه پزشکان فارس بیان کرد: نماینده مجلس نباید فساد یا مشکلات مالی داشته باشد لذا مردم در انتخابات نامزدها در دوم اسفندماه به سوابق و کارنامه گذشته افراد دقت کنند. اجرایی اظهار داشت: مردمی بودن از ویژگی‌های یک نماینده مجلس است که باید مدنظر مردم برای رای دادن قرار گیرد، نباید اینگونه باشد که یک نامزد انتخابات پس از ورود به مجلس در دسترس مردم و در جمع آنها حضور نداشته باشد و به سراغ مردم نیاید و آن را رها کند. اجرایی افزود: بسیار مهم است که یک نماینده مجلس بتواند شرایط مردم را درک کند و از مسایل و مشکلات آنان آگاه باشد، ساده زیستی نماینده مجلس و خانواده او از دیگر مواردی است که مردم در رای دادن به نامزدهای انتخابات باید مدنظر قرار دهند. نایب رئیس شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان فارس گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید نمایندگان واقعی مردم باشند نه نماینده یک قشر خاص، زیرا نماینده می‌خواهد برای تمام افراد جامعه قانونگذاری و نظارت کند لذا باید نماینده همه مردم باشد. اجرایی بیان داشت: یک نماینده مجلس باید از شجاعت لازم و کافی در بیان نیازهای مردم برخوردار باشد و از آرمان‌ها و اهداف انقلاب اسلامی دفاع کند. وی ادامه داد: کسانی باید راهی مجلس شورای اسلامی شوند که در چهار سال دوره نمایندگی خود برای مردم تلاش کنند و پاسخگوی مردم باشد نه اینکه پس از گرفتن رای، کسی آنها را پیدا نکند، نمایندگان مجلس همانند دوران تبلیغات انتخاباتی باید در دسترس مردم باشند.

توجه به منافع ملی ویژگی یک نماینده اصلح  دبیر حزب اعتدال و توسعه استان فارس نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نخستین ویژگی یک نماینده مجلس شورای اسلامی، صداقت با مردم است، یک نماینده مجلس نباید به دنبال پیش بردن منافع یک گروه باشد، بی شک نماینده‌ای که غلام بردگی قطب‌های قدرت را برگردن انداخت، مدافع منافع مردم نیست. میراعظم هاشمی افزود: دومین ویژگی یک نماینده مجلس، توجه به منافع ملی است و باید تلاش کند ایران در سطح جهانی منزوی و گوشه نشین نشود، همچنین نماینده یک ملت باید به سفره و شرایط زندگی مردم به گونه‌ای نگاه کند که فقیر و نیازمندی نداشته باشیم. وی ادامه داد: ویژگی دیگر نماینده مجلس، اشرافیت بر قانون و تصویب قوانینی است که در آینده به ضرر ملت نباشد، یک نماینده مجلس باید منابع عمومی را بر منافع گروهعی و منافع منابع قدرت ترجیح دهد. این فعال سیاسی گفت: نماینده مجلس نباید قانونی را تصویب کند که باعث منزوی شدن کشور در سطح بین‌المللی شود، افزون بر این باید آگاه و مشرف بر قانون جهانی باشد و هر بند قانونی که ضرر به اقتصاد، معیشت و هویت ملی بزند را تصویب نکند.

نماینده مجلس باید انقلابی باشد فعال سیاسی اصولگرا و دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری استان فارس نیز به خبرنگار ایرنا گفت: نماینده مجلس شورای اسلامی، وظیفه قانونگذاری را بر عهده دارد و باید متعهد و متدین باشد و با آرمان‌های نظام آشنا باشد و بداند نظام اسلامی بر چه مبنایی پایه‌گذاری شده است. ابراهیم شعرا بیان داشت: همچنین یک نماینده مجلس باید فردی متخصص و از توانایی‌های لازم برای ارایه و تصویب طرح و قانونگذاری برخوردار باشد و بتواند آنچه صلاح نظام و مملکت است را در قوانین لحاظ کند. وی ادامه داد: نماینده مجلس نیز باید از تجریبات کافی بهره‌مند باشد، مشکلات و معضلات مردم را بداند، با درد آنان آشنا و در بین مردم حضور داشته باشد و بتواند معضلات را در مجلس در قالب ارایه طرح‌های قانونی رفع کند و مردم را از معضلات نجات دهد. این فعال سیاسی گفت: نمایندگان مجلس باید انقلابی بوده و ارتباط خوبی با نیروهای انقلابی داشته باشند، ایده‌های انقلاب اسلامی را که جامعه ما به آن نیاز دارد دنبال کنند و بتوانند مجلسی که انقلابی و دنباله رو امام راحل و رهبر معظم انقلاب باشد را تشکیل دهند. شعرا افزود: مردم اگر بخواهند معضلات و مشکلات کنونی کشور حل شود با حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی افراد توانمند را انتخاب و راهی مجلس کنند.

تبلیغات نامزدهای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور از ساعت صفر بامداد روز بیست و چهارم بهمن آغاز شد. مهلت تبلیغات برابر قانون یک هفته است و 24 ساعت قبل از اخذ رای (ساعت هشت صبح روز پنجشنبه یکم اسفند 98) پایان می‌یابد.

انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی جمعه دوم اسفندماه 98 در سراسر کشور برگزار می‌شود. در استان فارس و چهار استان دیگر، به صورت همزمان انتخابات نخستین میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری نیز برگزار خواهد شد. سه هزار و 227 شعبه اخذ رای در استان فارس برای اخذ رای از سه میلیون و 500 هزار نفر از واجدان شرایط شرکت در انتخابات دوم اسفند پیش‌بینی شده است. استان فارس دربرگیرنده 36 شهرستان، 18 نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد که سهم حوزه انتخابیه شیراز و زرقان، چهار کرسی نمایندگی است. بنا بر اعلام روز یکشنبه 27 بهمن‌ماه رئیس ستاد انتخابات استان فارس، تعداد نامزدهای نمایندگی مجلس در این استان 325 نفر است که از این تعداد 290 نفر مرد و 35 نفر زن هستند. سید احمد احمدی زاده افزود: از شروع ثبت‌نام از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی در استان فارس، 924 نفر در این استان اقدام به نام‌نویسی کردند و 9 نفر نیز حوزه انتخابیه خود را از سایر نقاط کشور به فارس انتقال دادند که در این میان، تاکنون 130 نفر از کاندیداهای نمایندگی مجلس انصراف داده‌اند. بنا بر اعلام معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس، چهار شعبه اخذ رای برای پیروان ادیان الهی (ارامنه، زرتشتیان و کلیمیان) در شهر شیراز در نظر گرفته شده است. پس از فوت آیت الله اسدالله ایمانی نماینده فقید ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، یک کرسی مردم این استان در مجلس خبرگان رهبری خالی ماند که تعیین سرنوشت این کرسی در انتخابات همزمان دوم اسفندماه پیش‌بینی شده است. مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری پنج کرسی دارند که در دوره پنجم، هم‌اینک حضرات آیات سید علی اصغر دستغیب، احمد بهشتی، سید محمد فقیه و علی اکبر کلانتری به نمایندگی از این استان در این مجلس حضور دارند و تکلیف یک کرسی باقیمانده باید در انتخابات میان‌دوره‌ای مشخص شود.

*س_برچسب‌ها_س*