اینجا پر از سبد آرزوها بود + عکس
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، «مهمانی 10 کیلومتری غدیر» شب گذشته در تهران با حضور میلیونی شهروندان برگزار شد. در طول مسیر این جشن بیش از 1000 گروه مردمی ارائه خدمت کردند و بزرگترین شهربازی سیار کودکان شامل خانه های بادی، فوتبال دستی، استخر توپ، چرخ فلک و... در مسیر بی. آر. تی ایجاد شد.
یکی از اهداف برگزاری اینگونه جشن ها ایجاد نشاط اجتماعی در جامعه است. یکی از شهروندان به خبرنگار فارس گفت: برگزاری این جشنها خوب است و حال انسان را خوب می کند ما از ساعت 3 با دخترم آمده ایم و کلی هم خوش گذشت چرا که امسال فضاهای خوبی برای بازی کودکان در نظر گرفته شده بود.
در طول مسیر غرفه های احداث شده بود و در آن بر روی صورت کودکان نقاشی می کشیدند. دختری می گفت روی صورتم عکس پرچم بکشید و درکنارش یک قلب بگذارید.
در بین مردم گل های رز توزیع می شد و همچنین غرفه های برای سرگرمی کودکان در نظر گرفته شده بود. یکی از شهروندان می گفت: من از سال گذشته منتظر جشن امسال بودم واقعا.
مادری می گفت فرزندان ما باید از کودکی با علی آشنا شوند و باید فرهنگ غدیر را توسعه دهیم.
پدری فرزند 14و 15 ساله اش را به دوش گرفته بود و می گفت سال هاست فرزندم مریض است و آورده ام از حضرت علی شفا بگیریم.
شهرداری تهران یکی از بانیان اصلی برگزاری جشن 10 کیلومتری غدیر بود. مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران با حضور در این جشن به خبرنگار فارس گفت: بار اصلی این جشن بر دوش شهرداری تهران بود. غرفه ها و موکب های در طول مسیر ایجاد شده است. ما باید به شادی های اسلامی و مذهبی بها دهیم و ارزش قائل شویم و فقط به عزاداری نپردازیم. در این مسیر هم جور آدم با سلایق متفاوت شرکت کردند و این یک همبستگی ملی است. میلیون ها نفر در این جشن شرکت کردند و شهرداری خدمت رسانی کرد. پیش بینی شرکت 3 میلیون نفر در این مراسم وجود داشت که من فکر میکنم میتواند بیشتر باشد. نکته قابل توجه این است که جشن از ساعت 6 آغاز می شد اما شهروندان از ساعت 3 در مسیر حضور داشتند.
بر اساس این گزارش، در راستای اجرای بهینه مراسم «مهمونی 10 کیلومتری غدیر» اقدامات شهرداری در 4 محور خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک، فنی و عمرانی و امور اجتماعی و فرهنگی در دستور کار قرار گرفت. ایستگاه کودک و نقاشی و اهداء جوایز برای کودکان، سبد آرزوها برای کودکان، آموزش شهروند متعالی، دوام و ایمنی، محیط زیست، ستاد گمشدگان مستقر در آموزش شهروندی، ترویج سبک زندگی ایرانی - اسلامی، مادر و کودک، مشارکت گروههای جهادی برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم از جمله برنامه های این پیاده روی بود. در این مراسم مولودیخوانی، اجرای زنده گروههای فرهنگی - هنری، پخش اذان و اقامه نماز انجام شد.
برای خنک کردن مردم در طول مسیر مه پاشهای نصب شده بود تا کمی از گرمای هوا کم کند و البته برخی هم با آب پاش شهروندان را خنک می کردند.
غرفه های برای استراحت شهروندان در نظر گرفته شده بود اما برخی از مردم در کنار مکانهای بازی کودکان نشسته بودند.
در طول مسیر از شهروندان با فلافل، سیب زمینی سرخ کرده، ماکارانی، بستنی، شربت، آب معدنی، هندوانه، جوجه کباب، قورمه سبزی، قیمه، کوکو سیب زمینی و... پذیرایی می کردند.
بهتر بود شهروندان بعد از خوردن غذا و نوشیدنی، زبالههای خود را داخل نایلون های که در طول مسیر قرار داده بودند، می انداختند. کارگران شهرداری در حین مراسم شروع به جمع آوری زباله ها کردند.
میثم مظفر عضو شورای شهر تهران میگوید: امسال مشارکتهای مردمی افزایش پیدا کرد و کار به جایی رسید که بسیاری از مساجد و تشکلهای مردمی با ما تماس میگرفتند و درخواست داشتند چندمتر فضا برای غرفه در اختیارشان قرار بگیرد. یکی از نکاتی که باید بهبود پیدا کند موضوع اطلاعرسانی است. به نظرم باید یک جدول راهنما در روز قبل جشن در اختیار شهروندان قرار بگیرد که غرفهها و مکان جغرافیایی آنها را متوجه شوند و خانوادهها برای حضور بهتر برنامهریزی کنند.
مظفر گفت: شهرداری باید در این مراسم ها به دو بال توجه کند. یک وظیفه ما گرامیداشت شعائر مذهبی است که باید نیروهای مردمی به میدان بیاییند. در کنار آن ما باید در زمینه آموزشهای شهروندی هم فعال باشیم. یعنی در کنار این جشنها باید پرتوانتر از قبل آموزشهای شهروندی مثل آموزش های ترافیکی، پسماند و هر آموزشی که برای زیست شهری لازم است را به شهروندان بدهیم. در واقع این دوبال ما در حوزه فرهنگی شهرداری است.
بر اساس این گزارش، حسین نظری معاون خدمات شهری شهرداری تهران در خصوص برپایی جشن غدیر به خبرنگار فارس گفت: استقبال مردم از مهمانی 10 کیلومتری غدیر بسیار خوب و فراتر از تصور بود. مهمانی از ساعت 18 تا 22 بود اما مردم از ساعت 15 آمدند و موکب های هم پذیرایی را آغاز کردند و مردم تا پاسی از شب در این جشن حضور داشتند. اینگونه کارها از بعد فرهنگی، اجتماعی، دینی بر روی روحیه مردم تاثیر خوبی دارد. تنوع برنامه ها و طراحی مسیر اتوبوس برای بازی کودکان از جمله برنامه ها بود و مراسم خیلی خوب برگزار شد.
از دیگر موضوعات برگزاری این جشن بحث رفت و آمد شهروندان بود. مترو خدمت رسانی می کرد اما حجم جمعیت بالا بود و مردم در ایستگاه های کلیدی دچار مشکل شدند. البته به دلیل بسته بودن مسیر از میدان امام حسین تا آزادی اتوبوسی نمی توانست تردد کنند.
بسیاری از خیابان ها دچار ترافیک سنگینی شده بود. شمال به جنوب بزرگراه امام علی (ع) ورودی دماوند، شمال به جنوب و جنوب به شمال روی پل چوبی، شمال به جنوب یادگار، شمال به جنوب چمران، جنوب به شمال سعیدی و غرب به شرق لشکری دارای ترافیک سنگینی بود.
البته مسوولان درخواست کرده بودند که شهروندان از سرویس حمل و نقل عمومی استفاده کنند و در صورت استفاده از خودروی شخصی از محورهای جایگزین تردد کرده و در پارکینگهای جانمایی شده پارک کنند تا دچار مشکل نشوند.
بر اساس این گزارش، شهرداری تهران پس از پایان مراسم اقدام به تمیز کردند معابر کرد و حجم زیادی زباله در معابر ریخته شده بودو جعفری مدیر کل خدمات شهری شهرداری تهران به خبرنگار فارس گفت: بعد از پایان مراسم تمامی نیروها اقدام به نظافت محل کردند و شهر در حال حاضر تمیز است.
دومین جشن عید غدیر در تهران برگزار شد. استقبال شهروندان از این جشن زیادبود و بسیاری از مردم خواستار برگزاری دوباره این جشن ها در تهران شدند.
پایان پیام /