دوشنبه 5 آذر 1403

این افراد برای فوتبال ایران تصمیم گرفتند!

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
این افراد برای فوتبال ایران تصمیم گرفتند!

با برکناری اسکوچیچ هیچ کدام از گزینه های خارجی مورد تایید صلاحیت کمیته فنی فدراسیون فوتبال قرار نگرفتند.

ایمان گودرزی؛ پس از بالا گرفتن بحث جدایی اسکوچیچ و نهایی بودن جدایی او از تیم ملی ایران، این سوال به وجود آمد که حالا چه کسی هدایت تیم ملی را در حدود 130 روز مانده به جام جهانی بر عهده خواهد گرفت؟ چالشی بسیار دشوار که می‌تواند سکوی پرتاب و یا لبه‌ی پرتگاهی برای سرمربی ایران در جام جهانی باشد. اولین اسامی که حول تیم ملی شنیده شد؛ کارلوس کی روش و برانکو ایوانکوویچ بودند، برانکو خیلی زود به شایعات پاسخ داد و گفت دلیلی ندارد تیم ملی عمان را برای هدایت تیم ملی ایران ترک کند، گزینه بعدی کی روش پرتغالی بود که محبوبیت زیادی بین هواداران فوتبال ایران دارد و قطعا بازگشتش حضور در جام جهانی را امیدوار کننده می‌کرد، شاید جالب ترین نکته داستان همین باشد که صلاحیت فنی کارلوس کی روش توسط اعضای کمیته فنی تیم ملی ایران تایید نشد! اینکه معیار داشتن و نداشتن صلاحیت فنی را چه کسی تعیین می‌کند خودش جای بحث دارد ولی قطعا همه با این نظر موافقند که بازیکنی که در دسته سه یک کشور بازی می‌کند نمی تواند در مورد صلاحیت فنی بازیکنان لیگ برتر آن کشور اظهار نظر کند، حرفی که کمیته فنی روی آن اصرار بسیار زیادی دارند این است که با جدایی اسکوچیچ، سرمربی بعدی تیم ملی قطعا از گزینه های داخلی انتخاب خواهد شد. در نهایت مهم نیست که کی روش یا هر کس دیگری روی نیمکت ایران برای جام جهانی بنشیند، تنها نکته مهم این است که سرمربی تمام تلاشش را برای موفقیت ایران در بزرگترین جام ملی ایران انجام دهد، اما در این گزارش بد نیست با هم نگاهی به رزومه کارلوس کی روش و رزومه جذاب اعضای کمیته فنی فدراسیون فوتبال ایران که کی روش را رد صلاحیت کردند بپردازیم؛

کارلوس کی‌روش؛

کی روش پرتغالی که رزومه بلند بالایی در سرمربی گری دارد از سال 1982 پا به دنیای مربیگری گذاشت.

تیم های پایه پرتغال؛ کی‌روش در سال 1985 با فدراسیون فوتبال پرتغال همکاری خود را آغاز کرد و در فوتبال پایه ملی مشغول به کار شد. ابتدا به مدت دو سال دستیاری تیم ملی زیر 18 سال را بر عهده داشت و سپس همزمان سرمربی تیم‌های زیر 16، زیر 18 و زیر 20 بود. از سال 1988 تا 1991، کی‌روش توانست سه موفقیت بزرگ با تیم‌های پایه پرتغال کسب کند، 2 بار متوالی قهرمانی جام جهانی فوتبال جوانان با بازیکنان زیر 20 سال در سال‌های 1989 و 1991 و یک قهرمانی جام ملت‌های اروپای نوجوانان با تیم زیر 16 سال در سال 1989. بازیکنانی مانند لوئیس فیگو، روی کاستا و ژائو پینتو از کشف‌ها و دست‌پرورده‌های شاخص کی‌روش در این دوران بودند. بعداً از کی‌روش به عنوان «معمار نسل طلایی فوتبال پرتغال» یاد شد. قهرمانی‌های کی‌روش باعث شد تا او در سال 1990 نشان لیاقت بین‌المللی را از فدراسیون فوتبال پرتغال و بالاترین درجه افتخار یک ورزشکار را از دولت پرتغال دریافت کند.

تیم ملی پرتغال؛ کی‌روش در سال 1991 به سرمربیگری تیم ملی فوتبال پرتغال انتخاب شد اما نتوانست تیم را به جام ملت‌های اروپا 1992 و جام جهانی 1994 برساند و در نهایت در سال 1993 از مربیگری این تیم کناره‌گیری کرد.

در آمریکا، ژاپن و امارات (1999-1996)

تیم ملی آفریقای جنوبی (2002-2000)

منچستر یونایتد؛ کی‌روش از ماه ژوئن سال 2002، مربی منچستر یونایتد شد و کار خود را به‌عنوان دستیار الکس فرگوسن از ابتدای لیگ برتر فوتبال انگلستان 03-2002 آغاز کرد ودر 63 بازی دستیار سر الکس فرگوسن بود.

رئال مادرید؛ موقعیت کی‌روش در منچستریونایتد به‌عنوان دستیار سرمربی، توجه باشگاه رئال مادرید را به خود جلب کرد. مسئولان این باشگاه، به دنبال یک سرمربی برای جایگزینی ویسنته دل بوسکه بودند. این موضوع، فرصتی برای همکاری با بازیکن سال فوتبال جهان، زین‌الدین زیدان و ستارگانی چون رونالدو و لوئیس فیگو بود. فرصتی که کی‌روش احساس کرد نمی‌تواند آن را رد کند و در تابستان 2003 با قراردادی دوساله به‌عنوان سرمربی، به این تیم پیوست. رئال مادرید فصل 04-2003 را خوب شروع کرد و مایورکا را در سوپرکاپ اسپانیا شکست داد. در اواسط فصل، این تیم در صدر جدول لالیگا قرار گرفت و برای کوپا دل ری و لیگ قهرمانان اروپا رقابت داشت. با این حال، رئال در پنج بازی پایانی خود شکست خورد و در رده چهارم قرار گرفت و والنسیا عنوان قهرمانی را به‌دست‌آورد. رئال مادرید همچنین در کوپا دل ری و لیگ قهرمانان اروپا ناموفق بود و آن فصل را با کسب سوپرجام اسپانیا به‌عنوان تنها جام به پایان رساند. پس از ده ماه حضور در رئال مادرید، کی‌روش در مه 2004 اخراج شد.

بازگشت به منچستر یونایتد؛ کی‌روش در ژوئن 2004 به‌عنوان دستیار فرگوسن به یونایتد بازگشت. برخی منابع به تأثیر غیبت او در فصل 2003-2004 باشگاه اشاره می‌کردند که باشگاه در لیگ برتر، سوم شد و خیلی زود از لیگ قهرمانان اروپا کنار رفته بود.

بازگشت به پرتغال؛ در 11 ژوئیه 2008، اعلام شد که کی‌روش با قراردادی چهارساله برای سرمربی‌گری تیم ملی پرتغال، منچستریونایتد را ترک می‌کند.

تیم ملی ایران؛ کی‌روش در بین تمامی مربیانی که تا به امروز در تیم ملی ایران به مربیگری پرداخته‌اند، طولانی‌ترین دوران مربیگری را از آن خود کرده‌است. پس از کی‌روش، برانکو ایوانکوویچ با بیش از 50 بازی، و علی پروین با بیش از 40 بازی در جایگاه بعدی قرار دارند. وی در این 80 بازی تنها در 8 بازی شکست خورده که 4 بازی در مسابقات دوستانه و 4 بازی در مسابقات رسمی است. علاوه بر این در دوران مربیگری کی‌روش، تیم ملی ایران به مدت 17 ماه در جایگاه نخست رنکینگ تیم‌های آسیایی قرار گرفته‌است که طولانی‌ترین زمان در تاریخ تیم ملی فوتبال ایران است.

تیم ملی کلمبیا؛ در 7 فوریه سال 2019 کی‌روش با قراردادی سه ساله سرمربی جدید تیم ملی فوتبال کلمبیا شد.

تیم ملی مصر؛ کی‌روش پس از حدود 9 ماه دوری از فوتبال و رد پیشنهاد اتحادیه فوتبال عراق مبنی بر هدایت تیم ملی عراق، نهایتاً با اتحادیه فوتبال مصر به توافق رسید و در تاریخ 16 سپتامبر 2021 رسماً هدایت تیم ملی فوتبال مصر را به عهده گرفت. کی‌روش جایگزین حسام البدری سرمربی پیشین این تیم شد.

حالا با هم نگاهی به رزومه کمیته فنی فدراسیون فوتبال ایران که عدم صلاحیت فنی کارلوس کی روش را تایید کردند می‌اندازیم؛

حمید استیلی؛ (سه تیم آخری که مربی بوده و نتایج)

- فصل 93-94: راه‌اهن - استعفا در هفته‌ی14 - فصل 94-95: ملوان - استعفا در هفته‌ی20 و نهایتا سقوط ملوان -1399: تیم ملی امید - حذف از گروه مقدماتی

علی‌اصغر مدیرروستا؛

- فصل 87-88: پیکان، هشتم - فصل 88-89: پاس همدان، پانزدهم، و فرار میلیمتری از سقوط - فصل 90-91: شهرداری تبریز، سقوط

نادر عزت‌اللهی؛

- مربی رده‌های پایه در ملوان بندر انزلی - چهار بازی تجربه‌ی سرمربی‌گری تیم دسته یکی شهرداری آستارا

ابراهیم قاسم‌پور؛

- فصل 86-87: صنعت نفت، اخراج و سقوط - فصل 90-91: داماش گیلان، اخراج - فصل 91-92: مس کرمان، اخراج در هفته هشتم و تحویل تیم در موقعیت سقوط

پرویز مظلومی؛

فصل 91-92: آلومینیوم همرمزگان، سقوط 92-93: مس کرمان، استعفا در هفته‌ی 16 و نهایتا سقوط مس فصل 94-95: اخراج از استقلال

با نگاهی به رزومه تیم کمیته فنی کمی نگرانی ها در مورد آینده تیم ملی ایران بیشتر می‌شود و حالا باید صبر کرد و دید با مشخص شدن سرمربی جدید آینده تیم ملی ایران به کجا خواهد رسید.

بیشتر بخوانید:

کد خبر 1651166
این افراد برای فوتبال ایران تصمیم گرفتند! 2
این افراد برای فوتبال ایران تصمیم گرفتند! 3
این افراد برای فوتبال ایران تصمیم گرفتند! 4
این افراد برای فوتبال ایران تصمیم گرفتند! 5
این افراد برای فوتبال ایران تصمیم گرفتند! 6
این افراد برای فوتبال ایران تصمیم گرفتند! 7
این افراد برای فوتبال ایران تصمیم گرفتند! 8