یک‌شنبه 30 دی 1403

این جوان هیأتی با مسگری 70 نفر را شاغل کرد + عکس و فیلم

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
این جوان هیأتی با مسگری 70 نفر را شاغل کرد + عکس و فیلم

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، هنر مسگری یکی از رشته‌های اصیل، تاریخی و ماندگار شهر زنجان و ایران به شمار می‌رود. تاریخچه صنعت دستی مس در زنجان به بیش از یک هزار سال قبل و به دوره ساسانیان بازمی‌گردد.

جوان‌ترها در صنعت مس انقلاب کردند

در دوران معاصر و اندکی قبل از آن، شنیدن واژه مس و مسگری در اذهان عموم تداعی کننده زنجان و بازار مسگران آن بوده است و خوشبختانه صنعت مس و مسگری در استان زنجان پس از سال‌ها احیا شده و علاوه بر ساخت ظروفی که در گذشته مورد استفاده قرار می‌گرفت، تنوع و خلاقیت تا حدودی چاشنی تولیدات جدید شده است. محسن سلیمی که از خادمان حسینیه اعظم زنجان است، می‌گوید: «در دوره‌های کنونی تولیدات سنتی کنار رفته است و کارهای تزئینی بیشتر تولید می‌شود. حضور جوان‌ترها در این عرصه موجب رقم خوردن انقلابی در این عرصه شده است.»

گزارشی از فعالیت‌های کارگاه تولید مس هیأتی‌ها در زنجان

با سرمایه 8 میلیون تومانی کارگاه زدیم

در هجدهمین گزارش روایت تولید، سراغ این جمع هیأتی رفتیم. سلیمی زمانی که 1920 سال داشت، یعنی حوالی سال 1391 وارد عرصه مسگری شد. به رسم این صنعت کار را در کنار پیشکسوت‌ها و با شاگردی شروع کرد. او می‌گوید: «34 سال شاگرد بودم در نهایت، سال 1395 با سرمایه 8 میلیون تومان کارگاهی احداث کردیم. 3 نفر پایه‌گذاران این کارگاه بودیم که امروز به نام کارگاه تولیدی مس یاس شناخته می‌شود. یکی از مولفه‌های اصلی اقتصاد مقاومتی بنا به فرموده رهبر انقلاب، رونق تولید داخل است و با همین نگاه هم ما وارد این عرصه شدیم.»

70 نفر نیروی مستقیم و غیرمستقیم داریم

این جوان هیأتی، هسته اولیه کار خود را با دوستان خود در هیأت تشکیل داد و امروز هم که 70 نفر نیروی مستقیم و غیرمستقیم دارد، تلاش کرده است که از هیأت نیرو جذب داشته باشد. سلیمی می‌گوید: «این صنعت اشتغال‌زاست و بار بزرگی از روی دوش استان زنجام برداشته است، اما جالب است بدانید که بیمه تأمین اجتماعی و کمک دولتی برای رونق خود ندارد.»

کار ما سود کمی دارد

سلیمی این روزها مسئول اتحادیه این صنف در استان زنجان هم شده است و از مشکلات این صنعت دل خونی دارد و می‌گوید: «تراکنش مالی ما در کارگاه‌ها و فروشگاه‌ها بالاست اما از لحاظ سود درصد بسیار کمی نصیب ما می‌شود و شاید برای تولید کننده 34 درصد باقی بماند، اما سازمان امور مالیاتی رقم بالایی برای ما در نظر می‌گیرد.»

50 نوع محصول تولید می‌کنیم

این بچه هیأتی‌ها امروز بیش از 50 نوع محصول در صنعت مس تولید می‌کنند. از کتری، قوری، شکلات‌خوری و... که در شهر زنجان این روزها مرسوم شده است. آن‌ها محصولات خود را مستقیم و غیرمستقیم وارد بازار می‌کنند و توانستند در این بازار جای خوبی برای خود به دست بیاورند.

هیأتی‌ها خدمات خود را باهم تبادل کنند

سلیمی با اشاره به لزوم شبکه‌سازی میان بچه هیأتی‌ها می‌گوید: «هیأتی‌های بسیاری در کشور در عرصه تولید فعال هستند که باید با یکدیگر تبادل خدمات داشته باشند. گاهی ممکن است مواد اولیه مورد نیاز یک تولیدی را دیگری در اختیار داشته باشد یا محصول مورد نیاز او را هیأت دیگری تولید کند. این بستر فرصتی خوب برای تبادل می‌تواند ایجاد کند.»

این جوان هیأتی می‌گوید: «برای تولیدات خود در آینده ایده صادرات داریم تا بتوانیم برای کشور در این جنگ اقتصادی ارزآوری هم داشته باشیم. نیازمند کمک و حمایت هستیم. در زنجان چرخه تولید صنعت مس کامل است اما نیازمند کارخانه با کیفیت ذوب و نورد مس هستیم که در این زمینه کمبود داریم. این روند هم نیازمند سرمایه‌گذاران است.»

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

جهش تولید

اقتصاد مقاومتی

جنگ اقتصادی

خبر خوب

حسینیه اعظم زنجان محسن سلیمی روایت تولید این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
این جوان هیأتی با مسگری 70 نفر را شاغل کرد + عکس و فیلم 2
این جوان هیأتی با مسگری 70 نفر را شاغل کرد + عکس و فیلم 3
این جوان هیأتی با مسگری 70 نفر را شاغل کرد + عکس و فیلم 4
این جوان هیأتی با مسگری 70 نفر را شاغل کرد + عکس و فیلم 5
این جوان هیأتی با مسگری 70 نفر را شاغل کرد + عکس و فیلم 6
این جوان هیأتی با مسگری 70 نفر را شاغل کرد + عکس و فیلم 7
این جوان هیأتی با مسگری 70 نفر را شاغل کرد + عکس و فیلم 8
این جوان هیأتی با مسگری 70 نفر را شاغل کرد + عکس و فیلم 9