یک‌شنبه 30 دی 1403

بازارساز قیمت دلار را به سرازیری انداخت؟

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
بازارساز قیمت دلار را به سرازیری انداخت؟

قیمت دلار تهران همچنان تحت تأثیر عرضه کنترل‌شده بازارساز و سیگنال‌های سیاسی قرار دارد.

به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز معاملات دومین روز هفته را در حالی آغاز خواهد کرد که قیمت دلار در نخستین روز هفته در همان محدوده معاملاتی هفته گذشته آغاز به کار کرد و با افزایش اندک 200 تومانی کمی از کف کریدور هشتم فاصله گرفت.

اسکناس آمریکایی در پایان معاملات روز شنبه در میانه محدوده پایینی کریدور هشتم بسته شد و بازار ارز با تعادل نسبی میان عرضه و تقاضا همراه بود. معامله‌گران از مداخلات سیاست‌گذار در مدیریت بازار سخن می‌گویند و معتقدند تزریق ارز از سوی بازارساز، جلوی افزایش بیشتر قیمت را گرفته است، در حالی که تقاضای واردکنندگان همچنان بالاست.

برخی کارشناسان بر این باورند که بازار ارز تحت تأثیر گمانه‌زنی‌های سیاسی درباره مذاکرات رفع تحریم قرار دارد. مسئله تمایل ایران برای مذاکره با آمریکا همچنان توجه معامله‌گران را جلب کرده است. تحلیلگران با دیدگاه کاهشی معتقدند که این سیگنال می‌تواند زمینه‌ساز افت قیمت دلار و نزدیک شدن آن به ارزش واقعی شود. با این حال، کارشناسان اقتصادی وضعیت فعلی بازار را تا زمان آغاز رسمی ریاست‌جمهوری ترامپ مبهم ارزیابی می‌کنند و بر اهمیت مواضع او در قبال ایران تأکید دارند.

با این حال، قیمت دلار تهران روز گذشته معاملات را بدون تغییر نسبت به نرخ‌های پشت خطی روز گذشته در پایین‌ترین محدوده کریدور هشتم آغاز کرد و در ادامه، با افزایش 700 تومانی همراه شد و در نیمه دوم معاملات، در محدوده کف کریدور هشتم معامله شد.

دلار هرات نیز با افزایش 200 تومانی نسبت به نرخ‌های پشت خطی شب گذشته، در پله سوم از کانال نهم کریدور هفتم کار خود را شروع کرد. این ارز در ابتدای روز به سمت میانه کانال حرکت کرد، اما با اصلاح قیمتی به نرخ بازگشایی بازگشت و سپس به پله چهارم این کانال صعود کرد.

درهم امارات نیز با اختلاف منفی 100 تومانی نسبت به دو روز پیش، معاملات خود را در سطح 21 هزار و 980 تومان آغاز کرد و ابتدا با کاهش 20 تومانی مواجه شد، اما پس از تغییر جهت، به کف کانال 22 هزار تومان رسید. با این حال، این روند پایدار نبود و درهم بار دیگر به نرخ اولیه بازگشت. در ادامه، این اسکناس وارد کانال 22 هزار تومان شد و در نهایت با نرخ 22 هزار و 120 تومان به کار خود پایان داد.

از سوی دیگر بازار ارز رسمی نیز روز گذشته شاهد نوسان منفی قیمت ها بود. براساس اعلام مرکز مبادله طلا و ارز ایران، دلار در مرکز مبادله ایران با کاهش 68 هزار و 251 تومان قیمت خورد. نرخ حواله‌ای آن نیز با گپ منفی به 66 هزار و 392 تومان رسید. یورو نیز با گپ منفی 70 هزار و 204 تومان معامله شد و حواله یورو هم با کاهش 68 هزار و 291 تومان قیمت خورد. ارزش درهم امارات نیز در بازار رسمی کاهش یافت و به 18 هزار و 584 تومان رسید و حواله درهم 18 هزار و 78 تومان معامله شد.

از دیدگاه تکنیکالی، معامله‌گران معتقدند ورود خریداران در سطوح حمایتی و ایجاد واگرایی مثبت موجب بازگشت قیمت‌ها شده است. در هفته گذشته، کاهش قیمت طلا حباب آن را منفی کرد، اما عدم همراهی دلار با روند نزولی طلا، باعث برگشت سریع‌تر بازار شد.

در بُعد خبری، استقرار ترامپ در کاخ سفید همچنان منبع اصلی عدم قطعیت است و تأثیر آن در روند قیمتی دو هفته اخیر بازارها مشهود بوده است. بازارها در این مدت بیشتر در سقف‌های قیمتی نوسان کرده و تحلیلگران از پیش‌بینی ریزشی اجتناب کرده‌اند.

در نیمه دوم معاملات روز شنبه، توییت لارنس نورمن، خبرنگار وال‌استریت ژورنال، درباره تهدید ایران به خروج از پیمان NPT و تغییرات احتمالی مواضع هسته‌ای، توجه بازار را جلب کرد و بر نوسانات قیمت اثر گذاشت.

به گزارش اقتصادنیوز، بازار رمزارزها نیز در معاملات روز شنبه با نوسانات چشمگیری همراه بوده است. قیمت بیت‌کوین که روز گذشته در محدوده 102 هزار تا 104 هزار دلار نوسان داشت، بامداد امروز با صعود به 105 هزار و 250 دلار رسید، اما نتوانست در این کانال تثبیت دهد و به 104 هزار و 940 دلار کاهش یافت. از سوی دیگر، تتر در 24 ساعت گذشته بین 79 هزار و 820 تومان و 81 هزار و 620 تومان معامله شد و هم‌اکنون با روندی صعودی به 81 هزار و 550 تومان رسیده است.

تحلیلگران تکنیکال پیش‌بینی می‌کنند که قیمت بیت‌کوین در صورت شکست سطح حمایتی 103 هزار دلار، به 101 هزار دلار کاهش خواهد یافت. در مقابل، عبور از مقاومت 105 هزار و 500 دلار می‌تواند قیمت را به 107 هزار دلار نزدیک کند. برای تتر نیز سطح حمایتی 80 هزار و 800 تومان به‌عنوان نقطه کلیدی شناسایی شده است که شکست آن ممکن است قیمت را به 79 هزار و 500 تومان برساند. از سوی دیگر، عبور از مقاومت 82 هزار و 200 تومان احتمال صعود قیمت به 83 هزار تومان را تقویت خواهد کرد.

با این همه، معامله‌گران فنی پیش‌بینی می‌کنند درهم امارات در روزهای آینده بین دو محدوده حمایت و مقاومت کلیدی، به ترتیب 21 هزار و 950 تومان و 22 هزار و 250 تومان نوسان خواهد داشت. اگر قیمت درهم از سطح حمایتی 21 هزار و 950 تومان پایین‌تر رود، احتمال کاهش بیشتر تا سطح 21 هزار و 500 تومان وجود دارد. اما اگر قیمت بتواند مقاومت 22 هزار و 250 تومان را بشکند، روند صعودی قوی‌تری به سمت 22 هزار و 750 تومان مشاهده خواهد شد.

تحلیل‌گران فنی نیز معتقدند شکسته شدن مقاومت‌های کلیدی در معاملات روز گذشته دلار نشان‌دهنده تداوم انتظارات صعودی در بازار است؛ روندی که از سیگنال‌های تورمی و فشارهای روانی نشات گرفته است.

بر اساس تحلیل تکنیکال، مقاومت‌های کلیدی دلار در محدوده کانال دوم کریدور هشتم است و حمایت‌های اولیه در مرز کانال نهم کریدور هفتم قرار دارند. اگر بازار بتواند از مقاومت مذکور عبور کند، امکان رشد تا میانه کریدور هشتم وجود دارد. با این حال، در صورت تثبیت در این محدوده یا بازگشت به سمت حمایت، دلار می‌تواند دچار نوسانات محدودتری شود.

فعالان بازار معتقدند تا زمانی که عوامل بنیادی جدید وارد بازار نشوند، دلار در کریدور فعلی به حرکت خود را ادامه خواهد داد.

به گفته معامله‌گران فنی، قیمت دلار تهران همچنان تحت تأثیر عرضه کنترل‌شده بازارساز و سیگنال‌های سیاسی قرار دارد و در صورت افزایش تقاضا یا انتشار اخبار منفی اقتصادی، احتمال صعود دلار به نیمه بالایی کریدور هشتم وجود دارد. با این حال، اگر بازارساز به تزریق ارز ادامه دهد و تقاضای سفته‌بازانه کاهش یابد، قیمت دلار ممکن است به پله نهم کریدور هفتم عقب‌نشینی کند.

همچنین سخنان محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی درباره عملیاتی شدن پیمان پولی بین ایران و روسیه مورد توجه قرار گرفت و به عقیده تحلیلگران این موضوع می‌تواند سطح تجارت ایران و روسیه را بهبود بخشد و بر معاملات ارزی اثرگذار باشد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.