دوشنبه 5 آذر 1403

بازار ارز دیجیتال در سال 1401 به کدام سو می‌رود؟

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
بازار ارز دیجیتال در سال 1401 به کدام سو می‌رود؟

ام آر بی پارتنرز «MRB Partners» یک شرکت تحقیقاتی سرمایه گذاری، در گزارشی در این رابطه نوشت: عدم اطمینان در بازار کریپتوکارنسی تا زمانی که آتش‌بس پایدار در اوکراین در دسترس قرار نگیرد، همچنان بالا خواهد ماند. البته ام آر بی پارتنرز انتظار دارد در صورت تسهیل شرایط مربوط به جنگ، سهام در ماه‌های آینده افزایش یابد. در آن سو هم انتظار وجود دارد که با توجه به همبستگی فزاینده بین این دو نوع...

فرارو - بازار ارز دیجیتال طی ماه گذشته تغییرات شدید قیمتی را تجربه کرده است. افتی که نشان‌دهنده درجه بالایی از عدم اطمینان در بین سرمایه‌گذاران است. اما حالا سوالی که پیش می‌آید این است که ارز‌های دیجیتال در سال 1401 نیز روند نزولی را ادامه می‌دهند یا برخلاف نا امیدی و ترس غالب، نشانه‌های مثبت بازار را از شر نوسان‌های فرسایشی نجات می‌دهد.

به گزارش فرارو، بازار ارز دیجیتال سال 1400 را صعودی آغاز کرد و طولی نکشید که بیت کوین، اتریوم، بایننس کوین و دیگر ارز‌های معتبر بازار سقف تاریخی به ثبت رساندند. این اتفاق به عقیده فعالان و تحلیلگران این بازار، در نتیجه شیوع کرونا دلتا، افزایش نرخ تورم در آمریکا و برخی دیگر از اقتصاد‌های بزرگ، چشم انداز مبهم اقتصاد جهان و... رخ داد.

اما حالا که سال 1400 به پایان رسیده، همه این عوامل تشدید شده اند، اما هیچ یک از این عوامل نتوانسته اند ریزش‌های پادشاه و دیگر ارز‌های دیجیتال را کنترل کنند.

در این رابطه کِوین روسه، تحلیلگر نیویوک تایمز نیز این موضوع را تصدیق می‌کند. او در گزارشی در این رابطه نوشت: در حال حاضر در آمریکا، تورم با سریع‌ترین سرعت در دهه‌های اخیر رو به افزایش است و «VIX» - به اصطلاح شاخص ترس که توسط وال استریت برای اندازه گیری نوسانات مورد انتظار در بازار سهام استفاده می‌شود - امسال بیش از 80 درصد افزایش یافته است. ماه گذشته نیز، دولت کانادا به تهدید کاروان اعتراضی کامیون داران ضد واکسن پاسخ داد و با تهدید به مسدود کردن حساب‌های بانکی، آن‌ها خواستار نوعی پول [استیبل کوین‌ها و کوین ها] شدند که مشمول توقیف دولت نبود. از طرفی حمله روسیه به اوکراین با تحریم‌های بی‌رحمانه‌ای مواجه شد که روبل را مخدوش کرده و اقتصاد روسیه را ویران کرده است و بسیاری از شرکت‌های آمریکایی از روسیه خارج شده‌اند و دسترسی شهروندان این کشور به حساب‌های بانکی، استفاده از کارت‌های اعتباری یا حتی ارسال پست در این کشور را تقریبا غیرممکن کرده است.

به عبارت دیگر، این یک طوفان کامل از رویداد‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی است که از نظر تئوری باید برای بیت کوین و دیگر ارز‌های دیجیتال عالی باشد، اما برخلاف انتظار بیت کوین و سایر سکه‌های دیجیتال رشد نکردند. در واقع، حتی زمانی که تحلیلگران وال استریت به احتمال جنگ جهانی هسته‌ای فکر می‌کنند، قیمت ارز‌های دیجیتال به طور پیوسته کاهش پیدا می‌کند. به شکلی که قیمت بیت کوین در ماه گذشته حدود 20 درصد کاهش یافته است و اتر، دومین سکه رمزنگاری محبوب، تقریباً 31 درصد کاهش داشته است.

دو روی سرنوشت بیت کوین و آلت‌کوین‌ها در سال 1401

هم اکنون بخش اعظم فعالان بازار ارز دیجیتال نسبت به روند پیش روی بیت کوین و ارز‌های دیجیتال نا امید هستند و معتقدند که در سال 2022 میلادی (1401 هجری شمسی) بازار کریپتو کارنسی‌ها همچنان پرنوسان و کاهشی خواهد بود.

در این میان تحلیلگران نیویورک تایمز نیز در مورد علل افت بیت کوین و ارز‌های دیجیتال در شرایط طلایی رشد، بر این عقیده اند که استفاده از رمزارز‌ها برای افراد عادی بسیار گیج کننده و بسیار دشوار است، به خصوص در طول جنگ.

به اعتقاد آن‌ها بیت کوین و سایر سکه‌ها هنوز آنقدر بی ثبات هستند که نمی‌توانند به عنوان پوششی در برابر بی ثباتی اقتصادی و سیاسی مفید باشند.

اما در مقابل تحلیلگران به کوین دسک گفته اند در صورتی که آتش بس میان روسیه و اوکراین تثبیت شود، فضا برای احیای قیمتی بیت کوین و سایر سکه‌ها فراهم می‌شود.

به گزارش فرارو به نقل از کوین دسک، ام آر بی پارتنرز «MRB Partners» یک شرکت تحقیقاتی سرمایه گذاری، در گزارشی در این رابطه نوشت: عدم اطمینان در بازار کریپتوکارنسی تا زمانی که آتش‌بس پایدار در اوکراین در دسترس قرار نگیرد، همچنان بالا خواهد ماند.

اما ام آر بی پارتنرز انتظار دارد در صورت تسهیل شرایط مربوط به جنگ، سهام در ماه‌های آینده افزایش یابد. در آن سو هم با توجه به همبستگی فزاینده بین این دو نوع دارایی (ارز دیجیتال و بازار سهام)، بیت کوین در نهایت می‌تواند مسیر بازیابی سهام را دنبال کند.

بیت کوین و اتریوم پیروز سال 1401؟

فعالیت معاملاتی و نمودار‌های ریسک در صرافی کوین بیس بزرگترین صرافی آمریکا، نشان می‌دهد که سرمایه گذاران بیشتر بر بیت کوین و اتریوم متمرکز شده اند.

کوین بیس در گزارشی در این رابطه نوشت: «تقاضا برای کوین‌های پرطرفدار همچون کاردانو و سولانا کاهش یافته است، زیرا آن‌ها همچنان در تلاش هستند تا به سطوح پشتیبانی قابل قبول دست پیدا کنند.

این صرافی همچنین خاطرنشان کرد که فعالیت معاملاتی در میم کوین‌ها مانند شیبا همراه با مشارکت ضعیف رسانه‌های اجتماعی کاهش یافته است. البته در دیگر صرافی‌های بزرگ جهان نیز اوضاع به همین قرار است. عاملی که باعث شده تا تحلیلگران انتظار بهبود وضعیت بیت کوین و اتریوم در ماه‌های آینده را داشته باشند.

علاوه بر این تحلیلگران کوین تلگراف بر این عقیده اند که تا پایان سال جاری میلادی (دی 1401) تسلط دو ارز بزرگ بازار بیشتر از قبل خواهد شد. آن‌ها انتظار دارند که سهم تسلط طلا و نقره بازار ارز دیجیتال از 61 درصد (بیت کوین 43 درصد و اتریوم 18 درصد) به 75 درصد برسد.

با این حال در فضای عدم اطمینان و ترس، چنانچه حتی اگر سرمایه گذاری در بازار رمز ارز در ماه های پیش رو دوباره جان نگیرد، احتمالا سرمایه‌ها از سایر آلت‌کوین‌ها به اتریوم و بیت کوین منتقل می‌شود.

هر چند در مقابل توسعه دهندگان ارز‌های دیجیتال بر این عقیده اند که در ماه‌های پیش رو کارایی، خدمات و ویژگی‌های متمایزکننده‌ای همچون وب 3، توکن‌های غیرمثلی، دیفای، متاورس و... باعث می‌شود که رشد قیمتی بسیار بالاتری برای آلت کوین‌های شاخص این حوزه نسبت به بیت کوین و اتریوم به ثبت برسد.

از میان اخبار

چرا در ایران دیگر «طرح‌های بزرگ» اجرا نمی‌شوند؟

آیا بورس همه را غافلگیر خواهد کرد؟