جمعه 5 بهمن 1403

بازتاب اغتشاش در مراسم بزرگداشت آیت الله صدوقی

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
بازتاب اغتشاش در مراسم بزرگداشت آیت الله صدوقی

مخالفت صریح رهبری با اغتشاش گری، اقدام بسیار خوب و شایسته ای بود. همین موضع گیری ایشان، بهترین دلیل است که مسئولان ذیربط، بهانه و توجیهی برای پرهیز از برخورد قانونی با تندروها نداشته باشند و تندروها نیز نتوانند زیر نقاب انقلابی بودن و پیروی از رهبری پنهان شوند.

به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، چهار شنبه شب گذشته مراسم بزرگداشت شهادت سومین شهید محراب، آیت الله صدوقی در مسجد حظیره شهر یزد دچار اغتشاش شد. تندروها، سخنرانی حجت الاسلام مسیح مهاجری مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی و یکی از نجات یافتگان حادثه بمب گذاری دفتر حزب جمهوری اسلامی سخنران را برهم زدند. مراسم روال معمول را طی می کرد تا اینکه سخنران " آیت الله هاشمی" را یکی از دلسوزان و بزرگان انقلاب اسلامی نامید، دراین هنگام چند نفر که برخی از آنها ملبس به لباس روحانیت بودند با فریاد به مخالفت با سخنان مهاجری پرداختند موضوعی که باعث شد وی بدون تکمیل سخنانش تن به پایان منبر دهد.

این اغتشاش در حالی است که هنوز یک ماه از بر هم زدن سخنرانی "سید حسن خمینی " در سی و سومین مراسم ارتحال امام (ره) وتذکر و اعلام مخالفت رهبری با این گونه اخلاال در نظم و تنش زایی ها نمی گذرد.

حجت الاسلام محمد تقی فاضل میبدی تاکید دارد تحرکات تندرو ها، خلاف نظر رهبری و مغایر فانون اساسی و شرع است اما به دلیل حامیان نیرومندی که دارند، تاکنون از بازخواست و مجازات مصون مانده اند.

گفت و گوی خبر آنلاین با این عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم و استاد دانشگاه را بخوانید:

شب گذشته هنگام سخنرانی مسیح مهاجری در یزد عده ای با سر و صدا موجبات اختلال در ادامه مراسم شدند. نظرتان درباره این رخداد چیست؟

گروهی در این مملکت هستند که اخلال در نظم عمومی ایجاد می کنند و برخی سخنرانی ها را نیز به هم می زنند، تحرکات آنان، قطعا، خلاف قانون اساسی و قانون شرع است. روش معمول این است که اگر با سخنرانی آفای مسیح مهاجری مخالف هستند باید بیایند سخنرانی را گوش دهند و در پایان فردی بلند شود و سخنرانی ایشان را نقد کند. اخلال در نظم عمومی، خود، جرم سنگینی است اما متاسفانه کسی با این گروه برخورد نمی کند.

این تحرکات خود جوش هست؟

خیر، من این حرکات را خود جوش و به تعبیر بعضی ها مردمی نمی بینم.

همین طیف تندرو، کمتر از یک ماه پیش نیز در مراسم سالروز رحلت امام {ره} و هنگام سخنرانی سیدجسن خمینی، تحرک مشابهی انجام دادند که با واکنش و انتقاد صریح رهبری مواجه شدند. علت تکرار تحرکات خودروها چیست؟

مخالفت صریح رهبری با اغتشاش گری، اقدام بسیار خوب و شایسته ای بود. همین موضع گیری ایشان، بهترین دلیل است که مسئولان ذیربط، بهانه و توجیهی برای پرهیز از برخورد قانونی با تندروها نداشته باشند و تندروها نیز نتوانند زیر نقاب انقلابی بودن و پیروی از رهبری پنهان شوند. بنابراین، اگر تحرکات تندروها تکرار می شود، بخش عمده ای از آن به دلیل کوتاهی نهادها و مقامات مسئول در برخورد جدی با آنان است.

اغتشاش زمانی آغاز شده که مسیح مهاجری، از مرحوم هاشمی و خاتمی سخن گفته اند...

اینکه دیگر خیلی بدتر است، مگر درباره آقای هاشمی یا خاتمی صحبت کردن، جرم است؟ نباید در سخنرانی ها تا اسم کسی برده می شود یلند شوند و شلوغ کنند. من بر این باور هستم

تندروها از پیگیری و پیگرد قانونی، مصون هستند و با آنان برخوردی نمی شود. اگر کارگر یا معلمی، پیگیر حقوق قانونی خود باشد و سخنانی در اعتراض به تضییع جقوقش بیان کند، دستگیر، بازجویی و با پرونده اتهامی گاهی سنگین، روانه دادگاه می شود اما کسانی که مراسم های مختلف و مهم مذهبی یا سیاسی را بهم می زنند و شعارهای تند سیاسی علیه شخصیت ها سر می دهند و اخلال شان در رسانه های داخلی و خارجی، بازتاب گسترده ای می یابد، مورد هیچ بازخواست یا مجازاتی قرار نمی گیرند. پیام این مصونیت غیرقانونی و سهل گیری غیرمنطقی، روشن تر از آن است که بتوانند آن را پنهان یا کتمان کرد.

برخی معتقدند مصونیت تندروها در مصلحت اندیشی، ریشه دارد...

مصلحت ملی در برخورد جدی با تندروهاست و نه مصونیت آنان. معتفدم، بخشی از حاکمیت، بی میلی نیست که تندروها فعال باشند و هر از چندگاهی، تنش ها و اغتشاشاتی ایجاد کنند.. همان بخشی که با برجام، آقای هاشمی و خاتمی مخالفت می کرد و با سخنرانی آقا سید حسن مخالفت می کند. به نظر می آید در این مملکت این بخش یک جریان است. اینها در برابر هر سخنرانی که مورد طبع شان نباشد بلند می شوند و چنین جریانی را ایجاد می کنند.

سخن پایانی؟

ممکن است یک اصلاح طلب هم افراطی باشد ولی با او هم باید برخورد شود. افراطی از هر نسلی که باشد وقتی که از نظم و قاعده و قانون خارج شد باید با او برخورد شود که متاسفانه الان برخورد نمی شود. این درحالی است که اخلال در نظم عمومی، خلاف نظر رهبری، مغایر قانون اساسی و همچنین خلاف شرع است.

شرع می گوید شما با هر کس می خواهید مخالفت کنید، ولی از راه استدلال و برهان این کار را انجام دهید، متاسفانه در جامعه ما اخلاق، منطق و عقلانیت رو به افول است و فقط منطق هوچی گری و هیاهو دارد حاکم می شود و این بسیار خطر ناک است. وقتی بخواهند با هوچی گری با یک سخنران برخورد کنند، یعنی جامعه بی منطق. این نه در فرهنگ ایرانی جای دارد و نه در فرهنگ اسلامی. در نهایت اینکه باز تاکید می کنم نمی خواهند با این گروه برخورد کنند