دوشنبه 5 آذر 1403

بازگشت آرامش به بازار با عرضه گسترده کالا

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
بازگشت آرامش به بازار با عرضه گسترده کالا

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، معاون وزیر جهاد کشاورزی برنامه‌های این وزارتخانه را برای حمایت از واحد‌های تولیدی بزرگ، متوسط و کوچک تشریح کرد و گفت: محاسبه قیمت 4 کالای اساسی بر اساس نرخ آزاد نهاده‌های دامی بوده است. محمد قربانی درباره نحوه حمایت دولت از واحد‌های تولیدی و تأمین نقدینگی این واحد‌ها بعد از آزادسازی قیمت‌ها گفت: دولت و مجموعه وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از واحد‌های...

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، معاون وزیر جهاد کشاورزی برنامه‌های این وزارتخانه را برای حمایت از واحد‌های تولیدی بزرگ، متوسط و کوچک تشریح کرد و گفت: محاسبه قیمت 4 کالای اساسی بر اساس نرخ آزاد نهاده‌های دامی بوده است. محمد قربانی درباره نحوه حمایت دولت از واحد‌های تولیدی و تأمین نقدینگی این واحد‌ها بعد از آزادسازی قیمت‌ها گفت: دولت و مجموعه وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از واحد‌های تولیدی 2 شیوه را در دستور کار قرار دادند که شیوه اول حمایت و تأمین نقدینگی این واحدهاست و شیوه دوم حمایت در زمینه خرید و جمع‌آوری مازاد احتمالی محصولات تولیدی از جمله شیر، مرغ و تخم‌مرغ است. معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در شیوه اول 2 خط اعتباری تعریف شده است، اظهار داشت: خط اعتباری اول یک خط اعتباری بزرگ است که برای واردکنندگان نهاده‌های دامی، صنایع لبنی و کارخانجات تصفیه روغن تعریف شده است. وی درباره سقف اعتبارات قابل دریافت در این خط اعتباری افزود: به میزانی که این واحد‌ها نیاز داشته باشند، برای آن‌ها تأمین اعتبار انجام می‌شود. ضمن اینکه فهرست آن‌ها به 8 بانک تأمین‌کننده این اعتبارات ارسال شده است. قربانی گفت: این اعتبارات با نرخ 18 درصد محاسبه می‌شود. معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره خط اعتباری دوم نیز توضیح داد: این خط اعتباری برای واحد‌های تولیدی خرد و متوسط در نظر گرفته شده و واحد‌های تولیدی اعم از صنعتی، روستایی، عشایر و واحد‌های تولیدی طیور را تحت پوشش قرار می‌دهد و مکانیزم آن به این شکل است که واحد‌های کوچک اعم از واحد‌های خرد عشایری‌ها و روستایی‌ها تسهیلات را به صورت یارانه و با نرخ کمتر از 18 درصد دریافت می‌کنند. وی با بیان اینکه سقف این تسهیلات 200 میلیون تومان است، ادامه داد: واحد‌های تولیدی بزرگ‌تر این تسهیلات را با نرخ 18 درصد دریافت می‌کنند. قربانی با تأکید بر اینکه تداوم و پایداری تولید برای وزارت جهاد کشاورزی بسیار مهم است، تصریح کرد: در این راستا سیاستی اتخاذ شده که اگر مازاد احتمالی در محصولات تولید شده ایجاد شود، شرکت پشتیبانی امور دام و سازمان مرکزی تعاون روستایی این محصولات مازاد را جمع‌آوری خواهد کرد. وی ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام، مرغ و تخم‌مرغ مازاد را جمع‌آوری می‌کند و از این محصولات هم به عنوان ذخایر استراتژیک و هم برای صادرات استفاده خواهد کرد. همچنین سازمان مرکزی تعاون روستایی شیر مازاد تولیدکنندگان را خریداری و تبدیل به شیرخشک و ذخیره‌سازی می‌کند.

کالا‌های اساسی در بازار به وفور وجود دارد

رئیس اتحادیه سوپرمارکت‌داران تهران با بیان اینکه از نظر موجودی کالا‌های اساسی هیچ مشکلی در بازار نداریم و به وفور وجود دارد، گفت: از روز شنبه نیز روغن با قیمت‌های جدید در حال توزیع است. داوود فکوری اظهار کرد: از نظر موجودی لبنیات، مرغ، تخم‌مرغ، شکر و برنج ایرانی، هندی، پاکستانی و تایلندی هیچ مشکلی در بازار نداریم و به وفور وجود دارد. رئیس اتحادیه سوپرمارکت‌داران تهران افزود: روغن هم تولید شده و در حال پخش از سوی شرکت‌های توزیع با قیمت‌های جدید است. وی ادامه داد: روغن مایع آفتاب‌گردان 810 گرمی پخت و پز 63 هزار تومان و قیمت مصرف‌کننده روغن مایع 810 گرمی سرخ کردنی 62 هزار تومان است. فکوری با اشاره به افزایش نظارت‌ها گفت: نظارت‌ها بشدت تشدید شده است، اما اگر مردم با تخلفی مواجه شدند با شماره 124 تماس بگیرند.

قیمت گوشت مرغ به 37 هزار تومان رسید

هر کیلوگرم گوشت مرغ به شکل عمده دیروز در میدان بهمن تهران با ادامه روند کاهشی، 37 تا 40 هزار تومان به فروش رسید که در خرده‌فروشی‌ها هم کمتر از 45 هزار تومان به فروش می‌رسد. در پی کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار طی روز‌های اخیر، اخباری مبنی بر کاهش تقاضا منتشر شده است، در حالی که به گفته حبیب اسدالله‌نژاد مدیرعامل اتحادیه مرغ گوشتی در راستای اجرای این طرح فرآیند افزایش ارسال گوشت مرغ زنده و گرم از استان‌های شمالی به استان تهران از همان ابتدا طبق روال گذشته انجام شده تا بازار دچار تنش نشود، بررسی بازار کالا‌های اساسی نشان می‌دهد قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ دیروز به حدود 37 تا 40 هزار تومان رسید به طوری که نه‌تن‌ها در بازار کمبودی نداریم، بلکه وفور کالا باعث تعدیل قیمت‌ها نیز شده است. طبق آمار‌های جدید وزارت جهاد کشاورزی، روزانه 7 هزار و 600 تن گوشت مرغ، هزار و 500 تن مرغ منجمد، 3 هزار تن روغن، 30 تن شیر خام، 3 هزار تن تخم‌مرغ، 310 تن گوشت قرمز و 60 تن شکر در سراسر کشور توزیع می‌شود. نیاز استان تهران روزانه بین 1200 تا 1300 تن گوشت مرغ است که در پیک مصرف به نزدیک 2 هزار تن هم می‌رسد. تخم‌مرغ و روغن خوراکی نیز در میادین میوه‌وتره‌بار و فروشگاه‌های زنجیره‌ای به اندازه کافی موجود است، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد در سطح شهر و خرده‌فروشی‌ها روغن و تخم‌مرغ بخوبی توزیع نشده که این مشکل در توزیع بود که در حال رفع است. برخی خرده‌فروشی‌ها به دلیل اجبار شرکت‌های روغن برای خرید روغن در کنار محصولات دیگر همچون تن ماهی و رب گوجه‌فرنگی از خرید امتناع می‌کنند. بر اساس نرخ‌نامه جدید ستاد تنظیم بازار، نرخ مصوب هر کیلوگرم مرغ در عمده‌فروشی 55 هزار و 500 تومان و برای مصرف‌کنندگان 59 هزار و 800 تومان تعیین شده بود که هم‌اکنون قیمت مرغ در محدود 45 هزار تومان و کمتر به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

منبع: وطن امروز