بافت فرسوده بلای جان بازار مسکن | دولت اسب خود را زین می کند؟
دبیر انجمن انبوه سازان مسکن کشور اعلام کرد که در طی ده سال گذشته، حدود 15 درصد افزایشی در بافت فرسوده کشور رخ داده است.
فرشید پورحاجت، دبیر انجمن انبوه سازان مسکن کشور، اظهار داشت که در سال 93، حدود 140 هزار هکتار بافت فرسوده در کشور ثبت شده بود. اما بررسی های جدید نشان میدهد که آمار بافت های فرسوده افزایش یافته است. او گفت: "آمارها نشان میدهد که میزان بافت فرسوده به 170 هزار هکتار رسیده است."
وی افزود: میزان بافت های فرسوده در کشور طی 10 سال گذشته به 170 هکتار رسیده که رشد 15 درصدی داشته است.
پورحاجت با بیان اینکه از برنامه چهارم توسعه 15 سال می گذرد اما هنوز احیای بافت فرسوده سرعت مناسبی ندارد و حتی از برنامه هم عقب تر است گفت: قانون احیای بافت فرسوده نیاز به بازنگری دارد و باید به این سمت حرکت کرد. چرا که قانون احیای بافت فرسوده کارآیی لازم را نداشته است.
دبیر انجمن انبوه سازان مسکن کشور با بیان اینکه در صورتی که متوسط هزینه ساخت هر متر مسکن در بیابان 5 میلیون تومان باشد گفت: با توجه به کاهش هزینه های ساخت و با توجه به آنکه زیرساخت های لازم در بافت فرسوده وجود دارد و باید احیای بافت فرسوده در اولویت باشد.
وی افزود: هم اکنون یک چهارم مردم کشور در بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری زندگی می کنند بنابراین باید بافت های فرسوده مورد توجه قرار بگیرند.
تسهیلات مسکن این افراد یک میلیارد میشود
داود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در ادامه گفت: برای خروج از رکود مسکن باید برنامه ریزی ها جهت افزایش قدرت خرید مسکن فراهم شود اما از سوی دیگر نباید بازار را به سمتی هدایت کرد که رکود تورمی ایجاد شود.
وی افزود: پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به مسکن و همچنین همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن برای مستاجران افزایش یابد.
بیگی نژاد اظهار کرد: گروه کارشناسی مجلس در قالب یک گزارش مکتوب، طرح پرداخت وام میلیاردی به خانهاولیها را پیشنهاد کرده است گفت: نمایندگان مجلس همچنین نسبت به مشکلات اجارهنشینها و تبعات تداوم صعود قیمت و اجارهبها به سیاستگذار مسکن هشدار دادهاند.
وی افزود: دومین نسخه طرح تقویت قدرت خرید خانهاولیها در حالی از سوی یک گروه کارشناسی در مجلس شورای اسلامی ارائه شده است که در گذشته، شبکه بانکی، پیشنهادی مشابه در این خصوص ارائه کرده بود.