با این غذا خوشمزه دیگه نگران ناهارت نباش! | طرز تهیه کوکو سیبزمینی شکم پر
اگر شما هم دنبال یک غذای خوشمزه و ساده هستید پیشنهاد ما به شما کوکو سیبزمینی شکم پر است. برای اطلاع از طرز تهیه کوکو سیبزمینی شکم پر در ادامه این خبر باما همراه باشید.
طرز تهیه کوکو سیبزمینی شکم پر
اگر شما هم دنبال یک غذای خوشمزه و ساده هستید پیشنهاد ما به شما کوکو سیبزمینی شکم پر است. برای اطلاع از طرز تهیه کوکو سیبزمینی شکم پر در ادامه این خبر باما همراه باشید.
دانلود ویدیو دانلود ویدیودیگه هیچوقت پیتزا از بیرون نگیر | طرز تهیه پیتزا در هواپز تو 10 دقیقه
تاریخچه سیب زمینی
پیدایش سیب زمینی در منطقه کوهستانی آندان، آمریکای جنوبی در بولیوی و پرو بوده است. پژوهشگران گمان می برنند که حدود 4000 تا 8000 سال پیش در مناطق خشک و خنک، توسط سرخپوستانی که در این منطقه زندگی می کردند کشت و کشف شد. دانشمندان دریافتند که سرچشمه انواع سیب زمینی های امروزی را می توان به یک گیاه واحد که بیش از 7000 سال پیش در پرو کشت شد ردگیری کرد. برخلاف دیگر خوراکی ها، سیب زمینی در ارتفاعات بلند نیز رشد می کند. و این خوراکی مشهور برای مردمانی سخت کوش بود... در" تمدن اینکا " (سده 13 ترسایی) لایه های سیب زمینی خام برای درمان شکستگی استخوان و روماتیسم کاربرد داشت. آنان همچنین از مراحل پخت سیب زمینی به عنوان واحدهای زمانی برای سنجش زمان استفاده می کردند. در جهان حدود 5000 گونه سیب زمینی وجود دارد که 3000 گونه آن تنها در آمریکای جنوبی یافت می شوند. این گیاه توسط پیروزمندان اسپانیایی در سال 1570 از آمریکای جنوبی به آن کشورمنتقل شد و کشت آن درسراسر اروپا رواج و بعدها توسط مستعمره نشین های بریتانیایی به آمریکای شمالی منتقل شد. چون سیب زمینی سرشار از ویتامین سی است، برای پیشگیری از بیماری اسکوربوک (نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامیی سی) در اسپانیا از آن به طور مداوم استفاده می شد. اسپانیا این محصول را به اروپا معرفی کرد، در حالیکه بعضی از مردم در ایتالیا و آلمان آن را مصرف می کردند ولی به صورت گسترده در اروپا مصرف نمی شد. در حقیقت این محصول در اروپا شهرت کمی داشت به اندازه ای که مردم تصور می کردند خوردن آن سبب بیماری جذام در انسان می شود!. در ایرلند سیب زمینی ماده خوراکی ارزان قیمت برای اقتصاد فقیر این کشور محسوب می شد. در سال 1845 و 1846 در ایرلند آفتی همه محصولات سیب زمینی را خراب کرد. این امر به نام قحطی سیب زمینی ایرلند شهرت یافت. حدود 4.3میلیون نفر مردند و صدها هزار نفر برای یافتن این خوراک به کشورهای دیگر چون ایالات متحده مهاجرت کردند. هر ساله در حدود 330 میلیون تن سیب زمینی در سراسر جهان تولید و پس از گندم، برنج و ذرت در مرتبه چهارم جهانی قراردارد. این گیاه به شرایط آب و هوایی مناطق مختلف به گونه ای است که هم اکنون در بیش از 140 کشور جهان این محصول را تولید می کنند. بااین حال به شوند اثرات محدود کننده تنش های مختلف نظیر کم آبی و خشکی و نیز حرارت بالا، بیشترین میزان تولید و عملکرد این گیاه در کشورهای مناطق معتدله حاصل می شود. امروزه این محصول یکی از مشهورترین خوراک ها درسراسر جهان است و آمریکایی ها پول بیشتری نسبت به دیگر خوراکی های دیگر برای این محصول می پردازند. تولید کنندگان اصلی سیب زمینی در جهان: چین، هند، روس، لهستان وایالت متحده هستند. ایران در این میان رتبه سیزدهم تولید کنندگان سیب زمینی را دارا می باشد.
ورود سیب زمینی به ایران
دردیرنکده (موزه) لندن یک بشقاب طلای زمرد نشان و یک خنجر طلای بسیار زیبا وجود دارد که بعنوان پیشکش سال نو از طرف فتحعلی شاه قاجار به نماینده کمپانی هند خاوری (شرقی) داده شده است. نماینده هند در سال های اولیه پادشاهی فتحعلی شاه در روز نوروز به حضور وی به دربار رفت و به عنوان پیشکش به شاه، یک سیب زمینی به شاه تقدیم کرد. شاه نیز به وی بشقاب و خنجر را پیشکش کرد.. این سیب زمینی اولین سیب زمینی بود که وارد ایران شد و پیش از آن در ایران کسی از وجود سیب زمینی آگاهی نداشت. و به همین شوند این پیشکش بسیار مورد توجه ویژه فتحعلی شاه قرار گرفت.(بریده روزنامه سال 1335 خورشیدی) براساس نوشته های برتوهلد لوفر (مردم شناس آلمانی - آمریکایی) در نیمه اول سده 19 ترسایی (میلادی)، سیب زمینی نخستین بار توسط سرجان ملکم، سیاستمدار اسکاتلندی انگلستان وارد ایران شد. در زمان ورود این محصول به ایران مردم به آن "آلوی ملکم" می گفتند. واژه سیب زمینی بعدها رایج شد. هم اینک هم در بعضی از شهرهای ایران سیب زمینی را به نام آلو می شناسند.! (در استان فارس) نخستین مکانی که در ایران سیب زمینی کاشته شد، روستای پشند در استان البرز بوده است. به همین شوند همچنان سیب زمینی پشندی در ایران مشهورشد. در ایران شهرستان های اردبیل و اقلید فارس یکی از تولیدکنندگان مهم این محصول هستند.
سیب زمینی در یک نگاه
سیب زمینی یکی از سبزیجات نشاسته ای و با مزاج سرد و تر محسوب می شود. چون حاوی میزان زیادی آمیدون (همان نشاسته) است. این ماده خوراکی سرشار از کربوهیدرات های پیچیده (کمپلکس) است و ویتامین سی زیادی به بدن می رساند. روش پخت و مصرف آن در دریافت مواد مغذی و همچنین جذب نشاسته آن نقش زیادی دارد. سیب زمینی حدود 77 درصد آب دارد در حالیکه آب موجود در سبزیجات سبز به 90 درصد نیز می رسد. میزان کربوهیدرات این ماده خوراکی 3 تا 5 برابر بیشتر از سبزیجات تازه دیگر است. این کربوهیدرات ها نیز از نشاسته 90% و میزان کمی گلوکز، ساکاروز و فروکتوز تشکیل می شود.
سیب زمینی سرشار از ویتامین سی
سیب زمینی را سرچشمه خوب و افتخار آمیز از ویتامین سی بدانید. هریک عدد سیب زمینی متوسط آب پز شده 180 گرم حاوی حدود 10 میلی گرم از این ویتامین است که یک هشتم نیاز روزانه بدن یک فرد بزرگسال را تامین می کند. سیب زمینی های تازه دوبرابر این میزان ویتامین سی دارند. با وجود اینکه میوه ها و آب میوه های سرشار از ویتامین سی زیاد است اما در بین سبزیجات نشاسته ای هیچ کدام به اندازه سیب زمینی حاوی این ویتامین نیستند. ویتامین سی نسبت به نور و گرما حساس است و در نتیجه ی پخت و پز زیاد از بین می رود. اما سیب زمینی پخته شده به میزان کافی از این ویتامین ها را حفظ کرده و به بدن می رساند. از این گذشته ویتامین سی آنتی اکسیدان است و برخی از انواع سیب زمینی ها که دارای گوشت زرد، نارنجی یا بنفش هستند و به ویژه سیب زمینی شیرین حاوی میزان بسیار زیادی از انواع اکسیدان های دیگر مانند کاروتن و فلاوونوییدها هستند.
سیب زمینی سرچشمه خوب ویتامین ها از خانواده B6
بی شک می دانید که ویتامین های ب خانواده بزرگی دارند. خوشبختانه سیب زمینی سرچشمه برخی از این ویتامین ها است. یک عدد سیب زمینی متوسط آب پز شده 180 گرم یک ششم نیاز روزانه بدن به ویتامین های B6, B1 و اسید فولیک بدن یک فرد بزرگسال را تامین می کند. ویتامین های B در عملکردهای متعدد بدن مانند سوخت و ساز کربوهیدرات ها، سلامت پوست و به ویژه سلامت دستگاه عصبی نقش دارند. اسیدفولیک که برای رشد سلول های بدن ضروری است. به همین دلیل بانوان پیش و حین بارداری باید به میزان مناسب این ویتامین ها را جذب کنند. سیب زمینی سرچشمه خوب از پتاسیم، کمی منیزیم و آهن است.
سیب زمینی فاقد سدیم:
سیب زمینی عاری از سدیم است. پژوهشگران نسبت به تاثیر مصرف نمک زیاد بر تندرستی هشدار می دهند و باور دارند که؛ بین مصرف زیاد سدیم و خطر ابتلا به فشار خون بالا ارتباط وجود دارد. میزان سدیم دیگر مواد نشاسته ای نیز کم است اما میزان پتاسیم موجود در سیب زمینی چشمگیر است که به کنترل فشار خون کمک زیادی می کند. در حقیقت میزان بالای پتاسیم و میزان کم سدیم در یک ماده خوراکی کمک زیادی به افرادی می کند که قصد دارند فشار خونشان را بیشتر کنترل کنند. بی گمان به شرطی که به سیب زمینی نمک، چاشنی ها و یا سس شور افزوده نشود.
ویژگان خوراکی و دارویی سیب زمینی
سیب زمینی سرشار از بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین آ) است که وقتی پخته می شود به آسانی جذب می شود. ساقه و برگ های سیب زمینی نشاسته است که معمولا 9 تا 25 درصد آن را تشکیل می دهد، از این رو برای تامین انرژی ماده سودمندی است که نسبت به غلات کمتر تحت تاثیر آفات قرار می گیرد و پرورش آن آسانتر است. سیب زمینی تقویت کننده قلب، محکم کننده لثه، مسکن درد و زخم معده است. سیب زمینی در بین سبزیجات حاوی ویتامین سی بالایی است و برای تامین ویتامین سی مورد نیاز برای جلوگیری از خونریزی لثه سودمند است، ولی نکته بسیار مهم این است که در اثر ماندن در انبار و پخت نامناسب مقدار زیادی از ویتامین سی آن به هدر می رود. سیب زمینی دارای مقدار زیاد ویتامین ب 6 است. یک فنجان سیب زمینی پخته 21% " ب 6 " مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند. می دانید که بسیاری از آنزیم های بدن خصوصا آنهایی که در تبدیلات پروتیینی درگیر هستند به ویتامین ب 6 محتاج هستند، در نتیجه برای تولید سلول های جدید احتیاج به "ب 6" داریم. ویتامین ب 6 برای ورزشکاران بسیار نقش کلیدی درفعالیت ها ورزشی پر قدرت و استقامتی دارد و به آمادگی و بازسازی بدنشان کمک می کند. پس نیک است در رژیمشان از آن استفاده کنند. افزون بر این بزرگسالان و افراد مسن حداقل هفته ای یک بار سیب زمینی را جایگزین دیگر مواد نشاسته ای کنند. سیب زمینی تازه و پوست نکنده، دارای مقدار زیادی پروتیین و ویتامین بخصوص ویتامین سی است. سیب زمینی اگر برای مدت طولانی انبار شده یا برای مصرف پوست کنده شده باشد تا حدودی خاصیت خود را از دست می دهد. با این توصیف سیب زمینی سرخ کرده همچنان حاوی پتاسیم و ویتامین سی است. ویتامین سی یک آنتی اکسیدان است و به تولید پروتیینی به نام "کلاژن" که تشکیل دهنده استخوان، غضروف مفاصل، عضلات و رگ های خونی است کمک می کند.
از دیگر ویژگی های سیب زمینی:
-
سیب زمینی ادرار را زیاد می کند، در نتیجه برای کلیه ومثانه سودمند است.
-
سیب زمینی دارای آنزیم هایی است که برای بهبود زخم های معده بسیار سودمند و برای تسکین مواضع متورم خارجی، پخته آن را گرم بر روی محل آسیب دیده می گذارند که سبب تسکین خواهد شد. مرهم خام آن را برروی محل سوختگی و پلک ورم کرده می گذارند (بی شک باید کامل استریل باشد) و بسیار تسکین دهنده است.