بحران سالمندی در 30 سال آینده خود را نشان می دهد
رئیس هیأت مدیره مجمع خیرین کشور گفت: بر اساس آمار ارائه شده در 25 تا 30 سال آینده حداقل 30 میلیون سالمند از کار افتاده خواهیم داشت.
رئیس هیأت مدیره مجمع خیرین کشور گفت: بر اساس آمار ارائه شده در 25 تا 30 سال آینده حداقل 30 میلیون سالمند از کار افتاده خواهیم داشت.
حبیب الله بور بور رئیس هیأت مدیره مجمع خیرین کشور در گفتوگو باخبرنگار مهر در خصوص بحران سالمندی گفت: بر اساس آمار ارائه شده در 25 تا 30 سال آینده حداقل 30 میلیون سالمند از کار افتاده خواهیم داشت. که نیاز به هزینههای درمانی و همچنین نگهداری دارند که با توجه به عدم فرزند آوری خانوادهها و کاهش چشمگیر آمار ازدواج جوانان بالای 50 درصد، آنان کسی را برای نگهداری نخواهند داشت. اگر از همین امروز تدبیر و پیش بینی لازم همانند کشورهای صنعتی نشود تبدیل به فاجعه و بحران اجتماعی خواهد شد.
بور بور افزود: به طور مثال در مجموعهای که عضو مؤسس مجمع خیرین کشور میباشد حدود 2000 نفر سالمند که از طرف خانوادههایشان طرد یا رها شدهاند؛ و فاقد کارت ملی و اوراق هویت میباشند توسط حدود 1000 نفر کارمند در آن مجموعه سرویس دهی میشوند. در ضمن اگر سالمندی بخواهد اختصاصی و در منزل نگهداری شود به دو نفر نگهدارنده نیاز دارد.
رئیس هیأت مدیره مجمع خیرین کشور ادامه داد: برای پیشگیری از بحران سالمندی مجمع خیرین کشور دو سال قبل پیشنهاد داد کار مطالعاتی؛ پژوهشی انجام شود و فرد خیری هزینههای آن را متقبل گردید. بعد دو سال کار مطالعاتی در بین کشورهایی نظیر انگلیس فنلاند سوئد و... به این نتیجه رسیدیم آن کشورها حدود 100 سال پیش بر روی این موضوع کار کردهاند و برنامههای پژوهشی و پیش بینیهای لازم انجام دادهاند که اگر دچار بحران سالمندی شوند مشکلی برایشان به وجود نیاید.
بور بور با بیان اینکه با توجه به تحقیقات انجام شده پیشنهاد ایجاد بانک زمان ضروری است؛ گفت: به این معنی که افراد با توجه شغل خود در جوانی و ساعتهای بیکاری بخشی از زمان خود را به سرویس دادن به افراد سالمند نیازمند تأیید شده در سامانه بانک زمان بپردازند. در واقع زمانی که به این کار اختصاص دادهاند در نرم افزاری با توجه به ضریب شغلشان ثبت گردد. این افراد کمک دهنده و کمک گیرنده که از طرف مبادی ذیربط صلاحیت آنها در سامانه مورد تأیید قرار میگیرد در هنگام افراد کمک دهنده میتوانند از سرویسهای لازم نیازمندی خود بهره مند شوند.»
بور بور با اشاره به نرم افزار نذر تخصص، گفت: نرم افزار نذر تخصص قرار است ساماندهی و ثبت خدمت رسانی پزشکان داوطلب سازمان نظام پزشکی به افراد نیازمند صعب العلاج را انجام دهد؛ مقرر است این خدمات در نرم افزار بانک زمان منتقل شود تا حق این افراد نیز محفوظ بماند.
بوربور اعلام کرد: «مید است طرح نذر تخصص و بانک زمان که توسط مجمع خیرین کشور و سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ و در آینده ان شا الله در سراسر کشور انجام خواهد شد توسط مسئولین و ریاست محترم جمهور رونمایی شود.
رئیس مجمع خیرین کشور در پایان اشاره کرد: در جلسه اخیر وزیر بهداشت از مجمع خیرین کشور در کنار 15 مؤسسهای که در دوره شیوع کرونا تلاشهای ارزندهای داشتهاند تقدیر شد. در این دیدار مقام عالی وزارت بهداشت و درمان آقای عین اللهی به کمک پزشکان در راستای مسؤولیت اجتماعی یاد آوری و تاکید نمودند.