شنبه 3 آذر 1403

برخی تصورات غلط در مورد کرونا

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
برخی تصورات غلط در مورد کرونا

قائم مقام مؤسسه تحقیقات ژنتیک میبد گفت: عدم ابتلای کودکان و جوانان و فرض خط ثابت شیوع برای بیماری کرونا از جمله تصورات غلط در مورد این بیماری بوده که در جامعه رواج یافته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کمال بیکی در گفتگویی بیان داشت: کرونا بسیار آلوده کننده تر از آنفولانزا یا ویروس SARS است که شباهت نزدیکی به هم دارند. داده های جدید نشان می دهد که SARS-CoV-2، ویروسی که باعث بیماری Covid-19 می شود، مانند ویروس SARS می تواند بر روی سطوح آلوده زندگی کند، بنابراین ممکن است گاهی به طور انفجاری از تابلوها، دکمه های آسانسور و سطوح آلوده در بیمارستان‌ها گسترش یابد.

قائم مقام مؤسسه تحقیقات ژنتیک میبد ادامه داد: یافته های علمی نشان می دهد برخلاف SARS، بیماران قبل از اینکه به شدت بیمار شوند بسیار آلوده کننده می شوند، که بیان کننده آن است که چرا Covid-19 مانند یک سوپر SARS عمل می کند و بسیار آلوده کننده‌تر از سارس است.

وی افزود: فقط افراد مسن با بیماری زمینه ای نیستند که دچار این بیماری می شوند بلکه بزرگسالان و جوانان که قبلا سالم بوده اند و حتی برخی از کودکان نیزدچار ذات الریه ویروسی می شوند. اگرچه گزارش های قبلی حاکی از آن بود که 80% از افراد فقط به بیماری خفیف مبتلا هستند، اما اکنون به نظر می رسد که حدود نیمی از این افراد علیرغم آنکه نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند، دچارذات الریه نسبتا شدید می شوند که بهبودی آن ممکن است چند هفته یا بیشتر طول بکشد.

دبیر شورای هماهنگی نظام پزشکی استان یزد اعلام کرد: گسترش انفجاری بیماری تقریبا ظرفیت مراقبت ها و خدمات بهداشتی را تحت الشعاع قرار خواهد داد و منجر به ناتوانی در نجات بیمارانی می شود که می توانستند در شرایط معمول نجات یابند.

وی گفت: موارد شدیدی که امروز می بینیم 10 تا 14 روز پیش آلوده و پنج تا شش روز قبل بیمار شده اند و به تدریج به سمت بیماری شدید پیش رفته اند. این بدان معنی است که بیماری تا هفته ها بعد از توقف های گسترش بیماری همچنان به سرعت ادامه خواهند یافت.

لازمه جنگ با کرونا

دبیر انجمن تولید کنندگان دارو مواد بهداشتی و غذایی استان یزد اظهار کرد: در این جنگ استراتژی بسیار مهم است. تنها درک درست این است که ما باید منحنی را کوتاهتر ولی طولانی تر کنیم، یعنی ابتلاء به بیماری را در طول زمان پخش کنیم. این یک تاکتیک مهم برای محافظت از بیماران و پرسنل مراقبت های بهداشتی از ابتلاء ناگهانی است که می تواند بیمارستان های ما را تحت الشعاع قرار دهد، میزان مرگ و میر را افزایش داده و زندگی کارکنان مراقبت های بهداشتی را در معرض خطر قرار دهد. اما این یک استراتژی نیست. استراتژی همان فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از حضور غیر لازم در اجتماع است.

بیکی اضافه کرد: امروز، با یک ماه دیگر تجربه از سراسر جهان، به ویژه چین و کره جنوبی، فاز سوم رفتاربا ویروس را آموخته ایم، که همان سرکوب طغیانهای متناوب است. در مرحله سوم، آزمایشات گسترده و سیستم های بالینی هشدار دهنده می توانند موارد و خوشه ها را به سرعت شناسایی کنند، و با مداخله گسترده از گسترش عوارض وسیع اجتماعی پیشگیری کنند.

وی تصریح کرد: رویکرد اصلاح شده همچنین نشان می دهد که این جنگ طولانی خواهد بود و ما باید خطرات گسترده ای که درجامعه وجود دارند از جمله مراقبت های بهداشتی مورد نیاز برای افرادی که نیازهای پزشکی مداوم مانند فشار خون بالا و دیابت دارند را حل کنیم و امکان آسیب پذیری زنجیره تأمین داروها و تجهیزات را برطرف کنیم.

بازرس کل سازمان نظام پزشکی کشور اذعان داشت: نیمه دوم فروردین و اردیبهشت غیر از موج اصلی کرونا یک زیر موج هم روی منحنی مرگ با کرونا اضافه خواهد شد. تصور غلط از کلمه پیک موجب شده که همه از دو کلمه پیک و پلاتو (خط ثابت شیوع) در کرونا حرف میزنند، پیک و پلاتو هر دو درباره کرونا غلط است. کرونا با رفتار فعلی ویروس و میزبان چند موجی ست و نه پیک واحد دارد و نه به پلاتو خواهد رسید.

وی افزود: کرونا رفتاری چند موجی با امواج بلند و کوتاه را نشان خواهد داد و پیک (قله) در این رفتار ابتلایی جامعه متعدد و مکرر و نوسانی است. کرونا در چند ماه و شاید چند سال آینده به پلاتو (خط ثابت شیوع) نخواهد رسید بلکه این موج نوسانی نا منظم چیزی شبیه نوار قلب مکرر بالا و پایین خواهد شد و در دوره‌های نوسانی اوج به موج میزند.

قائم مقام مؤسسه تحقیقات ژنتیک میبد ادامه داد: تصور غلط از ایمنی با کرونا حتی به شکل ایمنی نسبی بالا تأثیر چندانی در موجهای همه‌گیری ندارد. به فرض کشف واکسن کماکان دو مشکل باقی ست، قیمت واکسن و امکان تأمین آن برای همه جمعیت کشور خودش یک معضل است زیرا واکسن ویروسهایی مثل کرونا عمری نیست و تکرار مکرر دارد. از طرفی به فرض تهیه واکسن جهش ژنی منتفی نیست و حتی در بهترین شرایط یک ایمنی سطح پایین متصور خواهد بود.

بیکی تاکید کرد: خانه نشینی هنوز هم بهترین توصیه است اما با خود عوارض ثانویه قلبی عروقی، دیابت، ناراحتی اعصاب و پوکی استخوان در پی دارد. لذا موج دوم اضافه شونده به موج نیمه دوم فروردین بیمارانی هستند که با حوادث قلبی عروقی، سکته قلبی و مغزی و دیابت ویا شکستگی لگن ناشی از پوکی استخوان با گرم شدن هوا بروز میکنند.

انتهای پیام / ا