بررسی سرعت اینترنت در مجلس | کندی اینترنت تقصیر فیلترشکنهست ا وزیر ارتباطات: همه چیز خوب است!
«روح الله عباسپور»، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن گزارش این کمیسیون درباره کیفیت اینترنت را قرائت کرد و گفت جایگاه ایران در برخی شاخصهای کیفیت اینترنت دو رتبه تنزل یافته است.
«روح الله عباسپور»، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن گزارش این کمیسیون درباره کیفیت اینترنت رادر مجلس قرائت کرد و گفت جایگاه ایران در برخی شاخصهای کیفیت اینترنت دو رتبه تنزل یافته است.
به گزارش عرشه آنلاین روح الله عباسپور در جلسه علنی امروز (سه شنبه 31 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون صنایع و معادن درخصوص بررسی کیفیت اینترنت و شاخصهای مرتبط با آن با رویکرد چالشهای ایجاد شده برای شهروندان و کسب و کارهای اینترنتی را در اجرای تبصره 1 ماده 107 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی قرائت کرد.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن در تشریح این گزارش گفت: مطابق با هدف گذاری لایحه برنامه هفتم توسعه کشور، سهم تولید ناخالص داخلی GDP از اقتصاد دیجیتال به عنوان یکی از پایههای توسعه پایدار کشور از رقم 8 درصد در سال 1401 باید به سهم 15 درصد در سال 1406 افزایش یابد. از جمله ملزومات اصلی برای تحقق هدف مذکور توانایی شبکه ارتباطی کشور برای انتقال مناسب دادههای اطلاعاتی و بهره مندی کسب و کارهای دیجیتال محور، از اینترنت با کیفیت میباشد.
وی ادامه داد: از جمله کاستیهای مشهودی که میتوان به آن اشاره نمود، کیفیت دسترسی شهروندان به اینترنت در برخی از شاخصهای آن به عنوان بستر اصلی توسعه دولت الکترونیک و بالطبع اقتصاد دیجیتال است، که بعضا موجب نارضایتی مردم و خساراتهای اقتصادی در حوزه کسب و کارها شده است.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: در همین راستا کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی پیرو وظیفه محوله از سوی ریاست محترم مجلس این موضوع را در دستور کار بررسی خود قرار داده که اینک گزارش آن با عنوان «بررسی کیفیت اینترنت و شاخصهای مرتبط با آن با رویکرد چالشهای ایجاد شده برای شهروندان و کسب و کارهای اینترنتی» در راستای اجرای تبصره (1) ماده (107) آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی تقدیم میگردد.
عباسپور در جمع بندی این گزارش اظهار داشت: یکی از مهمترین پارامترهای موثر در ایجاد مشکلات فنی در تسهیل دسترسی کاربران به اینترنت افزایش ترافیک شبکه از طریق استفاده از روشها و نرم افرازهای موسوم به فیلترشکن میباشد که اغلب در قالب باج افزار با ایجاد آسیبهای امنیتی در شبکه به جمع آوری اطلاعات مشترکین اقدام میکنند. باوجود آن که برخی از گزارشها از افزایش آمار استفاده کنندگان از فیلترشکن در طی چندماه اخیر حکایت دارد، اما تاکنون گزارش دقیقی برای شفاف سازی آمار موجود، ارقام قابل ملاحظه هزینههای فیلترشکن و تحمیل آن بر سبد هزینههای خانوارها و در نهایت ارائه راهبردهای موثر برای کاهش استفاده از فیلترشکنها توسط مشترکین، از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ارائه نشده است.
به گفته وی براساس نظرسنجیهای انجام شده 64 درصد کاربران ایرانی از فیلترشکن استفاده میکنند. همچنین سهم پهنای باند ناشناس در شبکه بین الملل از 5 درصد، امروز به 25 درصد رسیده است. اگرچه او توضیح دقیقی درباره پهنای باندناشناس ارائه نکرد، اما احتمالاً این رشد 5 برابری ناشی از استفاده از فیلترشکنهاست.
کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به فیلتر وبسایتها درخواست کرد تا همچون گذشته صفحه پیوندها برای این وبسایتها نمایش داده و علت فیلتر نیز اعلام شود.
بخش دیگر این گزارش به کندی دسترسی کاربران به وبسایتها اختصاص داشت که کمیسیون صنایع علت را در کاهش پهنای باند یا افزایش ترافیک ناشی از مصرف فیلترشکن عنوان کرد.
این کمیسیون همچنین از تعدد مراجع تصمیمگیر در حوزه نظام پالایش و مدیریت محتوای فضای مجازی انتقاد کرد.
وزیر ارتباطات: دو برابر نیاز کشور ظرفیت اینترنت وجود دارد
«عیسی زارعپور» با حضور در مجلس اعلام کرد در دو سال گذشته منابع ورودی اینترنت به کشور را متنوع کردند و همچنین بیش از دو برابر نیاز کشور ظرفیت اینترنت را فراهم کردهاند. موضوعی که به اعتقاد وی موجب پایداری ارتباطات کشور در بخش بین الملل شده است.
به گفته زارعپور 50 درصد به ظرفیت شبکه مادر مخابراتی کشور در این مدت افزوده شده است.
وزیر ارتباطات با نمایش نمودارهایی همچنین مدعی شد تعداد قطعیها و لینکهای اشباع در دو سال گذشته به شدت کاهش یافته است. همچنین تمامی شاخصهای کیفیت همچون نوسان تأخیر، سرعت و... در این مدت روبه بهبود بوده است.
وزیر ارتباطات درباره پروژه فیبر نوری نیز معتقد است این اتفاق باید از 10 سال پیش شروع میشد که آنها میخواهند طی سه سال این کار را انجام دهند.
او با اشاره به اینکه تاکنون در 80 درصد شهرها توافق اولیه برای پوشش فیبر نوری انجام گرفته گفت: «در تلاشیم تا همه بتوانند در یک ماه به سرعت 1000 مگابیتی فیبر نوری بهره ببرند.»
نماینده مجلس: فیلترینگ توییتر، گوگلپلی و یوتوب موضوعیت ندارد
سیاهکلی، نماینده مجلس با اشاره به اینکه ما هنوز درحال ظرفیتدادن به مردم هستیم درحالیکه الان مسئله اصلی سرعت است، گفت: میانگین GDP در دنیا 15 درصد و در کشور ما 8 درصد است این یعنی ما به این بخش بی توجهیم.
او درباره فیلترینگ سایتها نیز گفت: ابتدایی که اینترنت آمد خیلی از سایت ها را بستیم و فیلتر کردیم. باید بازنگری صورت گیرد و الان (فیلتر آنها) مثل گوگل پلی، توییتر، یوتوب موضوعیت ندارند. یکسری از سایتها و پلتفرمها مانند توییتر و گوگلپلی را فیلتر کردهایم که امروز فیلترینگ خیلی از آنها موضوعیت ندارند. مثلا یوتوب یک سایت مهارتمحور است و نسبت از خیلی از سایتهایی که الان فیلتر نیستند پاکتر است.
سیاهکلی درباره ضررهای فیلترشکنها نیز بیانکرد که باید فیلترشکنها ساماندهی بشوند.
او با اشاره به نارضایتی مردم از وضعیت شبکه توضیح داد که این روزها مردم هم پول خرجمیکنند و هم کسبوکارهایشان بیرونق است.
این نماینده مجلس نظارت بر اپراتورها را نیز از وظایف مهم وزیر ارتباطات دانست.
هم اکنون دیگران می خوانند-
تصاویری عجیب از مادر نیمار با عبا و نقاب و سوار شتر
-
فال شمع روزانه سه شنبه 31 مرداد 1402 | فال شمع روزانه ات را اینجا بخوان
-
متولدین کدام ماه بیشتر خیانت میکنند؟
-
جمشید بسم الله به سرطان مبتلا شد / روایت خواندنی یک فروشنده خیابانی دلار
-
تهدید جدی زلزله در تهران | گسلهای مشا و شمال تهران فعالتر شدند؟
-
ماجرای جنجالی کشف 17 گور در رامسر چه بود؟ + عکس و فیلم
-
قتل هولناک پیرمرد ثروتمند ؛ رد پای یک زن جوان در قتل اردشیر