برگشت اشیای تاریخی ازفرانسه / ابهام در ویزای ایران برای تماشاچی قطر
رایگان شدن ویزای ایران برای تماشاچی های جام جهانی، کاهش سفرهای نوروزی نسبت به سال 98، ماجرای استرداد اموال تاریخی ایران از فرانسه از جمله خبرهای میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
رایگان شدن بلیت ایران برای تماشاچی های جام جهانی، کاهش سفرهای نوروزی نسبت به سال 98، ماجرای استرداد اموال تاریخی ایران از فرانسه از جمله خبرهای میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته مسئولان مختلفی درباره جذب گردشگران از قطر در دور جام جهانی خبر رسانی کردند. در یک برنامه خبری رادیویی یکی از مدیران معاونت گردشگری خبر داد که وزارت خارجه با لغو روادید ایران و قطر برای ورود اتباع خارجی که به قطر رفته اند در دوره جام جهانی موافقت کرده است. حتی ضرغامی وزیر میراث فرهنگی نیز این خبر را اعلام کرد و از لغو موقت روادید خبر داده و گفت که تصمیم گیری نهایی در مورد لغو موقتی روادید ایران از مبدا قطر برای تسهیل ورود تماشاگران جام جهانی فوتبال انجام میشود.
اما پس از آن مقام مسئول دیگری در همین وزارتخانه اعلام کرد که این موضوع تنها محدود به لغو رایگان ویزاست و هنوز لغو روادید تأیید نشده است. تا اینکه سخنگوی دولت از رایگان شدن صدور روادید متقاضیان سفر به ایران در جریان رویداد جام جهانی 2022 قطر خبر داد و نوشت: این مصوبه میتواند در جذب و تشویق سفر گردشگران جامجهانی به ایران و رونق صنعت گردشگری در کشور نقش مؤثری داشته باشد.
سفرهای نوروز 1401 در مقایسه با سال 98 کاهش داشت
بررسی آمار سفرهای نوروزی سه سال اخیر نشان میدهد که در نوروز چه حجم از سفرهای غیر قابل پیش بینی انجام شده است و چه زمانهایی این سفرها کاهش پیدا کرده و چه زمانی افزایش داشته است و اصولاً چه تعداد از ایرانیها به سفر رفتهاند.
مقایسه آمار سالهای گذشته نشان میدهد که در سال 98 یعنی قبل از دورانکرونا، میزان سفرها زیادتر از امسال بود. چون محدودیت سفرها وجود نداشت، مراکز تعطیل نبودند و سفرها نیز رونق همیشه را داشت. اما در سال 1401 این آمار بنا به گفته متولیان سفر باز هم افزایش داشته است اما این افزایش در مقایسه با سال 98 نبوده بلکه اگر آمار اقامت و ترددها بررسی شود، نشان میدهد که این آمار در مقایسه با سال 1400 یا حتی 99 افزایش داشته است یعنی سالهایی کهکرونا اجازه سفر را به مردم نمیداد.
سهم آژانسها از نوروز 1401 هیچ بود
این هفته پیرو سفرهای نوروزی 1401 رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران گفت: در ایام نوروز 1401 آژانسهای مسافرتی سود چندانی از سفرها نبردند چون مردم با ماشین شخصی سفر کرده و در چادر و منازل اقوام اقامت داشتند.
حرمت الله رفیعی رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران گفت: در سالهای اخیر به خصوص در دوران کرونا بیش از 50 درصد دفاتر خدمات مسافرتی آسیب دیده اند یا دیگر وجود خارجی ندارند. خیلی از افراد تمایل به بازگشت به شغل خود را ندارند الان میبینیم 50 درصد شاغلان گردشگری از صنعت خارج شده اند شاید الان 2500 دفتر مسافرتی از 5 هزار دفتر در کشور وجود داشته باشد.
وی گفت: دفاتر خدمات مسافرتی پروانه کسب دارند و مردم باید از آنها که همیشه مورد اعتمادشان بوده خرید کنند نمیتوانیم بگوییم هیچ دفتری مرتکب تخلف نمیشود. تا جای ممکن تلاش میکنیم حق مردم و صنف را وصول کنیم.
وی همچنین درباره فعالیت ستاد سفرهای نوروزی ادامه داد: در این ستاد ارگانهای دولتی دور هم جمع میشوند که هر کدام باید وظایف خودشان را انجام دهند. در حالی که اگر این ستاد نبود چه اتفاقی میافتاد؟ چرا در این ستاد، بخش خصوصی حضور ندارد. گفتند که 50 میلیون نفر شب اقامت در طول نوروز ثبت شده است. طبق گفته خودمان اگر هر نفر 4 شب سفر کرده باشد در عید نوروز 1401 تنها 15 میلیون از جمعیت 85 میلیونی ایران به سفر رفته اند. این تعداد هم در شهرها یا کمپ زده اند و یا در چادر خوابیده اند پس چه کمکی به اقتصاد شهرها شد؟
رالی خانوادگی از فردا تا عید فطر برگزار میشود
رالی تور خانوادگی با حضور حدود 30 خودرو کمپر در ماه رمضان برگزار میشود. این رالی حدود سه هفته طول میکشد و در روز عید فطر در پاسارگاد پایان مییابد.
این رالی تور با عنوان «از رمضان تا فطر»، روز سهشنبه 23 فروردین ماه از تهران با حضور نزدیک به 100 شرکتکننده و 30 کمپر آغاز میشود.
مسیر حرکت این رالی از استانهای تهران، مازندران، گلستان، سمنان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و فارس است.
این خودروها از پیست آبعلی، پارک جنگلی بهشهر، جنگل نکا، بندر ترکمن، آشوراده، کردکوی، جنگل جهاننما، خالد نبی، جنگل ابر شاهرود، اصفهان، شهرضا، کهگیلویه و بویراحمد و آباده گذر میکنند و با پایان رالی در پاسارگاد، در روزهای سیزدهم و چهاردهم اردیبهشتماه همایش کشوری کمپرها و کاروانها با حضور شرکتکنندگان برگزار میشود.
ماجرای استرداد اشیای تاریخی از فرانسه چه بود
در اقدامی کم نظیر چند روز پیش خبر رسید که در موزه ملی ایران مراسمی برای رونمایی از 29 شیء تاریخی استرداد شده از فرانسه برگزار شده است و این اشیا در موزه ملی ایران به نمایش گذاشته شده است اما ماجرا این آثار چه بود، چطور به فرانسه رفته بودند و چطور از فرانسه به ایران برگشت داده شد؟
سالها پیش سفیر شارل دوگل در جنگ جهانی دوم تعدادی از آثار تاریخی ایران را به فرانسه منتقل کرده بود. گبلو مدتها در ایران زندگی میکرد و مهندس راهسازی هم بود. او یک مجموعه خانگی از آثار ایرانی داشت که کاملاً خصوصی و اختصاصی بوده است. خانواده گبلو، نماینده ژنرال شارل دوگل که به منزله سفیر «فرانسه آزاد» در ایران بوده میخواستند این آثار را به شمال فرانسه انتقال دهند. تا اینکه سید محمد طباطبایی، رایزن فرهنگی ایران در فرانسه به صورت اتفاقی با نوادگان سالمند او ارتباط گرفته و متوجه وجود چنین مجموعهای شد.
رایزن فرهنگی ایران از نوادگان سفیر شارل دوگل درخواست کرد که بتواند از این مجموعه بازدید کند. پس از مدتها رایزنی و برگزاری جلسه، او توانست خانواده گبلو را راضی کند که جابه جایی این اموال کار سختی است و چون این آثار متعلق به ایران بوده، میبایست به کشور مبدا برگشت داده شود. آنها راضی شدند تا بخشی از آثار را که نمیدانستند چطور به دست پدربزرگشان رسیده، به موزه لوور فرانسه اهدا کرده و بخش بیشتر را رایگان به ایران بفرستند.
هشدارهای شورای پیشگیری از جرم در رابطه با سفرهای خارجی
در این هفته خبر رسید رئیس دبیرخانه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در رابطه با سفر هموطنان به خارج از کشور هشدارهایی را اعلام کرد.
علیرضا ساوری گفت؛ در هنگام سفر خارجی برخی مشکلات برای هموطنان ایرانی بروز میکند که در بعضی موارد ناخواسته منجر به بازداشت یا محکومیت آنان میشود لذا آگاهی از برخی اطلاعات کلی با هدف پیشگیری از تکرار حوادث برای سایر هموطنان حائز اهمیت است.
رئیس کمیته پیشگیری از جرایم ایرانیان خارج از کشور عنوان کرد: هموطنان در طول سفر خارجی در قالب توریستی یا اقامتی نباید به هیچوجه بسته یا امانتی تحت عنوان دارو یا هر عنوان دیگر از «اشخاص ناشناس» حتی ایرانیان، برای انتقال به کشور مقصد قبول کنند همچنین همراه داشتن گذرنامه معتبر، تهیه بلیط برگشت از ایران، همراه داشتن ارز کافی، تکمیل اظهارنامه ارزی در صورت داشتن بیش از 10 هزار دلار هنگام ورود به کشور خارجی، همراه داشتن یک نسخه کپی از گذرنامه، بلیط و سایر مدارک برای مسافرت خارجی ضروری است.
ساوری افزود: شماره تلفنهای ضروری به ویژه تلفن پلیس و سفارت ایران را همراه داشته باشید. حتیالمقدور به صحنههای تجمع، تظاهرات خیابانی، درگیری و امثال آن نزدیک نشوید و در صورت بازداشت حتماً موضوع را به سفارت اطلاع دهید.
مشاور ارشد معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به هموطنان عازم به خارج از کشور هشدار داد از هر گونه نزاع و درگیری پرهیز کنند زیرا در برخی از کشورها حتی اگر درگیری به صلح و سازش ختم شود، جنبه عمومی جرم تعقیب میشود.