شنبه 29 دی 1403

بنیاد علم ایران؛ پل ارتباطی بین دانشمندان ایران و جهان

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
بنیاد علم ایران؛ پل ارتباطی بین دانشمندان ایران و جهان

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: بنیاد علم ایران نباید به حضور محققان کشور در همایش‌های بین‌المللی اکتفا کند، بلکه باید شرایط حضور دانشمندان جهان در ایران را فراهم کند. در این زمینه، تسهیل‌گری در مواردی مانند صدور ویزا ضروری است.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر موسوی موحدی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در نشست «جایگاه علوم پایه در بنیاد علم ایران» که صبح امروز در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، با بیان اینکه تعریف دقیقی از علوم پایه ارائه نشده است، گفت: در ذهن محققان، علوم پایه به رشته‌های فیزیک، شیمی، زمین‌شناسی، زیست‌شناسی و ریاضی محدود می‌شود، در حالی که علوم پایه معرفتی است که به ما امکان دستیابی به گوهرهای وجودی علوم را می‌دهد.

وی با تاکید بر اهمیت نیروی انسانی متخصص در این حوزه‌ها، افزود: علاوه بر IQ، افراد باید از EQ بالایی نیز برخوردار باشند. من علوم پایه را معرفتی می‌دانم که از مجموعه‌ای از علوم تشکیل شده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در ادامه پیشنهاداتی برای توسعه تحقیقات علوم پایه به بنیاد علم ایران ارائه داد و گفت: بهترین روش برای تدریس، قصه‌گویی است و پیشنهاد می‌شود بنیاد علم ایران از طریق انیمیشن و قصه، علوم پایه را ترویج دهد.

راه ایران برای قرارگیری در 500 دانشگاه برتر جهانی چیست؟

موسوی موحدی همچنین پیشنهاد ایجاد خانه دانشمندان را مطرح کرد و افزود: لازم است علوم پایه در میان دانش‌آموزان و خانواده‌ها ترویج شود.

وی با اشاره به مفهومی به نام "مم" (MEME) که به معنای بذر تفکر و تمدن است، گفت: ما مم‌های ابوریحان بیرونی و ابن‌سینا را داریم و باید بر روی این بذرها تمرکز کنیم.

موسوی موحدی با تاکید بر ضرورت توسعه دیپلماسی علمی اظهار کرد: بنیاد علم ایران نباید به حضور محققان کشور در همایش‌های بین‌المللی اکتفا کند، بلکه باید شرایط حضور دانشمندان جهان در ایران را فراهم کند. در این زمینه، تسهیل‌گری در مواردی مانند صدور ویزا و پذیرایی ضروری است.

وی همچنین پیشنهاد کرد که بنیاد علم ایران، اخبار حوزه علوم پایه را به زبانی ساده و قابل فهم برای عموم بازنشر کند.

از سوی بنیاد علم ابران نشستی برای بزرگداشت علوم پایه در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد و طی آن از اساتید برتر کارگروه علوم پایه و علوم زیستی تقدیر شد.

اسامی اساتید برتر به این شرح است:

علیرضا چرمهینی از استاد دانشگاه اصفهان در رشته شیمی با طرح تهیه آلکیل لوولینات‌ها با استفاده از واکنش فورفویل الکل و الکل‌ها بر روی کاتالیست‌های حامد اسید مجید رضایی والا از دانشگاه صنعتی همدان در رشته شیمی با عنوان طراحی منطقی، سنتز، شناسایی و بررسی فعالیت کاتالیزوری و رفتار ضد خوردگی برخی ترکیبات خاوری مورفولین مجید ماستری فراهانی از دانشگاه خوارزمی در رشته شیمی با طرح سنتز پاک سوخت‌های ارزشمند و افزودنی‌های سوخت با استفاده از کاتالیزورگر‌ها و حلال‌های پایدار قابل بازیابی سعید شاهرخیان دهکردی از دانشگاه شریف در رشته شیمی با عنوان توسعه کاتالیزور‌های دو عاملی با عملکرد بالا بر پایه نانو ساختار‌های دو بعدی از شبکه‌های فلزی - الی رشد یافته بر نانو سیم‌های اکسید نیترید فلزی جهت استفاده در واکنش‌های مربوط به تفکیک الکتروشیمیائی آب شریفه رضایی پژوهشگر طرح پسا دکتری محمد باقری قلی وند از دانشگاه رازی در رشته شیمی مسوول طرح پسا دکتری با طرح الکترود‌های شمارنده بر اساس ترکیبات فلزات واسطه دوپه شده با آنیون برای ساخت سلول‌های خورشیدی حساس به رنگ مهین میرزایی پژوهشگر طرح پسا دکتری بهروز شعبانی از دانشگاه تبریز در رشته شیمی با طرح طراحی و سنتز نانو بیوکامپوزبت بر پایه گرافن اکسید عامل دار شده با کالیکس 4آرن هیدروژن الژینات پروتئین سلیک فیبروئین و نانو ذرات مغناطیسی دو فلزی و بررسی خواص بیولوژی آن‌ها احساس با حجب نوروزی پژوهشگر طرح پسا دکتری احمد همایی از دانشگاه هرمزگان در رشته زیست‌شناسی بیوشیمی استاد رساله دکتری با طرح طراحی و سنتز نانو حامل‌های جدید دیدریمری بر پایه بیوپلیمر کیتوسان و مقایسه آن‌ها در امکان سنجی ر‌هایش آنزیم L- آسپاراژیناز نوترکیب خالص شده از سودوموناس سودابه ایرانی نسب دانشجوی دکتری محمد دیناری از دانشگاه صنعتی اصفهان در رشته شیمی استاد رساله دکتری با طرح طراحی سنتز و مشخصه‌یابی پلیمر‌های الی متخلخل مغناطیسی جدید به منظور حذف فلزات سنگین و پساب‌های رنگی نازنین طاهری دانشجوی دکتری علیرضا عباسی از دانشگاه تهران در رشته شیمی استاد رساله دکتری با طرح اصلاح پسا سنتزی چارچوب‌های فلز آلی پایدار MIL و UIO و کاربرد فوتو کاتالیزی آن‌ها تحت نور مرئی مهدیه سادات حسینی دانشجوی دکتری

یاسر عبدی، علی اصغر انصافی و مسعود‌امانلو سه داور برگزیده این نشست معرفی شدند.