بهترین آثار اکران شده در دومین روز جشنواره عمار مشخص شد
اسامی بهترین آثار اکران شده در دومین روز از سیزدهمین جشنواره فیلم عمار اعلام شد.
آثار منتخب به شرح زیر است:
1- مستند مورفین به کارگردانی امیر کمالی الموتی و محمدرضا افتخاری
این مستند درباره دلایل اعتراضات اخیر معلمان است که نگاهی به راهکارهای بهتر نسبت به رتبهبندی را دارد.
2- مستند وداع با اسلحه به کارگردانی امیرحسین کاربخش راوی
داستان این مستند از این قرار است: یاسر عرفات به عنوان چهرهای کلیدی و مهم در جریان مبارزات مردم فلسطین شناخته شده و میشود و بررسی فراز و نشیبهای سرگذشت او میتواند درسهای عبرتآموز فراوانی برای امروز مبارزین جهان اسلام داشته باشد.
3- نماهنگ کریمآباد به کارگردانی محمدصادق رمضانیمقدم
نماهنگ کریمآباد با صدای سجاد دیرمینا و کریم آتانی، روایت زوج جهادگریست به نامهای حسن و مریم که به عنوان معلم و بهیار در مناطق عشایرنشین خدمت میکنند. در یکی از روزها، چادر مدرسه آتش میگیرد و چند نفر از دانشآموزان مصدوم میشوند. با از بین رفتن چادر مدرسه برخی از دانشآموزان حاضر به ادامه تحصیل نمیشوند. حسن و مریم نیز برای تشکیل مجدد کلاس و بازگرداندن دانشآموزان، تمام دارایی خود که یک خودروست را میفروشند و یک کانکس به عنوان مدرسه تهیه میکنند و اسم آن را مدرسه عشایری امام حسن مجتبی نام میگذارند.
4- مستند هنرمند واحد 5 به کارگردانی محمدصالح حجت الاسلامی
این اثر، برداشتی مستند از زندگی و زمانه هنری حبیبالله صادقی، هنرمند و نقاش جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی. استاد صادقی از شاگردان استاد فرشچیان در هنرستان و هانیبال الخاص در دانشگاه هنرهای زیبا بودند که به همراه دوستان خود کانون فرهنگی انقلاب اسلامی که امروزه با نام حوزه هنری شناخته میشود را تاسیس کردند.
5- مستند دموکتاتور به کارگردانی محمدحسین محمدی واله
داستان از این قرار است: محمدرضا شاه در نیمه دهه پنجاه تصمیم گرفت ایران تک حزبی شود و همه احزاب و گروههای غیرقانونی و تعطیل اعلام شوند. مستند دموکتاتور به دنبال چرایی این تصمیم شاه پهلوی است...
6- نماهنگ مسافران خورشید به کارگردانی علی ملاقلیپور
نماهنگ مسافران خورشید با صدا و شعری از حمیدرضا برقعی، داستان کاروان زیارتی را روایت میکند که بعد خداحافظی از مردم، راهی زیارت عتبات عالیات میشوند، اما در میانه راه به راهزنانی برخورد میکنند. راهزنان به کاروان آنها حمله کرده، مشک آب را پاره میکنند، گوشواره دختران را از گوش میکشند و چادر از سر زنان برمیدارند. بعد از گذشت چند ساعت، رئیس راهزنان از کارخود پشیمان میشود و همچون حر در کربلا، چکمههای خود را به گردن انداخته، به احترام پرچم امام حسین توبه کرده و و همه اسیران را آزاد میکند.
7- مستند نگهبان به کارگردانی حمید بیات
مستند این گونه روایت میکند که مرتضی جوانی تحصیلکرده، عدالتخواه و دغدغهمند است که به عنوان نگهبان یک شهربازی، مشغول به کار است و مثل تعداد زیادی از کارگان شهرداری، چند ماه است که حقوق نگرفته. او روزی برای صحبت با شهردار به درب منزل شهردار میرود، اما با برخورد زننده شهردار روبهرو شده و از او سیلی میخورد. انتشار فیلم سیلی خوردن مرتضی از شهردار باعث میشود که....
8- لوپتو به تهیهکنندگی فرهاد امین زاده
داستان از این قرار است: یک کارگاه اسباببازی سازی که کارمندانی بامزه دارد، از پس مشکلات خود برمی آید.
9- مستند رژه بی سابقه به کارگردانی مرتضی احمدی
مستند رژه بی سابقه روایتی از رژه بزرگ هوانیروز در اولین نیمه شعبان پس از انقلاب با حضور امام (ره) است. یکی از رژههایی که به اندازه کافی در تاریخ انقلاب اسلامی به آن پرداخته نشده است، رژه گسترده هوایی و پیاده هوانیروز ارتش است که در نخستین نیمه شعبان پس از پیروزی انقلاب اسلامی در نوزدهم تیرماه 1358 انجام شده است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن 1357 و در همان ماههای ابتدایی که حضرت امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی هنوز به جماران نقل مکان نکرده و در قم حضور داشتند، یگانهای مختلف نظامی از ارتش به صورت خودجوش به قم عزیمت میکردند و در مقابل بیت امام خمینی (ره) در قم، رژه برگزار میکردند و همبستگی و حمایت خود را از انقلاب اعلام میداشتند. این مستند 30 دقیقهای به کارگردانی مرتضی احمدی و تهیهکنندگی موسسهی فرهنگی هنری اندیشهی شهید آوینی است.
10- مستند مرد شنی به کارگردانی حسین نظری
داستان از این قرار است که در بحبوحه زلزله طبس مرد ناشناسی به بهانه کمک به زلزلهزدگان وارد شهر میشود، اما دنبال چیز دیگری است.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر