یک‌شنبه 4 آذر 1403

به اندازه کافی از کره جنوبی وعده شنیده‌ایم / کسی در ایران منتظر محموله نیم میلیون یا 2 میلیون دلاری نیست

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
به اندازه کافی از کره جنوبی وعده شنیده‌ایم / کسی در ایران منتظر محموله نیم میلیون یا 2 میلیون دلاری نیست

سخنگوی وزارت خارجه درباره خبری مبنی بر گفت‌وگوی مجازی مقامات ایران و کره جنوبی برای خرید دارو و تجهیزات پزشکی گفت: به اندازه کافی از این کشور وعده شنیده‌ایم و کسی منتظر محموله 2 میلیون دلاری نیست.

به گزارش مشرق، خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی امروز (چهارشنبه) به نقل از وزارت خارجه این کشور از برگزاری نشستی مجازی بین کره جنوبی با ایران در خصوص مبادلات بشردوستانه خبر داد.

در همین خصوص «سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز چهارشنبه درباره این ادعا عنوان کرد: به اندازه کافی از کره جنوبی وعده شنیده‌ایم؛ بنابراین فقط منتظر اقدامات ملموس و برجسته هستیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه کسی در ایران منتظر محموله نیم میلیون یا دو میلیون دلاری نیست، خاطرنشان کرد: امیدواریم مقامات کره‌ای حجم منابع مالی مردم ایران در این کشور و عدم وجود هیچ منع قانونی برای تجارت با ایران را به یاد داشته باشند.

*س_بیشتر بخوانید:_س* *س_فیلم / موسوی: وطن‌فروشی منافقین فراموش نمی‌شود_س* *س_موسوی: سیاست ما حفظ روابط با قدرت‌های اوراسیا، شرق و جنوب آسیاست_س*

گفتنی است براساس خبر منتشر شده یونهاپ، وزارت خارجه کره جنوبی اعلام کرد این مذاکرات تقاضای ایران برای دارو و تجهیزات پزشکی و آنچه کره جنوبی می‌تواند ارائه دهد را مورد تطبیق قرار می‌دهد.

طبق این گزارش، سئول به دنبال آن است که صادرات بشردوستانه به ایران را به حدود دو میلیون دلار برساند که شامل کیت‌های آزمایش کرونا و سایر تجهیزات مرتبط با این بیماری خواهد بود.

*بدهی هفت میلیارد دلاری کره جنوبی به ایران

گفتنی است، بدهی کره جنوبی به ایران در دو بانک این کشور مجموعا به ارزش هفت میلیارد دلار است که حدود 2 سال (سپتامبر 2018) به بهانه تحریم‌های آمریکا پرداخت نشده است. این بدهی در ازای خرید میعانات گازی از ایران بوده و کره پس از توقف واردات این محصول، اقدام به خرید بنزین از آمریکا کرده است.

عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی خرداد ماه سالجاری در اظهاراتی عنوان کرد: کره جنوبی شریک مورد اعتماد ما بود و ما در زمینه ماشین آلات سنگین، بخش خودرو و الکترونیک با آنها کار کردیم. در مقابل ما کالاهایی به ویژه نفت و میعانات گاز طبیعی به بازارهای کره صادر کردیم. صادرات ما پس از برجام افزایش یافت و صادرکنندگان ما توانستند منابع قابل توجهی را در بانک‌های کره‌ای تجمیع کنند. آن زمان نه تنها هیچ تحریمی بر صادرات ما نبود، بلکه برعکس تمام طرف‌ها تشویق شدند تجارت خود با ایران را گسترش دهند. منابعی که ما در بانک‌های کره‌ای داریم یا درآمدهای آن زمان مدت‌ها قبل از خروج آمریکا از برجام است و یا حاصل معافیت‌های مختلفی است که از آن زمان آمریکا برای صادرات ما در نظر گرفت.

وی افزود: آقای هونگ نام کی، قائم مقام نخست وزیر و وزیر اقتصاد و امور مالی در زمانی که من سال گذشته با او در سئول دیدار داشتم شخصا به من اطمینان داد که به حل این موضوع کمک می‌کند با این وجود ما هیچ گونه پیشرفتی در وعده‌های او ندیده‌ایم. البته ما گفت‌وگوهای خود با مقامات کره ای را ادامه خواهیم داد.

* کره پول ملت ایران را آزاد کند / رابطه ارباب و رعیتی آمریکا و کره جنوبی به خودشان مربوط است

«سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه ششم مرداد ماه نیز در نشست خبری با خبرنگاران گفت: ما در تهران، سئول و همه ملاقات‌ها در سطوح و سازمان‌های مختلف با مقامات کره‌ای به آنها گفتیم اقدام آنها خلاف روابط دوستانه و سنتی بین ایران و کره جنوبی است و از آنها خواستیم که اراده شخص ثالث را در روابط دیرینه و سنتی خودمان دخالت ندهند. گفتیم مسموع نیست و از آنها انتظار داریم به تعهدات خودشان عمل کنند.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: اگر مدعی هستند کشور مستقلی هستند استقلال خود را نشان دهند و به ما و ملت ایران نشان دهند که به خاطر روابط حسنه‌ای که داشتیم تحت تاثیر کشورهای ثالث قرار نمی‌گیرند و پول ملت ایران را آزاد می‌کنند.

وی همچنین گفت: رابطه آنها با سایر کشورهای به خودشان مربوط است و ما دخالتی در نوع رابطه آنها با دیگر کشورها نداریم، ولی درخواست ما این است که بدون دخالت آنها پول‌های ملت ایران را که الان به ویژه برای مبارزه با کرونا و عواقبش نیازمند آن هستیم، آزاد کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در سفری به اردبیل در جمع خبرنگاران در این باره گفت: رابطه ارباب و رعیتی آمریکا و کره جنوبی به خودشان مربوط است و به ما ربطی ندارد، ولی باید کره جنوبی در معامله خود با ایران صادق باشد و به تعهدات خود در این زمینه باید عمل کند.

به گزارش فارس، در راستای بازگرداندن این بدهی تاکنون سفرها و رایزنی‌هایی بین مقامات ذیربط دو کشور صورت گرفته و در همین خصوص نیز حسن روحانی اخیرا دستور داد که برای اعاده این پول‌ها راه‌های قانونی و حقوقی به کار گرفته شود.

مدت‌هاست که جمهوری اسلامی ایران در این خصوص پیگیر این مطالبات از راه‌های دیپلماتیک و سیاسی است و با توجه به عدم پاسخگویی دولت سئول، از طرق حقوقی نیز این موضوع را در دستورکار خود قرار داده است. در همین راستا نیز موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران پیش از این بیان کرده بود: در صورت عدم نتیجه‌گیری از فعالیت‌های دیپلماسی و تداوم حمایت از یاغی‌گری‌های آمریکا توسط دولت کره جنوبی، مطالبات قانونی ایران را از طریق مراجع بین‌المللی پیگیری خواهیم کرد.

*کره‌ای‌ها زحمت کشیدند!

سخنگوی وزارت خارجه 12 خرداد ماه نیز در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره اعلام ارسال یک محموله دارو و تجهیزات پزشکی توسط کره جنوبی به ایران به ارزش 500 هزار دلار و اینکه آیا این محموله از همان منابعی است که ایران در کره جنوبی دارد، گفت: خیلی زحمت کشیدند! 2 سال مذاکره با کره‌ای‌ها داشتیم. متاسفانه کره‌ای‌ها در این زمینه به آمریکایی‌ها گوش می‌دهند و منتظر پاسخ مثبت آمریکایی‌ها بودند.

وی با بیان اینکه حدود هفت میلیارد دلار پول ملت ایران در کره بوده، تصریح کرد: باید هر وقت مطالبه کردیم به صورت مقتضی به صورت نقد و کالا به کشور ما عودت داده می‌شد که متاسفانه کره‌ای‌ها در این زمینه غفلت و تاخیر و تعلل داشتند و بارها به آنها گوشزد کردیم که آنچه به آن استناد می‌کنید، غیرقابل قبول و غیرقانونی است، چون ایران تحت هیچ تحریم قانونی و بین‌المللی نیست و آنچه آمریکا انجام دادند یک تحریم غیرقانونی و یکجانبه است و استناد به تحریم‌های آمریکا نمی‌تواند ملاک عمل کره و سایر کشورها باشد. ما خواستار باز پس گیری همه دارایی‌های خودمان در کره هستیم، این اقدام اگرچه کوچک و گام مثبت و با تاخیر فراوان است، معتقدیم کره‌ای‌ها باید کمی بیشتر به این مسئله توجه کنند و روابط دیرینه و دوستانه 2 کشور که در مقاطعی زبانزد بوده، با دخالت کشورهای ثالث مخدوش نکنند.

منبع: ایرنا