به تلاش برای کاهش بحران جهانی غذا ادامه میدهیم
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه روز دوشنبه گفت، کشورش به تلاش برای کاهش بحران غذا ادامه میدهد.
به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، اردوغان حین سخنرانی در شهر استانبول گفت: «همانطور که میدانید حدود یک سوم گندم جهان را روسیه و اوکراین تأمین میکنند. شاهد تلاشهای ما برای رساندن این گندمها به کشورهایی هستند که با خطر گرسنگی مواجه هستند».
رئیس جمهور ترکیه افزود: «با مکانیسم مشترکی که ضامن تشکیل آن در استانبول شدیم، از طریق فراهم کردن 9.3 میلیون تن گندم اوکراین برای جهان، توانستیم بحران غذا را کاهش دهیم».
اردوغان افزود: «گرچه روسیه بابت اینکه چنین تسهیلاتی برای خودش فراهم نشده، در این زمینه احساس تردید دارد، ما به تلاشهای خود برای خدمت به بشریت ادامه میدهیم».
اظهارات اردوغان در حالی مطرح شده که روز گذشته، «آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در واشنگتن گفت: «شرایط بیش از پیش متشنج شده است اما در آمریکا، آنها قصد ندارند به این مسئله اشاره کنند. دوباره میگویم، همهچیز به سطح اتهامزنی درباره اینکه کشور ما عامل مشکل جهانی غذا است، تقلیل پیدا کرده است».
آنتونوف افزود: «در مورد حملات و تحریکات علیه ارتش روسیه و کشتیهای تجاری دخیل در "طرح دریای سیاه"، نمیتوانیم چشم خود را بر روی مسائل امنیتی ببندیم و کارمان را ادامه دهیم. محکوم کردن روسیه بابت تعلیق اجرای این توافق، کاری غیرمنصفانه است. این اتفاق به خاطر اقدامات بیملاحظه مقامات اوکراینی رخ داده است».
این دیپلمات روس درباره ادعاهای اوکراین و کشورهای غربی جهت مقصر جلوه دادن روسیه در بحران جهانی غذا گفت: «تلقیناتی که درباره "تحریک" گرسنگی صورت میگیرد، میخواهیم درخواستهایی که برای در اولویت قرار دادن کشورهای نیازمند جهت ارسال محمولههای غذایی داشتهایم یادآور شویم».
او همچنین گفت: «با این حال، در عوض، مقصد بیش از نیمی از کشتیهای تحت "توافق غلات" به کشورهای توسعهیافته بوده و این در حالی است که کشورهایی مانند سومالی، اتیوپی، یمن، سودان و افغانستان فقط 3 درصد از این حجم از تولیدات کشاورزی را دریافت کردند».
سفیر روسیه در آمریکا متذکر شد: «برخلاف ادعای واشنگتن و بروکسل درباره نبود محدودیت در حوزه کشاورزی روسیه، این بخش بهخاطر تحریمهای یکجانبه غرب با مشکلاتی جدی مواجه است. روسیه بهعنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندههای محصولات کشاورزی، همچنان یکی از تأمینکنندگان قابل اتکا و مسئولیتپذیر برای بازار جهانی است».