بودجه "طب سنتی" در مقایسه با بودجه نظام سلامت کشور نزدیک به صفر است!/ عدم شناخت نخبگان در دولت و مجلس از ظرفیتهای طب سنتی
نایب رئیس فراکسیون طب سنتی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بودجه در نظر گرفته شده برای طب سنتی درسال آینده صرفاً 50 میلیارد تومان است؛ گفت: برخی نخبگان در دولت و مجلس و بخشهای سیاستگذار و مراکز تصمیمگیر، شناخت صحیحی از ظرفیتهای طب ایرانی ندارند.
دکتر فاطمه محمدبیگی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه طب سنتی در ایران رو به رشد است اما آهنگ رشد مورد انتظار بر اساس اسناد بالادستی نظام سلامت کشور اتفاق نمیافتد، اظهار کرد: برخی نخبگان در دولت و مجلس و بخشهای سیاستگذار و مراکز تصمیمگیر، شناخت صحیحی از ظرفیتهای طب ایرانی ندارند.
وی ادامه داد: اگر این شناخت عمیق بود و این ظرفیتها برای نخبگان و برنامهریزان بیشتر شناخته شده بود، میتوانستیم جزو کشورهای بسیار موفق در زمینه طب سنتی باشیم البته الان چهارمین کشور موفق در زمینه طب سنتی هستیم اما ایران هنوز به جایگاه واقعی خود در جهان دست پیدا نکرده زیرا از تمام ظرفیت های کشور برای این طب بهرهبرداری نشده است.
بودجه طب سنتی کافی نیست
نایب رئیس فراکسیون طب سنتی مجلس شورای اسلامی درباره بودجه طب سنتی در لایحه 1402 تصریح کرد: بودجه در نظر گرفته شده برای طب سنتی در سال 1402، به میزان 50 میلیارد تومان است؛ در حالی که انتظار ما و نیاز کشور، حداقل سه برابر این بودجه است.
محمدبیگی یادآور شد: در سال گذشته، 70 میلیارد تومان برای طب سنتی درنظر گرفته شده بود که در سال جاری تقلیل پیدا کرد و در لایحه بودجه 1402 نیز همین بودجه تقلیل یافته درنظر گرفته شده که اصلا زیبنده جایگاه طب سنتی نیست. انتظار داریم سازمان برنامه و بودجه، کمیسیون تلفیق، مجلس و دولت برای طب سنتی هزینه کنند زیرا سلامت مردم در این موضوع نهفته است.
استفاده از 10 داروی طب سنتی برای درمان کرونا / رونمایی از "طرح نهضت سواد سلامتآموزی"ظرفیتهای مغفول طب سنتی در ایران
وی افزود: ظرفیت اقتصادی گیاهان دارویی و داروهای گیاهی، ظرفیت طب پیشگیری و اصلاح سبک زندگی و تغذیه سالم، ظرفیت ویژه اشتغالزایی، ظرفیت شرکتهای دانشبنیان از قِبل پژوهشهای حوزه داروهای طب سنتی، ظرفیت ویژه داروسازی سنتی و پتانسیل این طب برای نگهداشت نخبگان و راهاندازی فناوریهای نوین با تکیه بر میراث کهن طب سنتی، جلوگیری از بار بیماریهای غیرواگیر و کاهش هزینه کرد مردم از جیب در زمینه دارو و درمان، مغفول واقع شده است و جا دارد که مجلس شورای اسلامی و دولت با سرعت بیشتری به ساماندهی طب سنتی بپردازند.
درخواستهای فراکسیون طب سنتی مجلس برای ارتقای جایگاه طب سنتی
وی گفت: ارتقای طب سنتی در وزارت بهداشت، ایجاد ردیف مستقل بودجه طب سنتی در برنامه هفتم و بودجه سالانه و ایجاد سلامتکدهها به صورت گسترده در سراسر کشور، بیمه کردن داروهای گیاهی معتبر و مورد تایید سازمان غذا و دارو، پوششدهی ویزیتهای متخصصین طب سنتی و تربیت نیروهای انسانی متخصص در ردهها و مقاطع مختلف، میتواند آینده بسیار زیبایی را برای نظام سلامت ایران و ارتقای سواد سلامت رقم بزند؛ آنچه در حوزه زیرساختی باید مورد توجه قرار گیرد، اجرایی کردن سند ملی گیاهان دارویی و ادغام طب سنتی در ساختار وزارت بهداشت است.
برخوردهای تعصبی و تعارض منافع مانع ارتقای جایگاه طب سنتی
عضو کیمسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: من به عنوان نایب رئیس فراکسیون طب سنتی معتقدم که در این زمینه کمکاری شده و ما در مجلس با موانع زیادی برای ارتقای جایگاه طب سنتی مواجه هستیم؛ متاسفانه برخوردهای تعصبی و از روی تعارض منافع نیز به این موضوع دامن میزند و برخی شیادیها و سوءاستفادهها از عناوین طب سنتی باعث شده افراد علاقهمند به این طب نیز در این زمینه کوتاه بیایند اما نباید صورت مسئله را پاک کنیم و با ایجاد یک ساختار ویژه برای طب سنتی و ساختارمند کردن آن میتوانیم به پیشرفت این طب و برخورد با سوداگران این حوزه کمک کنیم.