دوشنبه 5 آذر 1403

بیانیه فعالین خانواده درباره وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
بیانیه فعالین خانواده درباره وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان

مجمع فعالین خانواده درباره وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان، بیانیه ای را صادر و پیشنهاداتی را در خصوص این وزارت خانه اعلام کرد.

مجمع فعالین خانواده درباره وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان، بیانیه ای را صادر و پیشنهاداتی را در خصوص این وزارت خانه اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، متن این بیانیه به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای رئیس جمهور، ریاست و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی

با عرض سلام و احترام

مجمع فعالین خانواده به عنوان جمعی متشکل از بیش از نود نفر از اساتید، پژوهشگران و کنشگران حوزه خانواده که در عرصه‌های مختلف فعالیت می‌نمایند. لازم می‌داند در این برهه حساس و در بحبوحه رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی نکاتی را خدمتتان اعلام بدارد:

1- نگاهی به آمارهای جامعه ایران نشان می‌دهد که متأسفانه در حوزه خانواده در بدترین شرایط تاریخ آماری خود از نظر کاهش ازدواج، افزایش طلاق، کاهش فرزندآوری، بالا رفتن سن ازدواج و... و. قرار داریم. و این موضوع نه تنها در آمار حیاتی بلکه در تغییر نگرش‌ها و دیدگاه‌ها نیز قابل پیگیری است. همه اینها جامعه را با بحرانی رو به رو ساخته است که بیش از 13 میلیون جوان مجرد که در سن ازدواج هستند از ثمرات آن است و صدها هزار نفر به تجرد قطعی رسیده‌اند و پر واضح است که این وضعیت جامعه ایران را با انواع بحران‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی رو به رو ساخته و خواهد ساخت که افزایش آسیب‌های اجتماعی تنها نشانه‌ای از آنهاست.

2- هر چند در ایجاد وضعیت فعلی عوامل مختلفی از داخل و خارج ایران دخیل بوده است اما نمی‌توان از این موضوع صرف نظر کرد که در این وضعیت بحران زده، شاهد آن هستیم که خانواده به عنوان کانون انسان ساز جامعه که حتی در اصل ده قانون اساسی (از آنجا که خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است، همه قوانین و مقررات و برنامه ریزی های مربوط باید در جهت آسان کردن تشکیل خانواده، پاسداری از قداست آن و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی باشد.) به صراحت به آن اشاره شده، بدون متولی و مسئول باقی مانده است. می‌توان گفت در سیستم بروکراسی عظیم جمهوری اسلامی هیچ وزارت خانه، سازمان و نهادی مسئول این نهاد اسلامی و حیاتی اجتماع (خانواده) نیست. نه معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، نه شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی، نه وزارت ورزش و جوانان و خوب واضح است که این وضعیت خود می‌تواند مشدد بحران خانواده در ایران باشد.

3- حال در این شرایط توقع می‌رود در وزارت ورزش و جوانان با توجه به اهداف، تکالیف و اختیارات وزرات ورزش و جوانان که در تاریخ 16/‌06/‌1399 به تصویب شورای اسلامی رسیده است و در چند بند به صورت روشن و واضح به وظایف این وزارت خانه در حوزه خانواده و جمعیت اشاره شده است، وزیر پیشنهادی یک فرد توانمند در این حوزه بوده تا بتواند گامی مثبت در این مسیر بردارد.

4 - منکر اهمیت ورزش قهرمانی برای افزایش نشاط، ترویج ورزش همگانی، حفظ وجه بین المللی نظام اسلامی و افزایش غرور و اعتماد به نفس ملی، نیستیم و قطعا باید برای آن برنامه ریزی گردیده و به آن هم پرداخته شود. اما هیچ عقل سلیمی نهاد خانواده را در اولویت دوم بعد از ورزش قهرمانی در وزارت خانه‌ای مرتبط قرار نمی‌دهد، آن هم در شرایطی که وزرات خانه‌های دیگر وظایف خود در حوزه خانواده به خوبی انجام نمی‌دهند

5- اگر وزرای قبلی سیاسی و یا بیشتر با رویکرد ورزشی و آن هم ورزش حرفه‌ای انتخاب می‌شدند، توقع این است که در دولت آقای رئیسی و در دوره مجلس انقلابی اولویت سنجی شده و ملاحظه گردد که آیا مسئله دهها میلیون خانواده و جوان در سن ازدواج مهمتر است یا ورزش حرفه‌ای که مخاطبانش شاید به چند صد هزار هم نرسد. آیا حفظ کیان خانواده و افزایش نشاط و شادابی و تحکیم این نهاد انسان ساز برای جامعه ما حیاتی تر است و آینده فرهنگی اجتماعی و تمدنی ما را تضمین می‌کند یا مدال‌های دوره‌ای ورزش قهرمانی توسط عده‌ای معدود.

6- ایراد مذکور در سوابق، برنامه‌ها و تحصیلات آقای دکتر سجادی به شدت نمایان است. اما مسئله تنها عدم رأی اعتماد به ایشان نیست بلکه ما فعالین خانواده دلسوزانه از رئیس جمهور و نمایندگان مجلس می‌خواهیم تا رویکرد خود را در انتخاب وزیر وزارت خانه مطبوع عوض کنند تا شاید بتوان با همکاری دولت و مردم وضعیت خانواده را به سوی بهبود و گذر از این پیچ پر خطر رهنمون شد.

با تشکر

مجمع فعالین خانواده»