بیش از 700 محوطه باستانی در منطقه اورامانات کرمانشاه وجود دارد
کرمانشاه - ایرنا - مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی تاریخی اورامانات استان کرمانشاه گفت: با بررسی دقیقتر و تحقیقات بیشتر در شهرستانهای منطقه اورامانات، امکان شناسایی بیش از 700 محوطه تاریخی و باستانی وجود دارد.
به گزارش ایرنا، «پویا طالبنیا» روز یکشنبه در دیدار با فرماندار روانسر، افزود: تاکنون 120 محوطه تاریخی در منطقه اورامانات استان کرمانشاه شناسایی شده و برای شناسایی بیشتر این محوطه ها باید بررسی های دقیق تری صورت بگیرد.
وی تصریح کرد: در نظر داریم با حضور باستانشناسان داخلی و همکاری دانشگاه هایدلبرگ آلمان، مطالعات تکمیلی باستان شناسی تپه موسایی روانسر و و منظر فرهنگی هورامان انجام شود.
مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی تاریخی اورامانات اظهار داشت: عملیات لایه نگاری و مطالعه تپه پایگلان در استان کردستان آغاز شده و امیدواریم با انجام پروژه مطالعه و تحقیقات تپه موسایی در دروازه اورامانات، به دست یافته های بیشتری در خصوص تاریخ و تمدن منطقه دست پیدا کنیم.
فرماندار شهرستان روانسر نیز در این دیدار گفت: حفظ میراث فرهنگی، توسعه گردشگری و رونق صنایع دستی باید اولویت فعالیت های این حوزه باشد.
«سعدی مصطفیزاده» افزود: توسعه اورامانات و به ویژه شهرستان روانسر در گرو توجه ویژه به گردشگری است و ثبت جهانی اورامانات یک رویداد و فرصت مهم برای منطقه است و باید مردم به خوبی از آن استقبال کنند.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه این منطقه همواره مقصد گردشگری است، با تقویت زیرساخت ها و معرفی بیشتر این توانمندی ها می توان صنعت گردشگری و در نتیجه بنیه اقتصادی را تقویت کرد.
فرماندار روانسر ادامه داد: ثبت جهانی هورامان، زمینه را برای ورود سرمایه گذار در بخش های صنعتی و گردشگری فراهم کرده و با توجه به زیرساخت ها و منابعی که وجود دارد می توان به توسعه پایدار این منطقه امیدوار بود.
غار زیبا و اعجابآور قوری قلعه، سراب زیبای روانسر، گوردخمه فرهاد، سراب جابری، تپههای سهگانه موسی، غار کاوات، طاق فرهاد، جنگل شبانکاره، ارتفاعات شاهو و طبیعت بکر منطقه از جمله جاذبههای دیدنی و گردشگری شهرستان روانسر است.
په موسایی و دو تپه کوچک کنار آن در حاشیه شهر روانسر از مهمترین آثار باستانی اورامانات هستند. تپه موسایی با مساحت حدود 2 هکتار و ارتفاع بیش از 10 متر بزرگترین تپه باستانی منطقه و دارای آثاری با قدمت پنج هزار سال است که اولین بار باستان شناسان آمریکایی و کانادایی آنرا شناسایی و مطالعه کردند.
این اثر در تاریخ 8 اسفند 1377 با شماره ثبت 2270 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است
اورامانات به منطقهای در شمال غربی استان کرمانشاه با حدود 300 هزار نفر جمعیت شامل شهرستانهای روانسر، جوانرود، ثلاث باباجانی و پاوه اطلاق میشود.
295 اثر ثبت شده ملی در منطقه اورامانات و در شهرستان های ثلاث باباجانی، روانسر، پاوه و جوانرود وجود دارد که بیشترین آثار ثبت شده گردشگری ملی با 200 اثر در شهرستان ثلاث باباجانی واقع شده است.
به گزارش ایرنا؛ منظر فرهنگی هورامان» در چهل و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (سهشنبه پنجم مرداد 1400 برابر با 27 جولای 2021) در شهر فوجوی چین، با تصویب اعضای کمیته، به عنوان بیست و ششمین میراث ملموس کشورمان در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
منطقه هورامان با دارا بودن معماری پلکانی، آب و هوای مطبوع، آداب و رسوم سنتی، پوشش خاص، صنایع دستی و غذاهای محلی خود منحصربفرد است. این منطقه استانهای کردستان، کرمانشاه و بخشی از اقلیم کردستان عراق را در برمیگیرد که در کردستان، بخشهایی از شهرستان سنندج، کامیاران و سروآباد و در کرمانشاه، شهرستان جوانرود، پاوه، روانسر و ثلاث باباجانی را شامل میشود.
بر اساس بررسیهای صورت گرفته هورامان بیش از 700 روستا را در این 2 استان غربی ایران شامل میشود و شواهد باستان شناسی بدست آمده نشان میدهد که قدمت هورامان به دوران پارینه سنگی میانی و به حدود 40 هزار سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*