بیوگرافی | سیدحسن نصرالله 5 فرزند دارد | حضور دختر شهید در تهران و در کنار جمیله علم الهدی + عکس
خبر شهادت سید حسن نصرالله، سیاستمدار و دبیرکل حزب الله لبنان در حمله رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت تایید شد.
فرزند ارشد سید حسن، یعنی سید هادی نصرالله، قبل از آن که صاحب فرزندی شود، در نبرد رودر رو با ارتش صهیونیستی شربت شهادت نوشید. پس از او، سید محمد جواد، بزرگ ترین فرزند دبیر کل حزب الله لبنان است. سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان، دارای 5 فرزند است به قرار «هادی، محمدجواد، زینب، محمدعلی و محمد مهدی».
فرزند ارشد سید حسن، یعنی سید هادی نصرالله، قبل از آن که صاحب فرزندی شود، در نبرد رودر رو با ارتش صهیونیستی شربت شهادت نوشید. پس از او، سید محمد جواد، بزرگ ترین فرزند دبیر کل حزب الله لبنان است. به گزارش مشرق، سید محمد جواد گرچه شاعری توانمند و خوش قریحه است اما او نیز مانند برادران دیگرش از اعضای فعال مقاومت اسلامی لبنان است. چند سالی است که ازدواج کرده و اولین فرزند پسر خود را به عشق پدرش، «سید حسن» نامگذاری کرده است. به این ترتیب، نواده ارشدسیدحسن نصرالله، در فرهنگ عربی دقیقا به این نام خوانده می شود: «سید حسن محمد جواد نصرالله». خداوند این فرزند خردسال را مانند پدر و پدر بزرگش از سربازان مقاومت اسلامی و مایه فخر شیعیان قرار دهد.
زندگی سید حسن نصرالله در دوران کودکی
او به دلیل فشارهای اقتصادی جنوب لبنان به همراه خانواده به بیروت مهاجرت کرد و در حاشیه پایتخت در محله کرنتینا سکنی گزید.
خودش خاطرنشان کرده است که در کودکی شال مشکی و بلند مادر بزرگش را دور سر میپیچانده و به حاضران میگفته من روحانی هستم، پشت سرم نماز بخوانید. شخصیت سیدحسن نصرالله در محله کرنتینا شکل گرفت.
وی در نوجوانی در نزد پدرش در مغازه میوهفروشی کار میکرده. سید حسن نصرالله برخلاف دوستانش که همیشه راهی زمینهای فوتبال و سواحل توریستی بیروت بودند، به مناطق مجاور کرنتینا همانند، النبعه، سن الفیل و برج حمود میرفت تا از فضای معنوی مساجد آنها استفاده کند.
وی از کودکی علاقه فراوانی به مطالعه داشت و در زمینه دین مطالعات زیادی انجام داده است. او تحصیلات ابتدایی را در مدرسههای کوی النجاح و سن الفیل پشتسر گذاشت و همزمان با جنگهای داخلی لبنان به اتفاق خانواده به بازوریه زادگاه خود بازگشت و در شهر صور دوران دبیرستان را تمام کرد.
جنبشهای چپ مارکسیستی و کمونیستی در آن دوران در البازوریه بسیار فعال بودند اما وی به جنبش اسلامی امل که امام موسیصدر آن را در لبنان پایهریزی کرده بود، پیوست. دیری نگذشت که سیدحسن بهعنوان نماینده امل در البازوریه فعالیت سیاسیاش را گسترش داد.
او در مسجد صدر شهر صور با یک روحانی مدرس علوم دینی به نام سیدمحمد الغروی آشنا شد و با کمک او برای ادامه تحصیلات حوزوی به نجف رفت. در آنجا سید حسن نصرالله سراغ آیتالله سیدمحمد باقر صدر را گرفت اما او را به شخصی به نام سیدعباس موسوی معرفی کردند و در اولین دیدارش با موسوی در ابتدای گفتوگو سعی کرد از لهجه لبنانی دوری کند و با عربی فصیح صحبتش را آغاز کرد.
سیدحسن نصرالله تحصیلاتش را در نجف نزد موسوی و آیتالله صدر ادامه داد و در سال 1978 مقدمات را بهپایان رساند. در این دوران در کشور عراق تحولات سیاسی و امنیتی فراگیر شدهبود. در این تحولات طلاب علوم دینی حوزه نجف همواره تحت تعقیب بودند. طلبههای لبنانی نیز در این دوران با اتهامات مختلفی ازجمله همکاری با حزب الدعوه عراق، همکاری با جنبش امل در لبنان و یا ارتباط با حزب بعث حاکم بر سوریه مواجه بودند.
وی به دلیل فشارهای موجود در عراق به لبنان برگشت و در حوزه علمیه بعلبک مشغول به تحصیل و تدریس شد. در کنار تحصیلات حوزوی، سید حسن نصرالله از آموزشهای نظامی غافل نماند و دورههای مختلف چریکی را پشتسر گذاشت. سیدحسن به دلیل توانایی در مدیریت و فرماندهی، بهعنوان نماینده جنبش امل در دره بقاع منصوب شد.
وی سه برادر و 5 خواهر دارد و سید حسن نصرالله فرزند ارشد خانواده میباشد. به دلیل فقر اقتصادی و شرایط نامساعد کاری، خانواده وی به منطقه الکرنتینا در جنوب بیروت رفتند. خانواده سید حسن در سال 1975 میلادی، همزمان با آغاز جنگ داخلی لبنان، به البازوریه برگشتند.
نماینده امام خمینی (ره) در لبنان
نصرالله با اتمام دوره دبیرستان و همزمان با آغاز جنگ داخلی لبنان وارد جنبش امل شد و به عنوان مسئول سازمانی جنبش شیعی امل در روستای البازوریه به فعالیت پرداخت. وی در زمان تحصیل در حوزه امام منتظر نیز به فعالیت سازمانی در جنبش امل میپرداخت که در همان زمان، به عنوان عضو دفتر سیاسی آن انتخاب شد.
در دیداری که سید حسن نصرالله در سال 1360 با امام خمینی (ره) در تهران داشت، امام خمینی (ره) وی را به عنوان نماینده خود در امور حسبیه و اخذ امور شرعیه در لبنان منصوب کرد. سید حسن نصرالله در زمان دریافت این حکم 21 ساله بود و اولین کسی از رهبران حزبالله لبنان بود که چنین حکمی را از امام خمینی (ره) دریافت کردهاست.
روابط با ایران
معاون سید حسن نصرالله در پاسخ به سؤالی مبنی بر واکنش حزبالله در صورت حمله اسرائیل و حامیان آن به ایران گفت: رابطه ما با جمهوری اسلامی ایران مثل پدر و فرزند است و در صورت حمله متجاوزان از ایران دفاع خواهیم کرد، حتی اگر شود خودمان را فدای بقای جمهوری اسلامی بکنیم، این کار را خواهیم کرد و این کار نه از روی تعصب، بلکه به خاطر مصالح حقیقی جهان اسلام است.
وی بارها در سخنرانیها و جلسات خود به حمایتهای ایران از حزبالله تصریح کردهاست. وی در سخنرانیهایش از ایران دفاع میکند و آن را وظیفهای بر اساس قانون وفاداری میداند.
حزبالله
در سال 1982 همزمان با حملات اسرائیل به جنوب لبنان و پس از ربوده شدن امام موسی صدر، به علت اختلافات سیاسی - نظامی میان رهبران جنبش امل، سید حسن همراه برخی دیگر از مقامات جنبش امل به رهبری سید عباس موسوی - که تمایلاتی به انقلاب ایران داشتند - از این گروه خارج شدند که در واقع این خروج مقدمهای برای تأسیس حزبالله شد. در همان سال 1982 به رهبری موسوی، هسته اولیه حزبالله شکل گرفت.
مسئولیتها
سید حسن نصرالله از ابتدای شکلگیری حزبالله در آن به فعالیت پراخت، در سال 1985 وی با انتقال به بیروت مسئولیتهای سنگینتری را عهدهدار شد. نخستین مسئولیت جدی نصرالله آمادهسازی نیروهای مقاومت و تأسیس هستههای نظامی و در عین حال معاون ابراهیم امین از نمایندگان حزبالله در پارلمان لبنان بود. در سال 1987 و همزمان با تشکیل کمیته اجرایی حزبالله، نصرالله به ریاست کمیته انتخاب شد. در عین حال او در شورای تصمیمگیری حزبالله نیز وارد شد و مسئول اجرایی آن نیز بود.
دبیرکل
پس از ترور سید عباس موسوی به وسیله بالگردهای اسرائیلی در 16 فوریه سال 1992 (27 بهمن 1370)، با اجماع شورای تصمیمگیری حزبالله، حسن نصرالله برای دبیرکلی حزبالله انتخاب شد
فعالیتهای مبارزاتی علیه اسرائیل
سید حسن نصرالله از همان آغاز هدایت حزبالله لبنان موضعی تهاجمی علیه اسرائیل اتخاذ کرد. یک سال پس از دبیرکلی وی در حزبالله در سال 1993، تعداد 26 سرباز اسرائیلی در نزاع طرفین توسط حزبالله کشته شدند. جنگ حزبالله علیه اسرائیل برای عقب راندن اسرائیل از جنوب لبنان ادامه پیدا کرد. تعداد کشتههای سربازان اسرائیلی در سال 1997 به 40 تن رسید. با سخت شدن شرایط اسرائیل مجبور به ترک خاک لبنان در سال 2000 میلادی شد.
پیروزی حزبالله در خارج کردن اسرائیل از جنوب لبنان و شهید شدن پسر نصرالله در جنگ در سال 1997، موجب محبوبیت سید حسن نصرالله در جنوب لبنان شد.
تصاویری از حضور دختر شهید سید حسن نصرالله را در تهران در کنار همسر شهید رئیسی مشاهده می کنید: