بی حجابی رهآورد دوگانگی سازی سواستفاده گران
لزوم پوشیدگی زن در برابر مرد بیگانه یکی از مسائل مهم اسلامی است که در آیات متعدد قرآن به آن تصریح و تاکید شده است و حتی در سیره و رفتار اهل بیت (ع) نیز وجود دارد اما متاسفانه بی توجهی یا حرکت لاکپشتوار مسئولان فرهنگی نسبت به فرهنگ سازی حجاب و عفاف موجب رواج بی حجابی در جامعه شده است که لزوم عمقبخشی به مسئله حجاب و عفاف و سبک زندگی اسلامی، از مطالبات جدی و وظایف دستگاههای متولی است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ خداوند متعال در آیه 59 سوره مبارکه احزاب خطاب به پیامبر گرامی اسلام می فرماید: «یا ایها النبی، قل لازواجک و بناتک و نساء المؤمنین یدنین علیهن من جلابیبهن ذلک ادنی ان یعرفن فلایؤذین و کان الله غفوراً رحیماً؛ ای پیامبر به زنان و دختران خود و به زنان مؤمن بگو روسری های بلند بر خود بیفکنند، این عمل مناسب تر است، تا (به عفت و پاکدامنی) شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند و خداوند آمرزنده مهربان است».
خداوند در این آیه، با بیان الگوی عملی پوشش؛ به جلباب که پوشش خاص آن زمان بوده، اشاره کرده و سپس فلسفه حجاب را تبیین می کند بنابراین برای ایجاد فرهنگ حجاب و پوشش مناسب در جامعه، باید پایه های اعتقادی و بینش افراد نسبت به این موضوع، محکم شود و این، یعنی نهادینه سازی باورهای درست و فرهنگ سازی دقیق در جامعه.
در همه ادیان الهی، سفارش های فراوانی به حفظ حجاب و عفاف شده است و در بیشتر این سفارش ها، زنان و دختران مخاطب بوده اند و آنها را به پوشیده و عفیف بودن دعوت کرده اند و با تأکید از آنها خواسته شده، خود را با لباس های پوشیده زینت کنند. لزوم پوشیدگی زن در برابر مرد بیگانه یکی از مسائل مهم اسلامی است که در قرآن به آن تصریح شده است.
در کتب دینی احادیث بسیاری از ائمه معصومین در اهمیت حجاب و پوشیده بودن بانوان نقل شده از جمله اینکه پیامبر اکرم (ص) فرمودهاند: زنان خود را با پوشش اندام و جسم، از دیدار نامحرمان باز دارید، که زنان هرچه پوشیدهتر باشند، سعادتمندتر هستند.(سفینه البحار، ج 2، ص 298)، محمد محمدی اشتهاردی، در کتاب پوشش زن در اسلام حدیثی از پیامبر گرامی اسلام (ص) نقل کرده که فرمودهاند: برای زن، سزاوار نیست که هنگام بیرون رفتن از خانهاش، لباسش را جمع و فشرده کند. در جلد30 وسایل الشیعه آمده امام صادق (علیهالسلام) فرمودهاند: برای زن مسلمان، جایز نیست که روسری (مقنعه) و پیراهنی بر تن کند که بدنش را نپوشاند.
* دو عنصر حجاب و حیا، عامل آرامش و اعتدال جامعه
حجاب هدیهای الهی است که خداوند به بندگان خود عطا کرده تا در سایه آن، زنان به سعادت حقیقی خود دست پیدا کنند. حجاب اثرات مختلفی بر زندگی فردی، اجتماعی و خانوادگی ما دارد، از این رو بیتوجهی به مسئله حجاب هرگز به نفع فرد و جامعه نیست. حفظ حجاب در بخش خانوادگی استواری آن را در پی داشته و کانون خانواده را استحکام میبخشد، به طوری که رسیدن به آرامش و اطمینان قلبی و تعادل شخصیتی در پرتو حجاب محقق میشود. با حفظ حجاب و پوشش مناسب زنان و دختران، بسیاری از بیماریهای اخلاقی جنسی ریشهکن شده و یا حداقل کاهش مییابد.
تدبیری که خداوند به کار برده تا زنان از جمال خود در جهت آرامش بخشی و اعتدال جامعه انسانی بهره گیرند، قرار دادن عنصر حجب و حیا در روح زن است. حیا و عفاف هم برای زنان و هم برای مردان لازم است تا از حریم اخلاق بیرون نشوند، اما به دلیل جاذبههای زیبا و خاص و توانمندیهایی که خداوند در خلقت زن قرار داده عنصر حیا و عفاف ضرورت بیشتری یافته است. در باب اهمیت حیا و عفت همین بس که امام صادق علیه السلام می فرماید: حیاء و ایمان هم سنگ وهم دوش یکدیگر هستند هنگامی که یکی از آن برود دیگری هم در پی آن می رود. امنیت و آرامش خاطر از آثار حجاب اسلامی است.
انسان در پناه محافظ، احساس آرامش بیشتری دارد. پوشش اسلامی نیز نگهبان زن است، هر چه این پوشش کاملتر شود، درصد امنیت زنان بالا میرود؛ چرا که پوشش زنان در کاهش مفاسد اجتماعی نقش موثری دارد.
* پاکی و مصونیت در گوهر حجاب و عفاف نهفته است
حجاب، ارزشی است که رعایت آن به بانوان، پاکی و امنیت می بخشد و آنها را چون گوهری در میان صدف، از آسیب ها، وسوسه ها و آلودگی ها مصون نگه می دارد و به خدا نزدیک تر می کند. زنان و دختران بی حجاب، بی شک، در فلسفه حجاب نمی اندیشند و تعقل نمی کنند و این گونه، آلت دست وسوسه های نفسانی خود قرار می گیرند.
خودنمایی و خودآرایی در صحنه اجتماع، به شخصیت عفیف زن آسیب می رساند و با وقار بودن دختر و رعایت کردن حریم ها میان محرم و نامحرم به او اصالت می بخشد و او را در دید همه ارزشمند و محترم می سازد. حجاب در حقیقت، مصونیتی است برای زنان که آنها را از فرو ریختن شخصیت نجات می دهد و از دیگر سو مردان جوان را از خطر انحراف باز می دارد. در جوامعی که بی حجابی را ترویج می کنند، بانوان، بازیچه دست قدرت های استعمارگران می شوند و استواری شخصیت، تقدیس و عفتی را که شایسته دختری پاک دامن و عفیف است، از دست می دهند.
حجاب و پوشش اسلامی از موضوعات مهم جامعه امروز ایران است. موضوعی که علاوه بر اهمیت بُنیادین خود از جمله نقاطِ هدف در طراحی دشمنان نیز است. دشمنان در توطئهگریهای خود نابودی زمینههای ایمانی و اخلاقیِ ایران اسلامی را هدف گرفته و از همینرو «تخریب و تضعیف حجاب» را به عنوان زیربنایی مهم به شکلی جدی و مستمر دنبال میکنند. تلاش دشمن و عوامل داخلی آن برای تضعیف حجاب و عفاف البته سابقهای تاریخی دارد. از جمله نقاط مهم در روند توطئههای ضد حجاب دشمنان واقعه «کشف حجاب در 17 دی 1314» بوده است. برنامهای که توسط جریان روشنفکریِ وابسته و غربگرا طراحی شد و رضاخان آن را اجرا و عملیاتی کرد. از زاویهای دیگر موضوع حجاب علاوه بر ابعاد دینی و فقهی، دامنهای اجتماعی دارد و مسئلهای چون «بدحجابی» از بُعد جامعهشناختی قابل بررسی و تبیین است.
* حجاب، زیباترین لباس بندگی است
زیباترین دلیل برای حجاب این است که خداوند آن را لباس بندگی خود نامیده است و به عقیده ما در جامعه کنونی علاوه بر اینکه باعث رعایت یک حکم الهی فردی میشود، از طرفی نوعی تبلیغ نیز است. تبلیغ این جمله که: «من خدا را دوست دارم»
نوع پوشش، معرف شخصیت و عفت زن مؤمن است و موجب میشود که افراد لاابالی جرأت نکنند به او جسارت کرده و به دید شهوت و هوسرانی به او نگاه کنند. آیه 59 سوره احزاب، تاکید میکند: زنان مؤمن برای اینکه مورد آزار افراد هرزه قرار نگیرند، به گونهای خود را بپوشانند که زمینهای برای بیحرمتی به آنها فراهم نشود.
حجاب؛ احترام به حرمتهای الهی است و چادر به عنوان حجاب برتر پله بلند رسیدن به قله سعادت و رضایتمندی خالق است، زن با برداشتن حجابهای خود، با عریان کردن آن چیزی که خدای متعال و طبیعت پنهان بودن آن را از او خواسته، شخصیت و خود را کوچک و سبک کرده و کم ارزش جلوه میدهد.
رعایت حجاب و عفاف در جامعه دارای آثار و پیامدهای متعددی است که سلامت، آرامش و امنیت روانی جامعه، سلامت نسل آینده، حفظ و صیانت از نهاد خانواده، پیشگیری از فساد اخلاقی، چلوگیری از ترویج بی بندو باری و فساد اخلاقی در جامعه، کاهش ناهنجاری های اجتماعی، حفظ احترام و شخصیت زن در جامعه، مصونیت زن در اجتماع و ارتباط با مردان بیگانه و نامحرم از جمله پیامدهای رعایت حجاب و پوشش است.
حجاب برای حفظ شخصیت زن، جلوگیری از انحراف جوانان و مانع گسترش فساد در جامعه اسلامی است. همان گونه که اصل پوشیدن لباس برای زنان و مردان منافات با آزادی آنها ندارد، حجاب نیز چنین است. بدون شک، یکی از اموری که به شهوت جنسی دامن می زند، «برهنگی و خودآرایی زنان و مردان» برای یکدیگر است که تأثیر آن، به خصوص در میان جوانان مجرد، قابل انکار نیست، به گونه ای که می توان گفت: آلودگی به بی عفتی رابطه مستقیمی با بی حجابی، برهنگی و خودآرایی در انظار عموم دارد؛ حتی طبق بعضی از آمارهای مستند، هر قدر این مسئله تشدید شود، به همان نسبت آلودگی به بی عفتی بیشتر می شود؛ مثلًا، در تابستان که به خاطر گرمی هوا، برهنگی زنان بیشتر می شود، به همان نسبت مزاحمت های جنسی افزایش می یابد و به عکس، در زمستان که زنان، پوشش بیشتر دارند؛ این گونه مزاحمت ها کمتر می شود. بدیهی است که برداشتن حجاب، مقدمه برهنگی، آزادی جنسی و بی بند و باری است که مشکلات و مفاسد ناشی از آن، در عصر و زمان ما بر کسی پوشیده نیست.
* بی حجابی، سستی و از هم گسستن پیوند خانواده ها و کاهش ارزش شخصیت زن را به دنبال دارد
بی حجابی سبب می شود که گروهی از زنان، در یک مسابقه بی پایان، در نشان دادن اندام خود و تحریک مردان هوسباز شرکت کنند. این امر در عصر و زمان ما که به دلیل مشکلات اقتصادی سن ازدواج بالا رفته و قشر عظیمی از جامعه را جوانان مجرد تشکیل می دهد، آثار بسیار مخربی دارد. علاوه بر این، از نظر اخلاقی نیز سبب ناامنی خانواده ها و بروز جنایات می شود و هیجان های مستمر عصبی و حتی بیماری های روانی را در پی دارد که ثمره آن سستی پیوند خانواده ها و کاهش ارزش شخصیت زن در جامعه می شود.
* رهآورد دوگانگی اجباری، اختیاری و بی توجهی نسبت به دستور صریح قرآن
در این میان عده ای روشنفکر نما از روی عدم علم و آگاهی و یا از روی بغض و جهالت، مخالف حجاب و پوشش زنان هستند و حجاب را سبب انزوای این قشر از جامعه می دانند و با این تفکر غلط که حجاب به دلیل ایجاد فاصله بین زنان و مردان، طبع حریص مردان را آزمندتر می کند، و به جای اینکه خاموش کننده باشد آتش حرص آنها را شعله ورتر می کند بنابراین با ایجاد دوگانگی بر طبل حجاب اجباری و اختیاری می کوبند و حجاب را یک لباس دست و پاگیر می بینند که با فعالیتهای اجتماعی مخصوصا در عصر ماشینهای مدرن سازگاری ندارد، این افراد از رسالت عظیم زن که نقش بسیار مهمی در خانواده و تربیت فرزندان برای ساختن یک اجتماع سالم و آباد و پر حرکت دارد، بی خبرند وگرنه با چشم خود گروه گروه زنانی را می بینیم که با داشتن حجاب اسلامی در بیمارستانها و مراکز بهداشتی، در بخش های مراقبتهای پزشکی، در دانشگاها، رادیو و تلویزیون، اداره ها، کارگاهها، راهپیمایی ها و بسیاری جاهای دیگر حتی میادین ورزشی حضور دارند و با پوشش اسلامی مشغول فعالیت هستند و در حرفه خود بسیار هم موفق هستند.
گرچه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی حجاب در جمهوری اسلامی ایران شکل قانونی به خود گرفته است ولی با وجود توصیه های فراوان دینی و پیشینه زنان عفیف و با اصالت این سرزمین، متاسفانه در سایه بی تدبیری دولتها و استفاده ابزاری برخی افراد و جریانهای سیاسی برای تکیه زدن بر کرسی های قدرت، موضوع زنان و مسئله حجاب که حکم صریح خداوند و پیامبر اسلام (ص) است تبدیل به دستمایه هنجارشکنان می شود در نهایت وقتی جناح وابسته نمیتواند حقوق اصلی زنان را پیگیری کند مسائل حاشیه ای و جنجالی را مطرح میکنند تا از این طریق خود را مدافع حقوق زنان جلوه بدهند نتیجه این استفاده ابزاری رواج پدیده ضداجتماعی بدحجابی و بدپوششی برخی بانوان که اخیرا به شکل بی حجابی گسترده در سطح جامعه رواج پیدا کرده است، می شود.
انتهای پیام /