پنج‌شنبه 8 آذر 1403

فرهنگی وب‌گاه تابناک

فرهنگی وب‌گاه تابناک

جواد عزتی شباهتی به ستاره‌های خوش‌چهره دهه هفتاد و هشتاد ندارد، شناسنامه کاری و شخصیتیش هم از بازیگرانی نظیر حامد بهداد، نوید محمدزاده و امیر جدیدی هم متفاوت است. با اینکه تجربه بازی در صحنه تئاتر را هم دارد، اما از تلویزیون و سریال‌های طنز راهش را آغاز کرده و چهره‌اش برای مخاطب آشنا شده است.

بی‌گمان برای آنکه بتوان این قانون را به خوبی اجرا کرد، باید دستگاه‌ها نظارتی نیز فعال‌تر نقش آفرینی کنند؛ اما آیا گزارشی از برخورد دستگاه‌های نظارتی با متخلفین از این قانون منتشر شده و آیا اساسا برخوردی صورت پذیرفته است؟! این پرسش‌ها به واسطه ابهاماتی است که در خصوص کیفیت اجرای تکالیف دستگاه‌ها از نیمه آذر به این سو، مطرح است و پاسخی برای آنها وجود ندارد.

«لانتوری» هنگام اکران در ایران در سال 1395 مورد تحریم حوزه هنری قرار گرفت و مسئولان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی اجازه نمایش عمومی این فیلم در سینماهای تحت پوشش خود را ندادند ولی با این وجود فیلم با فروش هفت میلیاردی به رتبه هشتمین فیلم پرفروش سال رسید.

همکاری در توسعه تسهیلات رفاهی و خدماتی، ارتقای کیفیت بازدید از محوطه های تخت جمشید و نقش رستم، همکاری در برگزاری رویدادهای علمی، فرهنگی و هنری، مشارکت در تولید محتوا، انتشارات و اطلاع رسانی و همچنین همکاری در بخش تامین زیرساخت های مورد نیاز و هماهنگی، جهت دهی و ساماندهی امور تبلیغات و اطلاع رسانی این مجموعه جهانی، از دیگر اهداف این یادداشت تفاهم است.

ممکن است، برخی فیلمسازان نیز در قبال حذف از جشنواره با وعده اکران بی‌دردسر سکوت کنند؛ اما تجربه نشان داده این وعده لزوما تضمینی برای اکران نیست و برخی از این فیلم‌ها نه رنگ جشنواره را دیده‌اند و نه اکران شده‌اند. در مقابل فیلم‌هایی نیز چون «مارموز» و «هزار پا» بوده‌اند که به جشنواره ملی نیامده‌اند و سپس با کمترین حاشیه و فشار خارجی توانسته اند اکران شوند...

منوچهر شاهسواری پیش از این دبیری این شورا را بر عهده داشت.

در این ویرانه که تحویل گرفته‌اید، فساد بیداد می‌کند. شما که خود را طرفدار شفافیت می‌دانید همین امروز هم شروع کنید، دیر است. کاش همه مکلف باشند منابع تامین سرمایه فیلم‌شان را شفاف اعلام کنند. کاش جشنواره‌ها را مکلف کنید بلافاصله بودجه دقیق و ریز هزینه‌هایشان را اعلام کنند. از جشنواره جهانی و ملی گرفته تا عمار و مقاومت. از همان جشنواره داخلی 21 میلیاردی دو سال پیش هم شروع کنید.

سی‌وسومین دوره جوایز سینمایی «گویا» به نام اسکار سینمای اسپانیا فهرست نامزدهای سال 2019 خود را اعلام کرد و فیلم «همه می‌دانند» ساخته اصغر فرهادی با 8 نامزدی همراه با «قلمرو» ساخته «رودیرگو سوروگوین» با 13 نامزدی و «قهرمانان» به کارگردانی «خاویر فسر» با نامزدی در یازده بخش، بیشترین تعداد نامزدی‌ها را در این رویداد سینمایی به خود اختصاص دادند.

باید در نظر داشت، بیمه صرفا به محاسبه ریسک نمی‌پردازد، بلکه برای بیمه مجموعه‌های تاریخی و هنری، یک مجموعه الزامات ایمنی را به عنوان پیش شرط طلب می‌کند که مشخص نیست در ایران رعایت می‌شود یا نمی‌شود. این الزامات ایمنی بین‌المللی به اندازه خسارتی که برای جبران آسیب اثر یا بنای تاریخی در نظر گرفته شده، اهمیت دارد و به همین دلیل، نباید صرفا ابعاد مالی ماجرا را نگریست، بلکه تبعات بیمه نشدن...

باید در نظر داشت با توجه به زمان سپری شده و همچنین مشغله شاهسواری که کلکسیونی از مسئولیت‌ها را برعهده دارد، انتخاب یک دبیر که فرصت رسیدگی به امور تهیه کنندگان را داشته باشد، امری ضروری است. شاید عدم وحدت تهیه کنندگان بی‌ارتباط به انتخاب دبیری نباشد که فرصتی برای صرف کردن در راستای ایجاد وحدت میان گروه‌های متفرق تهیه کنندگان سینما ندارد.

در پی استقبال هنرمندان از جشنواره نگاه به آینده و با توجه به فشردگی رویدادهای عکاسی در روزهای اخیر، برخی از افرادی که در سایت جشنواره ثبت نام کرده بودند در ساعات پایانی موفق به ارسال اثر نشدند.

واقعیت آن است که برخی تماشاگران فیلم‌ها در جشنواره ملی فجر، بیش از یک تماشاگر قدرت تصمیم‌سازی دارند و نظریات آنها می‌تواند منجر به شکل‌گیری جریانی شوند که توقیف یک فیلم را در پی داشته باشد. این فضا کار را برای سینماگران سخت می‌کند و طبیعی است که برخی سینماگران ترجیح دهد به توصیه‌های توجه کنند و قید رونمایی از اثرشان را در ویترین جشنواره فجر بزنند.

پس از اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان، مأموریت مدیران صداوسیما که در سایر دستگاه‌ها مشغول هستند، تمدید نشده و صداوسیما برای جایگزینی بازنشسته‌ها، تمام توان مدیریتی و اجرایی خود را فراخوانده است؛ رویکردی که بر عملکرد و ترکیب مدیریتی سایر دستگاه‌ها از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأثیر می‌گذارد و این تغییرات در ماه‌های پیش روی، آثار خود را به خوبی نشان می‌دهد.

بازهم باید تکرار کنم که من در زمینه امیدواری شبیه فیلمم «آشغال‌های دوست‌داشتنی» هستم و امید و انگیزه‌ای که گفتید مثل امیدی است که در این فیلم وجود دارد. امیدی که برای مردم زمانی خودش را در جنبش ملی‌شدن صنعت نفت نشان داد. زمانی در انقلاب و بعد در جنبش اصلاحات، امیدی که آخرین‌بار هم در انتخابات سال 96 خود را نشان داد و امیدوارم به ناامیدی و بی‌تفاوتی مردم مثل بعضی سال‌های گذشته منجر نشود....

در آثار من شاهد طنزی تلخ هستید. طنز یا در کسی وجود دارد یا ندارد. خانواده ما یک خانواده فرهنگی بود و به خاطر می‌آورم اگر کتاب حافظ، سعدی و قرآن بود، کتاب عبید زاکانی نیز همیشه بود. پدرم کلیدی بود که با این کتاب آشنا شویم. البته من نسبت به سایر خواهر و برادرهایم بیشتر به طنز گرایش پیدا کردم که علاقه من به کاریکاتور و همچنین اساتیدی که داشتم در این امر تاثیرگذار بودند. بزرگ شدن و تحصیل...

حضورم در سازمان سینمایی با این نیت بوده است که تداوم داشته باشد. طبعا برنامه‌هایی هم که تا امروز با کمک سایر دوستان آغاز کرده‌ایم، بر مبنای یک سازمان باثبات و با برنامه بوده است. با این نظر و دیدگاه کار خود را آغاز کرده‌ایم و امید داریم این حضور بتواند منشأ خیر و اثر در خانواده سینما باشد.