تاریخ درباره ظلم جنگ جهانی اول به ایران سکوت کرده است
رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس در اختتامیه جشنواره کتاب دفاع مقدس گفت: تاریخ درباره جنگ جهانی اول و ایران ساکت مانده و خسارتهایی را که به کشورمان تحمیل شده، کتمان کردهاند.
رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس در اختتامیه جشنواره کتاب دفاع مقدس گفت: تاریخ درباره جنگ جهانی اول و ایران ساکت مانده و خسارتهایی را که به کشورمان تحمیل شده، کتمان کردهاند.
به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم اختتامیه جشنواره ملی انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس صبح امروز دوشنبه 26 آبان همزمان با هفته کتاب، با حضور سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس و غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در محل باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
سردار کارگر در اینبرنامه گفت: بیشتر بیانات رهبر انقلاب در حوزه موضوع دفاع مقدس بوده که این فرمایشات نقشه راه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس را تعیین میکنند. برهمیناساس، باید دفاع مقدس را برای نسل جوان بهدرستی تبیین کنیم. رهبر انقلاب تاکید داشتند دفاع مقدس متعلق و محدود به یک روز، یک ماه، یک سال و حتی یک قرن نیست، بلکه باید برای مردم باید 100 تا 200 سال بماند و همانطور که مردم سرشکستگی معاهده ترکمنچای را حس میکنند؛ باید افتخارات دفاع مقدس هم را حس کنند.
وی افزود: مطالعه جنگ جهانی اول و دوم و همچنین معاهدات ترکمنچای و گلستان را به نویسندگان و اهالی قلم توصیه میکنم. در این رویدادها همواره کشورمان مورد اشغال قرار گرفته و امتیاز دادهایم. حتی دشمن سربازان و نیروهای انسانیمان را هم به بهرهبرداری گرفته و برده است. تاریخ درباره جنگ جهانی اول و ایران ساکت مانده است. جمعیت ایران در سال 1914 تا 1919، 18 تا 20 میلیون بوده که علیرغم بیطرفی در این جنگ، اشغال شد و به خاطر قحطی و بیماری ایجاد شده بهواسطه اشغالگران نیمی از جمعیت کشور از بین رفته است. تهران آنزمان، 500 هزار جمعیت داشته که بعد از جنگ مورد اشاره، اینرقم به 200 هزار نفر میرسد. اینتجاوز درحالی صورت گرفت که شاه ایران یعنی فرمانده کل نیروهای مسلح همزمان با حضور اشغالگران، کشور را ترک کرد و آن را در اختیار بیگانگان قرار داد. اما امام خمینی (ره) در جریان دفاع مقدس با تجاوز رژیم بعثی، حتی به پناهگاه نرفت و ایستاد. ما آنزمان درحالی که 36 کشور دنیا حامی صدام بودند، یک وجب از خاک کشور را از دست ندادیم. همینمساله یک اتفاق عظیم بود که باید در نظر گرفته شود.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در ادامه گفت: امنیت و عزت امروز کشور را مرهون مقاومت و پیروزی در دفاع مقدس است. مردم باید بدانند در جریان دفاع مقدس چه کار عظیمی شکل گرفت. ممکن است امروز عظمت دفاع مقدس کمتر نشان داده شود. اما عظمت اینمساله در تاریخ ثبت شده است. رهبر انقلاب هم فرمودند اگر دفاع مقدس نبود امروز خبری از عزت و امنیت نبود.
کارگر ضمن اشاره به این سخن شهید حاج قاسم سلیمانی که «دفاع مقدس قله است و جریان مقاومت امروز دامنه آن محسوب میشود»، گفت: حاج قاسم، دفاع مقدس را جامعه آخرالزمانی معرفی میکردند و تاکید داشتند اگر بخواهیم چنین جامعهای را نشان دهیم، آن جامعه دفاع مقدس است.
دیگر سخنران اینمراسم حدادعادل بود که گفت: اهمیت مفهوم کتاب دفاع مقدس و رویدادهای مرتبط با آن بهاندازه خود دفاع مقدس است چون یک واقعه عظیم و افتخارآمیر در تاریخ کشورمان است که عظمت ملت ایران را در گذشته یادآوری میکند و برای آینده نیز یک سرمایه است. ارزش کار همه کسانی که برای بهیادگار ماندن و فراموش نشدن ارزشهای دفاع مقدس قلم میزنند، کمتر از کار رزمندگان دفاع مقدس نیست.
وی افزود: جایزه انتخاب بهترین کتاب دفاعمقدس با تشویق بهترینهای کتاب، راه را برای بهترشدنها باز میکند. چون راه شهدا چراغ راهی است که میتوانیم جلوی پای نسل جوان قرار دهیم. خودمان نیز متوجه باشیم اگر امروز امنیت داریم و میتوانیم کشور را اداره کنیم، به برکت خون شهدا و فداکاریهایی است که آنها انجام دادند.