تاکید وزیر ارشاد بر توسعه کمی و کیفی جشنواره ملی تئاتر شبستان
وزیر ارشاد در آیین اختتامیه جشنواره ملی تئاتر شبستان بر توسعه کمی و کیفی این جشنواره تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ آیین اختتامیه نخستین "جشنواره ملی تئاتر شبستان" عصر امروز (جمعه، 18 اسفند) با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ حجتالاسلام کمال خداداده رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور در تئاتر شهر برگزار شد.
محمدمهدی اسماعیلی گفت: اینکه شعار بازگشت به مساجد را مطرح کردیم و مساجد باید کانون های اصلی تربیت نیرو در حوزه های مختلف باشند، یکی از نمودهای آن برگزاری چنین جشنواره ای است.
وی سپس از دست اندرکاران، کارگردانان، بازیگران و نویسندگان این نمایش قدردانی کرد و گفت: کار مهمی به سامان رسید و این آغاز کار است. از داوران نیز تشکر میکنم که حضور یافتند و همراهی کنند.
وزیر ارشاد تاکید کرد: انتظار است که این جشنواره به صورت کمی و کیفی گسترش یابد. گروه های نمایشی که در اینجا حضور دارند، کارهایشان را در مساجد انجام دادند و ارزشمند است.
وی خاطرنشان کرد: در دهه های 40 و 50 اقدامات بسیار زیادی برای حضور جوانان در مساجد انجام شد که یکی از آنها رونق یافتن تئاتر بود. حجت الاسلام والمسلمین مروج یکی از آنهایی بود که در این حوزه پیشگام بود.
اسماعیلی بیان داشت: تئاتر، سرود و... برای تعالی روح انسان ها در جامعه است. برگزاری پرشور این جشنواره ما را به آینده پرافتخار امیدوار می کند.
وزیر ارشاد توصیه کرد: در مسیر کارهای هنری از اخلاق و تزکیه نباید غافل شد. باید پیش بینی کرد تا مسیر فعالیت های هنری در طول زمان موجب رشد همه توانمندی ها شود.
جشنوارههای منطقهای نقش مهمی در ایجاد رونق تئاتر در سراسر کشور ایفا کردخداداده: تاریخ اسلام را باید در قالب نمایش برای مخاطبان مسجدی روایت کرد
حجتالاسلام والمسلمین کمال خداداده رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در آیین اختتامیه نخستین دوره جشنواره ملی تئاتر شبستان اظهار داشت: برای برگزاری این جشنواره قریب به یک سال فعالیت شبانهروزی صورت گرفت.
وی خاطرنشان کرد: هنر تئاتر خاستگاه معارف دینی و انقلابی است و بازیگر و بیننده را هم به تفکر وامیدارد و هم دارای مهارت میکند. کسانی که تئاتر کار میکنند فرهیخته هستند؛ چراکه اهل مطالعه، تفکر، گفتگو و... هستند.
خداداده گفت: ترویج تئاتر میتواند بصیرت را به مخاطب منتقل کند. تئاتر فارغ از برخی جلوههای کاذب و فریبنده است. در تئاتر قلم، کارگردان، سخن و تمام احساس هنرمند به صحنه میآید.
وی افزود: تلاش داریم تاریخ اسلام و قرآن را در قالب نمایش به مخاطبان مسجدی برسانیم.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در پایان از هیاتهای داوران و انتخاب که کمک کردند و در حوزههای آموزش و توانمندسازی هنرمندان و گروههای نمایشی یاریرسان بودند، قدردانی کرد و از وزیر ارشاد نیز تشکر کرد که پای بچههای مسجد ایستاده است.
130 اجرای نمایش طی 4 روز در 14 مسجد تهران بینظیر بود
حسین عالم بخش دبیر نخستین گفت: 536 اثر از سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. 29 اثر در 4 بخش عمومی، مهر، کودک و نوجوان و تئاتر کاغذی به مرحله نهایی راه یافتند.
وی با بیان اینکه همچنین در خدمت 4 هیات داوران بودیم، گفت: این گروههای نمایشی طی 4 روز، 130 اجرا در 14 مسجد تهران داشتند که کمسابقه و بینظیر بود.
عالم بخش در ادامه از رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور و مسئولان و کارکنان آن ستاد قدردانی و عنوان کرد: همه تلاش کردند تا هنرمندان در جشنواره بدرخشند. دور نیست آن روزی که هنر والای نمایش بتواند در مساجد اثرگذار باشد.
وی خاطرنشان کرد: مدرسه تئاتر شبستان به همت استادیارانش توانست چنین جشنواره ای را رقم بزند. در سال آینده همچون سال جاری در قالب این مدرسه به برخی از شهرها و استانها سفر خواهیم کرد.
عالم بخش ابراز امیدواری کرد که این جشنواره در تقویم مناسبتهای هنری کشور ماندگار شود و گفت: عزیزان بسیاری تلاش کردند تا این جشنواره برگزار و تئاتر با مساجد پیوند برقرار کند.
تئاتر ایران همچنان ضعف نمایشنامه نویسی دارد / فاصله گرفتن از دغدغههای اجتماعیتقدیر از یک روحانی حامی تئاتر؛ او از سال 49 تاکنون حامی گروههای هنری در مساجد بوده است
در ادامه از حجتالاسلام والمسلمین مروج به دلیل حمایت از هنرمندان برای اجرای تئاتر در مساجد قدردانی شد.
وی طی سخنانی گفت: من از سال 1349 تصمیم گرفتم تا مسجد را به پایگاه فرهنگی هنری موثر تبدیل کنم که اعضای آن جوانان باشند.
مروج ادامه داد: از سال 49 تا 57، 9 نمایشنامه یک و نیم ساعته در مساجد و حسینیه های تهران اجرا کردیم. از پیروزی انقلاب نیز حدود 9 یا 10 نمایش در مکانهای مختلف به اجرا گذاشتیم.
این روحانی عنوان کرد: تعداد زیادی از اعضای گروه تئاتر اسلامی در دفاع مقدس به شهادت رسیدند و به همین دلیل در روند فعالیتها خللی به وجود آمد.
وی بیان داشت: خدمت ائمه جماعات عرض میکنم که تئاتر و نمایش از هر برنامه دیگری و سخنرانی موثرتر است؛ ما تجربه کردیم و با اطمینان خاطر عرض میکنم.
مروج ابراز امیدواری کرد که مساجد به مراکز فرهنگی و هنری در سراسر کشور تبدیل شوند و گفت: برنامههای تبلیغی مهم هستند اما اگر کارهای هنری توسط افراد جوان و باتجربه انجام شود، در آینده موفق خواهیم شد بسیاری را با زبان شیرین تئاتر با دین و انقلاب آشنا سازیم. امیدوارم نمازگزاران نیز بهره کافی را ببرند.