تبعات منفی بیتوجهی وزارت بهداشت به درمان علائم کرونا با داروهای گیاهی / طب سنتی هنوز در پروتکل درمانی جایی ندارد + فیلم
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس میگوید وجود اینکه 96 طرح کارآزمایی بالینی در حوزه طب سنتی ثبت شده، وزارت بهداشت طب ایرانی را نادیده گرفته است و علیرغم تأیید داروهای گیاهی برای درمان علائم بیماری کرونا، این داروها در پروتکل درمانی بیماری وارد نش
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ بنابر گفته متخصصین، کرونا درمان قطعی ندراد و در موارد سرپایی به خصوص موارد سرپایی خفیف، درمان علامتی انجام میشود به این معنا که داروهایی به فرد داده میشود تا علائم بیماری کرونا در او کاهش یابد. یکی از مسائلی که از زمان شیوع کرونا در کشور مورد بحث قرار گرفت، موضوع استفاده از ظرفیت غنی طب سنتی ایرانی در درمان علائم بیماران کرونایی بود اما سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی میگوید از این ظرفیت برای درمان بیماران و پیشگیری از بروز بیماری به خوبی بهره برده نشده است.
زهرا شیخی میگوید: الان در دنیا، درمان به صورت شخصمحور پیش میرود و نمیتوان نسخه واحدی برای همه بیماران پیچید و این مسئله از دیرباز مورد توجه متخصصین طب سنتی بوده است و در طب ایرانی، درمان فرد بستگی به منطقه، ژنتیک، فرهنگ غذایی و... مردم دارد.
وی تأکید کرده است که با وجود اینکه 96 طرح کارآزمایی بالینی در حوزه طب سنتی ثبت شده، وزارت بهداشت طب ایرانی را نادیده گرفته است و علیرغم تأیید داروهای گیاهی برای درمان علائم بیماری کرونا، این داروها در پروتکل درمانی بیماری وارد نشدهاند.
حال این سؤال اساسی مطرح است که چرا با وجود اینکه سازمان جهانی بهداشت اثربخشی دارویی مانند رمدسیویر را در درمان بیماران کرونا رد کرده، وزارت بهداشت تجویز این دارو را ابلاغ کرده است در حالی که نسبت به استفاده از داروهای تأییدشده طب سنتی در درمان علائم بیماری کرونا مقاومت میشود؟
در این قسمت از "هزار توی سلامت" به بحث پیرامون اهمیت اجرای آموزههای طب سنتی در دوران کرونا پرداختهایم.
طب سنتی مخالف واکسیناسیون نیست انجام بسیاری از کارآزماییهای بالینی طب سنتی با مخالفت روبهرو شد وزارت بهداشت: در بیمارستانها از ظرفیت طب سنتی استفاده نمیشود / لزوم تشکیل کمیته تخصصی طب سنتی در ستاد ملی مقابله با کرونا