تجلیل از پیشکسوتان فوتبال، جودو و داوری کشتی
مراسم تجلیل از سه پیشکسوت ورزش کشور در رشتههای فوتبال، جودو و یک داور کشتی در محل خانه پیشکسوتان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی صندوق اعتباری حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور، مراسم تجلیل از نادرلطیفی و اکبرکارگرجم پیشکسوتان فوتبال، محمد کیهان پیشکسوت جودو و رحیم عظیمی داور پیشکسوت کشتی با حضور ابطحی مدیرعامل صندوق حمایت و جمع زیادی از پیشکسوتان نام آور با رعایت موازین بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در هتل ورزش (خانه پیشکسوتان ورزش) برگزار شد.
ابطحی در ابتدای سخنان خود با عذرخواهی به دلیل تاخیر در برگزاری مراسم های تجلیل از پیشکسوتان اظهار داشت: مدتی به دلیل پاره ای از مشکلات، در برگزاری مجدد مراسم ها تاخیر داشتیم تا اینکه به دی ماه رسیدیم؛ دی ماه پرحادثه که برای همه شما و ما خاطره است. پهلوانان زیادی در این ماه نقاب در خاک کشیدند. مرحوم تختی، مرحوم ایوب و سردار دل ها شهید سلیمانی، بزرگانی بودند که جامعه ما در دی ماه تاریخ معاصر از دست داد. درود به روح این پهلوانان و شما قهرمانان این دیار که مردم با یاد شما اسطوره و خاطره می سازند.
تلاش وزارت ورزش برای برگزاری انتخابات 10 فدراسیون تا پایان سالوی با بیان اینکه «مردم با نفس شما زندگی کرده و به امید شما زنده هستند»، افزود: مردم باید بدانند پهلوان کیست. چگونه می توانیم میان جمعیتی پهلوان را مشخص کنیم؟ پهلوان برای یتیم پدر است، برای مظلوم یار است، برای ظالم ترس است. پهلوان خاکی و با معرفت است. پهلوان بوی ناب انسانیت می دهد، او کسی نیست که قامت درشت تر و ثروت بیشتری دارد بلکه او قلب بزرگی دارد. دو قلب؛ قلبی که درد می کشد و پنهان است و قلبی که می خندد و آشکار است.
مدیرعامل صندوق با تاکید بر اینکه پهلوان دلیل لبخند مردم و جامعه جهانی است، اظهار داشت: پهلوان زمین می خورد اما بلند می شود و به جهان می آموزد که زندگی کردن سخت است و باید جسارت چشیدن سرد و گرم زندگی را داشت. ما خوشحال هستیم پهلوانانی داشته و داریم که پنجره ای رو به آفتاب و خانه ای روشن هستند. قهرمانانی که تمام زشتی ها و پلشتی ها را شسته و کنار گذاشته اند.
ابطحی با بیان اینکه خدمت به پهلوانان افتخار ما است، گفت: بنده در دوران کاری خود با خیلی از صنف ها و اساتید کار کرده ام اما نجابت شما پهلوانان و قهرمانان را در هیچ کجا ندیده ام. شما نجیب ترین افرادی هستید که در این سرزمین زندگی می کنید. خدمت کردن به شما افتخار ما است. اگر بیش از این نمی توانیم در خدمتتان باشیم چون دستمان بسته است و امیدوارم با این خدمت کوچک یعنی برگزاری آیین تجلیل از شما بزرگواران، مقبول پیشگاه عزیز شما باشیم.
وی در ادامه عنوان کرد: تلاش می کنیم و امیدوار هستیم با مساعدت های بیشتر وزارت ورزش و جوانان خدمات بیشتری به شما عزیزان ارائه دهیم، در چند وقت اخیر در صندوق حمایت دفتری تحت عنوان «ارائه مشاوره حقوقی به پیشکسوتان و قهرمانان» تاسیس کردیم. صندوق آمادگی این را دارد به اعضای خود که مشکلات حقوقی، تجاری، مالی و خانوادگی دارند مشورت های حقوقی مناسب ارائه دهد.
ابطحی در پایان گفت: پهلوانان عاشقند و به همین دلیل به چنین مقامی می رسند. عشق کار هر تازه به دوران رسیده ای نیست. کسی که عشق می ورزد می تواند دیگران را بر خود ترجیح دهد. از اینکه در این جمع پهلوان و عاشق حضور پیدا کردم مفتخرم و امیدوارم تنتان سلامت باشد. بر اسیران خاک درود می فرستم و برای قهرمانانی که در بستر بیماری هستند از جمله حسینعلی کلانی پیشکسوت فوتبال آرزوی بهبودی و سلامت دارم.
در ادامه غلامحسین نوریان پیشکسوت فوتبال در این مراسم در خصوص نادر لطیفی گفت: لطیفی از بزرگان تاریخ فوتبال ایران و شایسته تجلیل و تقدیر است. خدمتی که ابطحی در چند سال حضور خود در صندوق به پیشکسوتان انجام داد، قیمت ندارد و معتقدم باید مجموعه و مدیرانی این چنین مورد حمایت و تشویق قرار بگیرند.
همچنین نادر لطیفی در مراسم تجلیل از خود گفت: خوشحالم که در جمع بزرگان و مدال آوران هستم و امیدوارم همیشه سلامت باشند، همچنین از مجموعه صندوق حمایت و در راس آن دکتر ابطحی و دست اندرکاران برای برگزاری این مراسم تشکر دارم. مراسم های تجلیل فرصتی است تا ایامی چند، دور هم جمع شویم و دیدار تازه و خاطرات را زنده کنیم و این از لحاظ روحی بر ما پیشکسوتان تاثیر مثبتی دارد.
نادر لطیفی متولد 7 بهمن 1318 بازیکن سابق فوتبال ایران است. وی سابقه بازی در تیمهای نادر، شعاع و شاهین را دارد. لطیفی سابقه 5 بازی ملی و حضور در بازیهای المپیک تابستانی 1964 را در کارنامه دارد. او سرمربی فوتبال ناشنوایان ایران در المپیک 2001 رم و المپیک 2005 ملبورن نیز بوده است.
امروز همچنین حسن روشن پیشکسوت فوتبال در این مراسم در خصوص اکبر کارگرجم گفت: اکبر کارگرجم یکی از بزرگان فوتبال ایران و مایه افتخار ما است و خوشحالم که صندوق از او تجلیل کرد. کارگرجم در تیم تاج سابق فقط یک بازیکن نبود، بلکه همچون معلمی به جوانان اهمیت می داد و پذیرای آن ها بود و از نظر اخلاقی و تکنیکی سرلوحه ما بود. امیدوارم سایه بزرگانی چون کارگرجم بالای سر ما باشد و همچنان از او بیاموزیم.
اکبر کارگرجم نیز در مراسم تجلیل از خود گفت: از ابطحی برای برگزاری چنین مراسمی تشکر می کنم. خوشحالم که به یاد گذشتگان بوده اند و امیدوارم وزارت ورزش از صندوق، حمایت کند تا بتواند برنامه های خود در خصوص خدمت به پیشکسوتان را اجرایی کند.
اکبر کارگرجم متولد 5 دی ماه 1323 بازیکن سابق فوتبال است. او سال ها در تیم تاج سابق و تیم ملی عضویت داشته است. کارگرجم عنوان مرد سال فوتبال ایران در سال 1352 را بدست آورد. قهرمانی جام ملت های آسیا با تیم ملی و قهرمانی جام باشگاه های آسیا با تیم تاج سابق از جمله افتخارات او در دوران حرفه ای است.
در ادامه آرش میراسماعیلی رئیس فدراسیون جودودر خصوص محمد کیهان گفت: من کوچکتر از این هستم که درمورد بزرگان و اساتید صحبت کنم. استاد کیهان بزرگ جودوی ایران است و بودنشان کنار ما ارزش و افتخار است.
وی با بیان اینکه تمام پیشکسوتان بزرگ و عزیزی نسل جدید هستند، افزود: استاد کیهان در این سن و سال همچنان تمرین و کلاس داری می کند و هنوز جزو مدرسین درجه یک ما و الگوی ما است.
محمد کیهان نیز گفت: اگر می خواهید کشوری را نابود کنید، ارتباطش را با گذشتگان قطع کنید. اقدام صندوق حمایت و ابطحی از این باب ارزش چندین برابر دارد که نگذاشته این ارتباط قطع شود.
وی با بیان اینکه پیشکسوتان سرمایه هستند و باید قدر آن ها را دانست، افزود: جا دارد در این مراسم از اولین مربی خود آقای رایگان نام ببرم که تاثیر بسزایی در ورود من به ورزش داشت.
محمد کیهان متولد 1323 ساوه است. وی سرمربی تیم ملی ایران در مسابقات قاره آسیا، بازی های آسیایی سئول و پکن بوده و اولین مدال های جهانی توسط شاگردان او به دست آمده است. او مربی محمود میران، یعقوب پورعلی، مرتضی خدادادی و بسیاری از نام آوران جودو بوده است. کیهان را می توان اولین سرمربی تیم ملی ایران بعد از انقلاب، اولین مدرس بین المللی تدریس در تلویزیون اولین داور بین المللی دانست.
همچنین عباس نمازیان داور پیشکسوت کشتی در این مراسم در خصوص رحیم عظیمی گفت: وی در امر داوری سوابق درخشانی دارد و از بهترین داوران ایران و جهان است و در این زمینه به کشتی ایران بسیار خدمت کرده است. یکی از رکن های بزرگ داروی در هر رشته شهامت است و عظیمی با شهامت و هوش بالای خود در شرایط سخت کشتی های حساس و رده بالا را با موفقیت قضاوت کرده است. رحیم عظیمی از افتخارات داوران کشتی و در اخلاق و معرفت نمونه ای بی بدیل است.
رحیم عظیمی نیز اظهار داشت: از اقدام صندوق در جهت برگزاری مراسم تجلیل تقدیر دارم. این اولین بار است که در چنین مراسمی داوران مورد توجه بودند. من در مراسم های اینچنینی بسیاری حضور داشتم ولی از داوران نامی برده نمی شد. امیدوارم این مراسم ها بیشتر برگزار شود و تا زنده هستیم گرد هم جمع شویم و از ما یاد شود زیرا به یک چشم برهم زدنی عمر انسان تمام می شود.
رحیم عظیمی متولد 1314 در اردبیل است. او بیش از 20 سال در بالاترین سطح کشتی جهان و در سه المپیک قضاوت کرده است. عظیمی دارنده سوت طلایی المپیک است.
در این مراسم بزرگانی چون محمد نصیری، غلامحسین نوریان، رحیم عظیمی، محمد کیهان، اکبرکارگرجم، مصطفی اعتمادی، حسن روشن، مجید حلوایی، مهدی حاجی محمد، هادی نراقی، محمدرضا طالقانی، بهتاش فریبا، همایون اردلان، ناصر عظیمی، منصور برزگر، اکبر حیدری، بهرام مشتاقی، ناصر ابراهیمی، سلمان حسام، پرویز عرب، منوچهر روشن پور، حسن حمیدی، محمدرضا تهرانی، مجید ندیری، علی سیاه پشت، عباس جارالهی، رغبتی، محمد مشهدی اسماعیل، رضا شیرزاد، منصور چناقچی، رضا میرزاییان، مرتضی شرکاء، احمد منشی زاده، قاسم موسوی، محمدرضا کاظمی و جمعی دیگر از بزرگان ورزش حضور داشتند.