شنبه 10 آذر 1403

تجویزهای غیرعلمی، نسخه کرونا را نمی پیچد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تجویزهای غیرعلمی، نسخه کرونا را نمی پیچد

تهران - ایرنا - تشدید قدرت کرونا اقشار مختلف جامعه را برآن داشته تا با هر نسخه ای که تجویز می شود به دنبال درمان باشند؛ موضوعی که نه تنها باعث شده بازار نسخه های غیر علمی به اسم طب سنتی داغ شود بلکه به باور کادر بهداشت و درمان، در روند بهبودی بیماران اختلال ایجاد کرده است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، نسخه هایی که از عنبرنسارا و گل بنفشه شروع شد و با خوردن ادرار شتر ادامه پیدا کرد و رسید به جایی که امروز ترکیب عرقیجات مختلف و دمنوش ها را درمانگر درد کرونا عنوان می کنند.

موضوعی که صدای مسولان حوزه بهداشت و درمان بخصوص مینو محرز عضو علمی ستاد ملی مقابله با کرونا را درآورد که با خطاب قرار دادن این سودجویان گفت: لطفا قبل از اظهار نظر، مطالعات انجام شده در این باره را به وزارت بهداشت ارجاع دهید.

محرز با تاکید بر اینکه کرونا شوخی ندارد و 9 ماه تمام است کل دنیا را درگیر کرده و هنوز هیچ داروی مورد تأییدی برای آن وجود ندارد، خاطرنشان کرد: اینکه هر روز عده ای یک روز در کرمانشاه و روز بعد در قزوین نسخه ای را به عنوان درمان کرونا یا ضد کرونا بدون انجام مطالعات دقیق عنوان کنند، خطا است.

عضو علمی ستاد ملی کرونا با بیان این مطلب که «به عنوان یک متخصص که ناآشنا به تاثیرات داروهای گیاهی نیستم» خاطرنشان کرد: طرح یک موضوع به این شکل در بازه زمانی کنونی علاوه بر فضاسازی برای دلالان جهت گران کردن نسخه های خلق الساعه باعث از بین رفتن وقت بیماران شده و ممکن است در روند درمان خلل ایجاد کند.

وی افزود: افراد بیمار ممکن است با مراجعه نکردن به مراکز درمانی، وقت طلایی خود را از دست دهند و در مراحل بدتر بیماری به بیمارستان مراجعه کنند که برای بیماران بسیار خطرناک و بازی با جان مردم است.

زهره مرتجی متخصص تغذیه و عضو دفتر طب سنتی ایران هم در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا به پیامدهای زیانبار نگاه غیرعلمی به پدیده مقابله با کرونا به اسم طب سنتی اشاره کرد و گفت: دریافت مطلب علمی بخصوص در مورد درمان ها از مرجع و منبع صحیح بهترین راه آگاه سازی مردم است.

وی در پاسخ به اینکه گاه شاهدیم در صدا وسیما به عنوان یک مرجعی که مخاطب میلیونی دارد نسخه هایی غیر علمی تجویز می شود که صدای مسئولان را هم درآورده است، توضیح داد: مواردی که گاه از زبان میهمانان صدا وسیما شنیده می شود هم باعث تاسف است اما خوشبختانه به دلیل خط ارتباطی خوبی که دفتر طب ایرانی با صداوسیما دارد، هر موقع در برنامه ای کسی به عنوان کارشناس معرفی می شود که در حقیقت خبره این کار نیست بلافاصله از طرف دفتر به صدا وسیما گوشزد می شود.

هزینه اصلی پیامد نسخه های غیرعلمی را مردم می پردازند

وی درباره پیامدهای نگاه غیرعلمی به طب سنتی تشریح کرد: درباره عموم جامعه پیامدهای جسمی و روحی به دنبال خواهد داشت. به همین دلیل به شدت تاکید می کنیم که پیگیر نسخه های غیر علمی نباشند زیرا درمانی که می تواند با طب واقعی یک هفته ای به سامان برسد با این نسخه های غیرعلمی وارد پروسه طولانی و از دست رفتن بیمار می شود.

این متخصص با ابراز ناراحتی از اینکه هزینه اصلی پیامد نسخه های غیرعلمی را مردم می پردازند، تصریح کرد: ضمن اینکه بدبینی و بی اعتمادی نسبت به طب سنتی ایرانی به وجود می آورد. امیدواریم هر چه زودتر مراجع قضایی پیگیر، فعال تر عمل کنند تا از بار این هزینه های سنگین کاسته شود.

مردم باید آگاهانه مطلب را از سرشاخه دریافت کنند نه از فیک نیوزها

این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه همه مردم باید آگاهانه مطلب را از سرشاخه دریافت کنند نه از گروه های فیک نیوز و زرد، خاطرنشان کرد: دفتر طب ایرانی همانند سایر بخش های طبی و بالینی، از ابتدای شیوع کرونا، اقدام به کارآزمایی بالینی کرد که خوشبختانه تاکنون 73 کارآزمایی بالینی ثبت شده و در حال انجام داریم که هشت تا از آنان به اتمام رسیده و گزارش آن در اختیار دفتر طب ایرانی و معاونت بهداشت و درمان قرار گرفته است.

مرتجی، شاهد مدعا را صحبت های اخیر معاون وزیر بهداشت دانست که از ثبت سه داروی اصلی و یک داروی کمک درمانی خبر داد. وی افزود: کووید 19 یک بیماری جدید است و نباید انتظار داشت که داروی آن به سرعت وارد بازار شود.

سه مجموعه راهنما برای افزایش ایمنی دربرابر کرونا منتشر شده است

عضو دفتر طب سنتی ایرانی با بیان اینکه سه مجموعه راهنما از سوی دفتر طب ستنی ایرانی برای پیشگیری، درمان و مقابله با کرونا منتشر شده، یادآور شد: راهنمای برنامه و تدابیر پیشگیرانه در برابر کرونا، دیگری راهنمای کاربردی بهبود تاب آوری جسمی و روحی در رابطه با کرونا و آخری راهنمای خودمراقبتی و بهبود ایمنی در برابر ویروس کرونا از منظر طب سنتی ایرانی است که اتفاقا با توجه به تغییراتی که ویروس کرونا دارد، این راهنماها هم ویرایش و در شبکه های مجازی و نسخه کاغذی آن منتشر می شود.

مرتجی با بیان اینکه این راهنماها به صورت بروشور یا پوستر در اختیار گروه های جهادی قرار گرفته تا آن را در مناطق محروم پخش کنند، خاطرنشان کرد: در کنار این، برای تولید دارو و طی شدن مراحل آن هم تلاش بسیار انجام داده ایم. اما تاکید ما این است که مخاطب هوشیار باشد و هر مطلبی به اسم طب ایرانی، اسلامی و سنتی را نپذیرند.

درمانگاه مقابله با کووید مخصوص طب ایرانی راه اندازی شده است

وی با تاکید بر اینکه نتایج کارآزمایی ها و منابع و پروتکل های بهداشتی را در اختیار تمامی پرسنل بهداشت و درمان قرار خواهیم داد، تصریح کرد: برای مراجعه و پاسخگویی به پرسش های مردمی از طب سنتی، درمانگاه مقابله با کووید 19 مخصوص طب ایرانی راه اندازی شده که در این درمانگاه هم مشاوره تلفنی و هم حضوری صورت می گیرد.

عضو دفتر طب سنتی ایرانی یادآور شد: مشاوره تلفنی هم در دو سطح انجام می شود، خط یک پاسخگوی پرسش های رایج است و خط 2 مخصوص پرسش های تخصصی است که متخصصان طب ایرانی مقیم در درمانگاه در دو شیفت صبح و عصر پاسخگوی آن هستند. پذیرش مراجعه حضوری هم صورت می گیرد.

مرتجی خاطرنشان کرد: این درمانگاه وابسته به دانشگاه شهید بهشتی و در درمانگاه دانشکده طب سنتی دانشگاه شهید بهشتی مستقر است. بر اساس گزارش های رسیده، مراجعه به این درمانگاه و مشاوره تلفنی زیادی تا کنون صورت گرفته است.

گزارش از: فاطمه دهقان نیری

*س_برچسب‌ها_س*