تحریم غذا و دارو؛ مصداق بارز ضدیت آمریکا با حقوقبشر / فشار به مردم؛ هدف نهایی تروریسم اقتصادی
آمریکا با فشار به بانکهای اروپایی و آسیای شرقی برای بلوکه کردن درآمدهای صادراتی ایران و همچنین تحریم شبکه حملونقلی ایران و تهدید شرکتهای جهانی در صورت تعامل حملونقلی با ایران، عملا هدف خود را نرسیدن غذا و دارو به ایران ترسیم کرده است
خبرگزاری میزان - از هفتم تا دوازدهم تیرماه به نام هفته افشای حقوق بشر آمریکایی نامگذاری شده است؛ یکی از مصادیق ضدیت آمریکا با حقوق بشر، تحریمهای دارویی و غذایی رژیم واشنگتن علیه مردم کشور هدف است.
رژیم آمریکا طی دو سال اخیر در راستای استراتژی فشار حداکثری برای فروپاشاندن مقاومت ایران، تروریسم اقتصادی و تروریسم پزشکی لجام گسیختهای را علیه مردم ایران روا داشته است و برخلاف قوانین بینالمللی، واردات غذا و دارو به کشور ما را ممنوع کرده است.
پیش از ورود به بحث اصلی، ذکر این نکته ضروری است که هدف رژیم آمریکا از منع واردات غذا و دارو به ایران، ایجاد بحران اجتماعی داخلی در کشور ما از طریق کمبود ارزاق عمومی و مواد درمانی است؛ امری که در عالم واقع به سبب استحکام و اقتدار درونی مادی و معنوی کشور ایران در زمره محالات و صرفا رویای سردمداران رژیم آمریکاست.
عمق ضدیت سردمداران رژیم واشنگتن با موازین حقوق بشری اما همین نیت و قصد سردمداران رژیم آمریکا برای تحریم غذایی و دارویی مردم یک کشور که طبعا خروجی مطلوبش از منظر تحریمکنندگان، گرسنگی و مرگ مردم بواسطه بیماری است، خود بیانگر عمق ضدیت سردمداران رژیم واشنگتن با موازین حقوق بشری و حتی در حکم جنایت علیه بشریت است.
«مایک پمپئو» وزیر خارجه رژیم تروریستی آمریکا، در 14 آبان 1397 ساعتی پس از تشدید تحریمهای یکجانبه علیه ایران در حساب توئیترش مدعی شد: «ایالات متحده با ایستادن در کنار مردم ایران، با آنها ابراز همبستگی میکند و تحریمهای وضع شده بیشتر حکومت در ایران را هدف قرار داده و تأثیری بر زندگی عادی مردم ندارد»!
در همان مقطع زمانی، مواضع مشابهی از سوی سایر مقامات رژیم آمریکا نظیر «جان بولتون» مشاور وقت امنیت ملی کاخ سفید و «برایان هوک» رئیس بخش ایران در وزارت خارجه آمریکا، ابراز شد. مواضعی که یک وجه مشترک داشت و آن اینکه، تحریمهای آمریکا، به مردم ایران آسیب نمیرساند!
همچنین سردمداران رژیم آمریکا در همان مقطع زمانی آبان سال 97، مزورانه ادعا میکردند که به سبب اهداف انساندوستانه، بسته تحریمی یکجانبه و ظالمانهشان علیه ایران، شامل اقلام غذایی و دارویی و پزشکی نمیشود.
گستاخی پمپئو پمپئو روز دوشنبه 14 آبان 97، در توئیت دیگری مدعی شده بود، تحریمهای آمریکا علیه ایران، شامل فروش غذا، محصولات کشاورزی، دارو و تجهیزات پزشکی نمیشود؛ این احمق درجه یک، به فاصله 72 ساعت بعد، در روز پنجشنبه 17 آبان 97 در مصاحبه با شبکه ضدایرانی بیبیسیفارسی صریحا اعلام کرد «اگر مقامات ایران میخواهند مردم این کشور، غذا برای خوردن داشته باشند، باید دست از فعالیتهای منطقهای بردارند»!
در هفته آخر فروردین 98، «مایک پمپئو» طی یک نشست با برخی ایرانی تبارهای آمریکایی در شهر دالاس ایالت تگزاس، صریحا گفت: هیچ تضمینی وجود ندارد تحریمهای جدید دولت ترامپ به مردم ایران لطمه نزند.
اعتراف مقامات کاخ سفید: هدف تحریمها آسیب رساندن به مردم ایران است «جان بولتون» مشاور وقت امنیت ملی ترامپ نیز روز دوشنبه 2 اردیبهشت 98 ساعتی بعد از اعلام لغو معافیت 8 کشور در خرید نفت ایران، طی توئیتی آشکارا اشاره کرد که هدف تحریمها و تروریسم اقتصادی آمریکا، آسیب رساندن به مردم ایران برای وادار کردن حکومت ایران به تغییر رفتار است.
در واقع، سردمداران رژیم آمریکا که در ابتدای راه انداختن کارزار فشار حداکثری علیه ایران، از بیان هدف اصلی خود در اعمال تحریمها - که همان آسیب رساندن به مردم ایران است - خودداری میکردند، پس از مدتی با مشاهده استراتژی مقاومت فعال از سوی ایران، برای شدت بخشیدن به جنگ روانی خود علیه مردم ما، مستقیما و صریحا لفظ «آسیب رساندن به مردم» را به کار بردند.
فشار به مردم ایران؛ هدف نهایی تحریمها! «ریچارد نفیو» که از او به عنوان معمار تحریمها علیه ایران در هیئت حاکمه آمریکا یاد میشود در کتاب «هنر تحریمها» صریحا اعلام میکند «هدف نهایی از اعمال تحریمها علیه ایران، فشار به مردم این کشور و ناراضی ساختن آنها از اوضاع است».
اما برای اثبات اقدامات جنایتکارانه آمریکا جهت تحریم غذا و دارو علیه ایران، علاوه بر اقاریر سردمداران رژیم واشنگتن، قرائن دیگری نیز موجود است.
تحریم 20 شرکت و بانک در راستای نرسیدن غذا و دارو به ایران در تاریخ 24 مهر 97، وزارت خزانهداری آمریکا، 20 شرکت و بانک بزرگ ایرانی را در فهرست تحریمهای یکجانبه و جدید خود قرار داد. در این میان یک بانک خصوصی ایرانی نیز که نقش عمدهای در واردات غذا و دارو به کشور داشت، تحریم شد.
تحریم کشتیرانی ایران با هدف وارد نشدن غذا و دارو به ایران همچنین در روز چهارشنبه 22 آذر 98 وزارت خزانهداری رژیم آمریکا اعلام کرد: واشنگتن طبق فرمان اجرایی 13382 تحریمهای تازهای علیه شرکت خطوط کشتیرانی ایران (IRISL) اعمال کرده و این تحریم، مانع ارسال دارو به مردم ایران خواهد شد.
ماجرای دردناک کودک دوساله ایرانی «آوا آریافر» کودک دوساله اهوازی که از بیماری پروانهای رنج میبرد، خردادماه سال 98 جان خود را از دست داد؛ علت مرگ اندوهناک این کودک ایرانی، چیزی جزء تروریسم اقتصادی آمریکا نبود؛ چرا که شرکت سوئدی که تولید کننده و ارسال کننده پانسمان مخصوص بیماران پروانهای به نام «مپیلکس» است به سبب تحریمهای آمریکا، از ارسال این پانسمان به ایران خودداری میکند.
اما مرگ بیماران پروانهای ایرانی به سبب تحریمهای ظالمانه آمریکا و ممانعت واشنگتن از ارسال پانسمانهای مخصوص بیماران پروانهای به ایران تنها به آوای دو ساله محدود نمیشود، آنطور که «حجتالاسلام والمسلمین هاشمی گلپایگانی» مدیرعامل خانه «ایبی» به خبرنگار میزان گفته است: «15 بیمار مبتلا به بیماری پروانهای از اردیبهشت 97 تا اردیبهشت 98 جان خود را از دست دادهاند و علت مرگ آنها نیز عدم دسترسی به پانسمان مپیلکس بوده است؛ پانسمانی که مخصوص بیماران پروانهای است و بواسطه تحریمهای آمریکا، شرکت سوئدی تولیدکننده این پانسمانها از ارسال آنها به ایران خودداری میکند».
کانال مالی سوئیس؛ نشانهای بر تروریسم پزشکی آمریکا یکی دیگر از نشانههای ناظر بر تحریم ایران در زمینه غذا و دارو توسط آمریکا، راهاندازی کانال مالی سوئیس در بهمن سال گذشته است؛ کانالی که به گفته مقامات سوییس برای واردات اقلام بشردوستانه به ایران راهاندازی شده و در جریان راهاندازی این کانال، حدود 180هزار بسته «داروی مورد نیاز پیوند اعضا» در 14 بهمن 98 وارد تهران شد.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در همان مقطع بهمن 98 در واکنش به افتتاح این کانال به اصطلاح بشردوستانه، گفت: کانال راهاندازی شده توسط سوییس کمتر از اجرای دستور دیوان بینالمللی دادگستری است که به آمریکا دستور داده حق ندارد از ورود غذا و دارو به ایران ممانعت کنند.
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز طی توییتی متذکر شد: راهاندازی کانال مالی سوییس، تأیید رسمی این امر است که آمریکا واردات دارو و غذا به ایران را مغایر با رأی دیوان بینالمللی دادگستری، تحریم کرده است.
توهم آمریکا در اثربخشی تروریسم پزشکی علیه ایران! البته در همان مقطع بهمن سال گذشته، عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی آب پاکی را بر روی مقامات متوهم آمریکا که تصور میکردند تیر تحریم داروییشان علیه مردم ایران به هدف خورده است، ریخت و گفت: ما در فاصله فروردین تا بهمن 98، بالغ بر 2 هزار برابر حجم واردات انجام شده از کانال مالی سوئیس یعنی بیش از 4میلیارد دلار واردات دارو و ملزومات پزشکی داشتیم.
همتی این را هم گفت که ایران برای تأمین امور ضروری نظیر دارو و ملزومات پزشکی وابسته به تصمیمات و اقدامات دیگران نیست؛ هر چند در یکسال و نیم گذشته آمریکا حداکثر تلاش خود را برای جلوگیری و اختلال در واردات دارو برای بیماران کشورمان انجام داد.
علیایحال، تلاش آمریکاییها برای تحریم غذایی و دارویی ایران به سبب قدرتهای اقتصادی و علمی و کشاورزی و پزشکی بعضا ناشناخته کشورمان، تلاشی مذبوحانه و از پیش شکست خورده است، اما نفس اعمال چنین تحریمهایی از عمق ایران ستیزی و ضدیت سردمداران رژیم آمریکا با موازین حقوق بشر حکایت دارد.
اعمال تحریم غذا و دارو ممنوع است در همین زمینه، حمید غلامزاده کارشناس مسائل آمریکا به خبرنگار میزان گفت: مطابق قوانین مصرح بینالمللی، هر گونه اعمال تحریم در زمینههایی نظیر غذا و دارو ممنوع است؛ علیرغم این ممنوعیت ما شاهد هستیم که ظرف دو سال اخیر رژیم آمریکا تلاش خود را مصروف نرسیدن غذا و دارو به ایران کرده است؛ هر چند که در مقام حرف، مقامات آمریکایی زیر بار ارتکاب اعمال تحریم غذایی و دارویی ایران نمیروند.
وی تصریح کرد: آمریکا با فشار به بانکهای اروپایی و آسیای شرقی برای بلوکه کردن درآمدهای صادراتی ایران و همچنین تحریم شبکه حملونقلی ایران و تهدید شرکتهای جهانی در صورت تعامل حملونقلی با ایران، عملا هدف خود را نرسیدن غذا و دارو به ایران ترسیم کرده است؛ اما از آن جهت که تحریم غذا و دارو وفق مقررات مصرح بینالمللی ممنوع است، مقامات کاخ سفید در بیان موضع مدعی معافیتهای غذایی و دارویی در فهرست اقلام تحریمی علیه ایران میشوند.
برملا شدن ریاکاری آمریکا در جریان بحران کرونا غلامزاده در ادامه گفت: البته تزویر و ریاکاری آمریکاییها در قضایایی نظیر افتتاح کانال به اصطلاح بشردوستانه سوییس و یا بحران کرونا برای همگان ثابت شد؛ در قضیه کانال مالی سوییس و تعیین اقلام مجاز برای تبادلات در این کانال، آشکار شد که آمریکا علیه ایران متمرکز بر تحریم غذا و دارو است؛ همچنین در زمان اوج شیوع کرونا نیز مقامات آمریکا مدعی شدند واردات دارو به ایران را تسهیل میکنند که همین موضعگیری آمریکاییها بیانگر آن بود که آنها پیشتر در واردات دارو به ایران سنگاندازی میکردند.