تحریمهای تبلیغاتی به کار آمریکا نمیآید / بخش فلزات دور زدن تحریمها را بلد است
در حالی که دستان آمریکا از تحریم صنایع ایران خالی شده این کشور برای اهداف تبلیغاتی رو به تحریمهای تکراری آورده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، پس از برجام برخی از تحریمهایی که در گذشته بر اقتصاد ایران اعمال شده بود برداشته شد، اما پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا، رویه کار تغییر و بابرجام مخالفت کرد، با خروج آمریکا از برجام اقتصاد ایران به شرایط قبل از برجام بازگشت و تحریمها به گفته مسئولان آمریکایی با شدت بیشتر از گذشته مجدد اعمال شد.
بر این اساس در سال 97، خریدوفروش اسکناس یا اسناد مبتنی بر دلار از سوی دولت ایران، خریدوفروش طلا و سایر فلزهای گرانبها، خرید، تامین یا انتقال فلزاتی نظیر گرافیت، فلزات خام یا نیمهخام مانند آلومینیوم و آهن، زغالسنگ و نرمافزارهای مورد استفاده از سوی صنایع ایران، افتتاح حساب ریالی در خارج از مرزهای ایران و مبادله ریالی با ارقام قابل توجه، تامین مالی خارجی و خرید اوراق منتشرشده از سوی دولت ایران، خودروسازی ایران، خریدوفروش و تامین قطعات هواپیما، فرش و مواد خوراکی تولید شده در ایران، از تحریمهایی بودند که از مردادماه 97 اجرایی شدند.
در اردیبهشت سال 98 آمریکاییها که از فشار حداکثری خود نتیجه نگرفته بودند در یک حرکت تبلیغاتی بخش معدن و صنایع معدنی را که به نوعی درلیست تحریمهای سال 97 وجود داشتند مجدد تحریم کردند تا از نظر تبلیغاتی اعتباری برای خود کسب کنند.
ترامپ گفته بود؛ 10 درصد از درآمدهای خارجی ایران ناشی از صادرات فلزات است و با تحریم صنایع فلزی ایران، سعی کرد ایران را از دسترسی به این درآمدها منع کند، هدفی که نتوانست به آن دست یابد.
پس از گذشت تقریبا 8 ماه، دولت آمریکا شب گذشته به بهانههای واهی اعلام کرد در راستای فشار حداکثری به ایران، بخش فلزی را تحریم و بزرگترین تولیدکنندههای فولاد، آلومینیوم، مس و آهن نیز تحریم شدند.
بر این اساس آلومینیوم المهدی، آهن و استیل افرا، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، شرکت استیل، شرکت فولاد اصفهان، شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، شرکت فولاد هرمزگان، شرکت فولاد آلیاژی ایران، شرکت آلومینیوم ایران، شرکت فولاد و آهن غدیر، شرکت خلاق تدبیر پارس در لیست تحریمها قرار گرفتند تا به گفته آمریکاییها ایران از نظر اقتصادی در فشار بیشتر قرار بگیرد.
تمام این تحریمها در حالی انجام شد که به گفته فعالان این بخشها و کارشناسان، تمام این تحریمها از گذشته وجود داشته و نتوانسته خللی در فعالیت این بخشها ایجاد کند.
*س_دست آمریکا از اعمال تحریمهای کارآمد خالی شده است_س*حمیدرضا غلامزاده کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان درباره تحریمهای جدید آمریکا و تاثیر آن بر اقتصاد کشور گفت: به طور کلی از حدود یک سال اخیر تحریمها به طور عملی تاثیر خاصی بر اقتصاد کشور ندارد و آمریکا با اعمال تحریمهای جدید بیشتر قصد ایجاد جو روانی برای کشور دارد.
وی با اشاره به تحریم برخی فلزات در روزهای اخیر از سوی آمریکا اظهار کرد: این تحریمها در ماههای گذشته بر روی فلزات اعمال شده بود که این موضوع نشان میدهد که دست آمریکا از اعمال تحریمهای کارآمد خالی شده است.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: تحریمهای اخیر به نوعی نمایش تحریم است که از سوی آمریکا انجام میشود و این کشور در پی ایجاد جو روانی علیه ایران است.
غلامزاده گفت: در زمینه تولید مواد اولیه به خودکفایی رسیده ایم و نیاز به تعامل بیرونی یا واردات در این زمینه نیست.
*س_تحریم های آمریکا جنبه تبلیغاتی دارد_س*بهادر احرامیان نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد در گفت و گو با خبرگزاری میزان اظهار کرد: اعلام تحریمهای جدید از سوی آمریکا و اضافه کردن اسم چند شرکت جدید تاثیری بر صنعت فولاد ندارد و بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد.
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: این تحریمها در گذشته بر روی برخی شرکتهای فولادی اعمال شده بود که تاثیری بر عملکرد آنها نداشته و به نظر نمیرسد بر روی شرکتهای جدید هم بتواند اثرگذار باشد.
وی گفت: در تحریمهای گذشته که آمریکا اعمال کرد هیچ خللی بر میزان صادرات شرکتها وارد نکرد و اکنون نیز مشکلی ایجاد نمیشود.
احرامیان تاکید کرد: تحریمهایی که در گذشته اعمال شد به گونهای نبود که کارکرد شرکتها را تحت تاثیر قرار دهد و قابل مدیریت بود، در تحریم جدید هم قرار است همان تحریمها تکرار شود.
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: صادرات فولاد کشور طی ماهای گذشته طبق برنامه و پیش بینیهای صورت گرفته بود و از این لحاظ مشکلی نداشتیم.
احرامیان با بیان اینکه تحریم بر صادرات صنعت فولاد اثرگذار نبوده است تصریح کرد: تحریم نتوانسته محدودیتی ایجاد کند، تولیدکنندگان راهها را پیدا کردند و صادرات در حال انجام است.
وی تاکید کرد: بیشتر مشکلات صنعت فولاد داخلی است و از ناحیه تحریمها مشکلات زیادی برای این صنعت ایجاد نشده است.
محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن نیز در گفتگو با خبرگزاری میزان اظهار کرد: بخش معدن به دلیل تقاضاهایی که این بخش در بازارهای خارجی دارد و کشورهای خارجی شرایط خاصی برای تامین مواد اولیه صنایع خود دارند و به دلیل اینکه این بخش میتواند تامین کننده باشد، یکی از بخشهایی است که کمترین آسیب را از تحریمها میبیند.
*س_تحریمهای آمریکا موضوع جدیدی نیستند_س*بیژن پناهی زاده معاون خانه صنعت، معدن و تجارت ایران نیز در گفت و گو با خبرگزاری میزان درباره تحریم صنایع فلزی و معدنی اظهار کرد: آمریکا به دنبال این است که آن دسته از مبادی که ایران از طریق آنها ارزآوری دارد را مسدود کند که تولیدات فلزی و صادرات بخش معدنی از جمله این مبادی هستند.
معاون خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با بیان اینکه تحریمهای آمریکا موضوع جدیدی نیستند و در گذشته هم وجود داشته است، گفت: باید اتاق فکر صنایع معدنی تشکیل شود تا بتوان راههای ارزآوری در این بخش را تعیین کرد تا مشکلات و موانع را برطرف کرده و بتوانیم با تحریم مقابله کنیم.
- بیشتر بخوانید:
- شکست تحریمهای آمریکا در حال تحقق است