تخت روانچی در شورای امنیت: ایران یکی از قربانیان حملات سایبری است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «مجید تخت روانچی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، در سخنرانی امروز (سه شنبه) خود در نشست شورای امنیت این سازمان که برای بررسی امنیت فضای سایبری برگزار شده بود، طی سخنانی گفت: فضای سایبری فرصت های طلایی را برای بشر فراهم می کند تا به طور مداوم تمام جنبه های زندگی خود را توسعه و ارتقا دهد. چنین توانمندی برجسته ای بایستی در سراسر...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «مجید تخت روانچی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، در سخنرانی امروز (سه شنبه) خود در نشست شورای امنیت این سازمان که برای بررسی امنیت فضای سایبری برگزار شده بود، طی سخنانی گفت: فضای سایبری فرصت های طلایی را برای بشر فراهم می کند تا به طور مداوم تمام جنبه های زندگی خود را توسعه و ارتقا دهد. چنین توانمندی برجسته ای بایستی در سراسر جهان به ویژه در کشورهای در حال توسعه ترویج شود و جلوی سوء استفاده از آن شامل ارتکاب اقدامات تجاوزکارانه، باج خواهی، تهدید و استفاده از زور و دخالت در اموری که در صلاحیت داخلی هر کشور بوده و موجب نقض حاکمیت ملی آنها می شود را گرفت.
تخت روانچی با اشاره به این که طی سالهای اخیر شاهد روند نگران کننده ای از اتهام زنی های سیستماتیک برخی از کشورها به کشورهای دیگر و انتساب انجام حملات سایبری یا فعالیتهای مشابه در فضای سایبری به آنها بوده ایم، دلیل این اتهام زنی ها را صرفا انگیزه های سیاسی عنوان کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران، خود یکی از قربانیان حملات سایبری از طریق ویروس مخرب رایانه ای استاکس نت است که توسط آمریکا و اسرائیل به طور مشترک برای آسیب زدن به تاسیسات هسته ای صلح آمیز ایران ساخته شده بود.
وی اضافه کرد: فضای سایبری و تکنیک ها و فناوری های مرتبط با آن بایستی منحصرا برای اهداف صلح آمیز مورد استفاده قرار گرفته و برای این منظور، کشورها باید با همکاری، مسئولیت پذیری و مطابقت کامل با قوانین بین المللی قابل اجرا اقدام کنند.
این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: مجمع عمومی سازمان ملل بایستی به تلاش های خود برای توسعه و تدوین اصول و هنجارهای بین المللی مورد نیاز فضای مجازی ادامه دهد و در این زمینه ایران آمادگی دارد در تلاش مجمع عمومی در جهت تدوین اصول و هنجارهای مورد نیاز فضای سایبری مشارکت کند.
به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه فروردین سال جاری در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل نوشت: با یادآوری سابقه دیرینه رژیم اسرائیل در عملیاتهای خرابکاری علیه فعالیتهای صلحآمیز هستهای ما - از جمله ترورهای بزدلانه چندین دانشمند هستهای و حوزههای دیگر ما در سالهای گذشته و همچنین عملیات سایبری مشترک آمریکایی - اسرائیلی علیه تأسیسات هستهای ایران توسط یک بدافزار رایانهای مخرب معروف به استاکسنت - جامعه بینالمللی میبایست این اقدام به تروریسم هستهای را قویا محکوم کرده و عاملان و همدستان آن را بابت این اقدام پاسخگو کند؛ اقدام تروریستی که به تهدید تشدید بیش از پیش بیثباتی در این منطقه تنشآلود، دامن میزند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران براساس حقوق بینالملل حق اتخاذ تمامی تدابیر جهت حفاظت و دفاع از شهروندان، منافع و تأسیساتش علیه هرگونه اقدام تروریستی یا مخرب را برای خود محفوظ میدارد.