چهارشنبه 30 آبان 1403

تخریب 5 هزار واحد مسکونی و فوت 82 نفر در سیل مرداد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تخریب 5 هزار واحد مسکونی و فوت 82 نفر در سیل مرداد

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در سیل مرداد 5 هزار و 660 واحد شهری و روستایی تخریب شدند و 10 هزار و 920 واحد باید تعمیر و بازسازی شوند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در سیل مرداد 5 هزار و 660 واحد شهری و روستایی تخریب شدند و 10 هزار و 920 واحد باید تعمیر و بازسازی شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در نشست خبری عصر امروز خود با بیان اینکه ایران یکی از پر مخاطرات زین کشورهای جهان است گفت: علاوه بر این مخاطرات احتمال وقوع حوادث انسان را نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: آتش سوزی، سیل و زلزله از مهمترین مخاطراتی هستند که طی سال‌های اخیر شاهد آن بوده‌ایم و در راستای اقدامات مؤثر برای آمادگی، پاسخ مقابله، برخورد و بازسازی صورت گرفته است.

نامی بابیان اینکه آمادگی و پاسخ از مدیریت مناسبی برخوردار است گفت: این حضور و آمادگی را در صحنه پیشگیری باید فعال‌تر کنیم و اهداف ما در حوزه پیشگیری 5 مورد بسیار پر اهمیت است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اظهار کرد: مدیریت یکپارچه و هماهنگ، تحقق تصمیم‌گیری و سیاست گذاری بر مبنای درک خطر، اولویت دهی و کاهش خطر و سرمایه گذاری برای افزایش تاب‌آوری از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی با بیان بر اساس قوانین سند راهبرد ملی مدیریت بحران تصویب شده است گفت: برنامه‌های ملی کاهش خطر پذیری، باز توانی و آمادگی و چندین آئین نامه تصویب شده و باید طبق آئین نامه‌ها پیش برویم و پیشگیری مؤثری در بحران‌ها داشته باشیم.

خسارت زلزله سی سخت کاملاً پرداخت شد

نامی تصریح کرد: بیش از 14 آئین نامه تصویب شده است و بر اساس آنها حرکت می‌کنیم طی یکسال گذشته وقایع متعددی مانند سیل دی ماه، زلزله‌های متعدد مانند زلزله بندر لنگه سیل مرداد ماه رخ دادند و در این زمینه باید توجه داشته علی رغم اینکه ایران در شرایط سخت مالی بوده است قسمتی از خسارات سیل 98 را در 6 ماه اخیر پرداخت کرده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: خسارت زلزله سی سخت کاملاً پرداخت شد و علی رغم اینکه دولت ماهانه 12 هزار میلیارد تومان بدهی‌های گذشته را پرداخت می‌کند اما خسارات سیل و زلزله‌ها را نیز پرداخت کرده است.

پرداخت 14 هزار میلیارد تومان خسارت از سوی دولت

وی گفت: دولت 14 هزار و 200 میلیارد تومان خسارت پرداخت کرده است در سیل مرداد 5 هزار و 560 واحد شهری و روستایی نیازمند بازسازی کامل شدند و 10 هزار و 920 واحد باید تعمیر و بازسازی شوند.

نامی با اشاره به خسارت مرداد ماه ادامه داد: 16 هزار و 820 خانوار در سیل آسیب دیدند و 28 هزار کیلومتر جاده و راه آهن آسیب دیدند و نیازمند بازسازی و نوسازی هستند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در سیل مرداد ماه 133 شهر و هزار 334 روستا خسارت کلی دیدند و حدود 150 هزار هکتار زمین کشاورزی و 170 هزار هکتار باغ و هزار و 860 رشته قنات، و هزار 227 استخر پرورش ماهی تخریب شدند و هزار و 690 دستگاه خودرو نیز از بین رفتند.

وی بابیان اینکه خسارت‌ها در حال ارزیابی هستند گفت: طی دو مرحله تنخواه پرداخت شده است و 3 هزار میلیارد تومان خسارت کلی باقی مانده که در حال تصویب است

مدیریت بحران آماده کمک در مراسم اربعین است

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره آمادگی سازمان مدیریت بحران برای مراسم اربعین گفت: همه پیش بینی‌های لازم برای سفر اربعین اخذ شده است مواکب، محل‌های استراحت برای زائران کاملاً مشخص شده است و هر زمان وزیر کشور اعلام کند سازمان مدیریت بحران وارد عمل می‌شود.

وی تصریح کرد: مردم این سفر را برگزار می‌کنند و هیچ مشکلی در این حوزه وجود ندارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در پاسخ به دیگر سوال مهر درباره تجهیزات مدیریت بحران گفت: ستاد مدیریت بحران کشور ستادی هماهنگ کننده است و سازمان‌های که می‌توانند به ستاد کمک کنند مشخص هستند و این سازمان‌ها باید در بحران‌ها به ستاد کمک کنند و تجهیزاتشان را در اختیار قرار دهند.

نامی با اشاره به سیل امامزاده داوود گفت: بالا دست امامزاده داوود 9 حوزه آبی وجود دارد که باید از کانال محدود زیر امامزاده داوود عبور کند اما تونل موجود در آن منطقه گنجایش حجم زیادی از آب را نداشت و البته تعدادی ساخت و ساز غیر مجاز نیز در آن منطقه ساخته شده است و باید در غرب و شرق امامزاده داوود کانال تأسیس شود.

وی ادامه داد: در بالای امامزاده خانه‌ها به یکدیگر نزدیک شده‌اند و باید حداقل در یکی از قسمت‌ها خانه‌ها به مکانی دیگر منتقل شوند.

نامی با بیان اینکه سیل مرداد ماه به خوبی هدایت شد گفت: از روزهای پیش از وقوع سیل هشدارها داده شد و به تمامی معاونان و استانداران گفته شده بود از محل‌های مختلف بازدید داشته باشند.

رئیس سازمان مدیریت بحران تهران گفت: در سیل مرداد ماه 82 نفر جان خود را از دست دادند و اگر هشدارها نبود شاید تعداد بیشتری از شهروندان جان خود را از دست می‌دادند.

مبنای اعلام تعداد فوت شدگان سیلاب‌ها خفگی است

وی تصریح کرد: مبنای آمار فوت شدگان سیل گزارش پزشکی قانونی و اعلام خفگی است اما در سیل اخیر هماهنگی خوبی میان نهادها و سازمان‌های مختلف صورت گرفت اما باید در حوزه اسکان موقت و اسکان اضطراری برنامه‌های ویژه‌تر صورت گیرد.

وی درباره اسکان اضطراری بیان کرد: در حال تهیه دستورالعملی در این حوزه هستیم اسکان اضطراری یک ماهه است و اسکان موقت بیشتر از یک ماه است در اسکان اضطراری به دنبال تهیه چادرهای ویژه و سوله‌های تخصصی هستیم.

نامی با اشاره به هواشناسی نقطه‌ای اظهار کرد: برای این کار ردیف بودجه‌ای پیش بینی شده است تا هواشناسی بتواند آب و هوایی هر منطقه را به صورت مجزا اعلام کند تا هر منطقه جغرافیایی اطلاعات خاص آب و هوا را داشته باشد.

وی گفت: متأسفانه در برخی از مناطق رودخانه‌ها اشغال شده است و بر همین اساس قوه قضائیه وارد عمل شده تا مقابل این ساخت و سازهای غیر مجاز بایستد.

تشکیل کارگروه مخصوص بررسی ساختمان‌های ناایمن

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به ساختمان‌های ناایمن کشور گفت: کارگروهی متشکل از سازمان بازرسی کل کشور، اصناف، چندین دانشگاه، نظام مهندسی و سایر دستگاه‌های متولی تشکیل شده است و ساختمان‌های ناایمنی در تهران و سراسر کشور را مشخص کرده‌اند.

وی ادامه داد: این کارگروه ساختمان‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند تا اگر نیاز باشد ساختمان ایمن سازی یا تخریب شود پیش از ساخت هر ساختمان باید به این توجه داشته باشیم که مصالح ساختمانی باید تا 8 ریشتر زلزله را تحمل کنند.