شنبه 15 اردیبهشت 1403

تدوین قرارداد اجرای موافقت‌نامه ساخت راه‌آهن رشت - آستارا در مراحل نهایی

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
تدوین قرارداد اجرای موافقت‌نامه ساخت راه‌آهن رشت - آستارا در مراحل نهایی

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، از وزارت راه و شهرسازی، در دیدار «کاظم جلالی» سفیر ایران در روسیه با معاون وزیر حمل‌ونقل این کشور، راهکار‌های توسعه حمل و نقلی در چارچوب کریدور شمال - جنوب بررسی شد و روند همکاری‌ها درباره ساخت راه‌آهن رشت - آستارا در چارچوب گذرگاه بین‌المللی شمال - جنوب مورد بررسی قرار گرفت. بررسی راهکار‌های توسعه حمل‌ونقلی ایران و روسیه بر اساس این مذاکرات اعلام...

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، از وزارت راه و شهرسازی، در دیدار «کاظم جلالی» سفیر ایران در روسیه با معاون وزیر حمل‌ونقل این کشور، راهکار‌های توسعه حمل و نقلی در چارچوب کریدور شمال - جنوب بررسی شد و روند همکاری‌ها درباره ساخت راه‌آهن رشت - آستارا در چارچوب گذرگاه بین‌المللی شمال - جنوب مورد بررسی قرار گرفت.

بررسی راهکار‌های توسعه حمل‌ونقلی ایران و روسیه

بر اساس این مذاکرات اعلام شد که تدوین قرارداد اجرایی موافقتنامه ساخت این قطعه از کریدور مراحل نهایی خود را طی می‌کند و به‌زودی می‌توان شاهد آغاز عملیات اجرایی این پروژه بود.

«سرگئی پاولوف» قائم‌مقام راه‌آهن روسیه نیز که در این جلسه حضور داشت، اذعان کرد که حمل بار کانتینری از شاخه شرقی این کریدور از گمرکات سرخس و اینچه‌برون در سه ماهه نخست سال جاری، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، از رشد 400 درصدی برخوردار بود و مذاکرات با راه‌آهن ایران به منظور تعیین تعرفه برای حمل کود و زغال سنگ به مقاصد کشور‌های ایران، امارات متحده عربی و هند در حال جریان است.

موافقت‌نامه ساخت راه‌آهن رشت - آستارا 27 اردیبهشت 1402 و پس از سخنرانی آیت الله «سیدابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران و سخنرانی ویدیوکنفرانسی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری فدراسیون روسیه بین نمایندگان دو کشور در تهران به امضا رسید.

مسیر غربی کریدور شمال - جنوب که کشور‌های روسیه، جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان را شامل می‌شود، در بخش ریلی دارای حلقه مفقوده‌ای به مسافت 162 کیلومتر بین رشت و آستارا است که با امضای این توافق و احداث این مسیر ریلی تکمیل و عملاً جنوب آسیا از طریق ارتباط ریلی بین سن پترزبورگ و خلیج فارس به شمال اروپا متصل خواهد شد.