یک‌شنبه 7 بهمن 1403

ترس سناتور آمریکایی از رفع احتمالی تحریم‌ها علیه سپاه

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
ترس سناتور آمریکایی از رفع احتمالی تحریم‌ها علیه سپاه

"بیل کسیدی" سناتور ارشد جمهوریخواه آمریکایی از لوئیزیانا در حساب کاربری خود در توییتر مدعی شد حذف سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران از فهرست موسوم به سازمان های تروریستی وزارت خارجه آمریکا "برخلاف منافع آمریکا" است و نباید مورد بررسی قرار گیردشود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، سناتور جمهوریخواه آمریکایی در تداوم هراس تندروها در آمریکا از بازگشت احتمالی دولت دموکرات جو بایدن به برجام، از رفع احتمالی تحریم ها علیه سپاه ابراز نگرانی کرد.

"بیل کسیدی" سناتور ارشد جمهوریخواه آمریکایی از لوئیزیانا در حساب کاربری خود در توییتر مدعی شد حذف سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران از فهرست موسوم به سازمان های تروریستی وزارت خارجه آمریکا "برخلاف منافع آمریکا" است و نباید مورد بررسی قرار گیردشود.

این سناتور تندروی آمریکایی در همین راستا خطاب به بایدن گفت: رئیس جمهور باید توافق با ایران را رها کند.

پیش از این، یک رسانه آمریکایی در گزارشی درباره پیشنهاد دولت بایدن درباره رفع تحریم‌های سپاه به طرح های ضد ایرانی جمهوریخواهان پرداخته و در عین حال به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است: دولت بایدن برای احیای توافق هسته ای سال 2015 (برجام) "آماده اتخاذ تصمیمات دشوار" است.

نشریه راستگرای واشنگتن فری بیکن در گزارشی درباره آنچه آخرین پیشنهاد دولت بایدن خوانده، ادعاهایی را مطرح کرده و نوشته است این پیشنهاد می تواند تحریم ها علیه دستکم 80 هزار عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را رفع کند.

این رسانه آمریکایی به نقل از مقامات کنگره آمریکا ادعا کرد: این پیشنهاد سپاه را از فهرست موسوم به سازمان های تروریستی خارجی حذف می کند و ورود آنها را به آمریکا آسان تر می کند.

واشنگتن فری بیکن ادامه داد: با این حال، نیروی قدس سپاه پاسداران در این فهرست باقی می ماند تا خروج سپاه از این فهرست جبران شود. بر اساس تخمین های مقامات آمریکایی، (در این پیشنهاد) تحریم ها علیه 80 تا 180 هزار عضو سپاه رفع خواهند شد اما علیه حدود 20 هزار عضو نیروی قدس سپاه همچنان باقی خواهند ماند.

اظهارات و طرح های ضد ایرانی در حالی است که اکثر سیاستمداران و مقامات جهان از جمله سیاستمداران آمریکایی معتقدند تئوری دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا در مورد خروج از برجام و انجام توافق قوی تر با ایران از طریق تحریم های سخت و سیاست فشار حداکثری اشتباه بود و شکست خورده است.

از سوی دیگر، این مخالفت ها و ادعاها در حالی است که "یائل لمپرت" دستیار موقت وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک در نشستی در جامعه یهودیان آمریکا گفته است: درک می کنم تعدادی ممکن است در خصوص بازگشت به توافق نگرانی های جدی داشته باشند، به این نگرانی ها احترام می گذارم. با انتقادها آشنا هستم اما منتقدان ما جایگزینی برای برجام ندارند.

دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها که از ششم دی‌ماه سال گذشته آغاز شد، 20 اسفند 1400 به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شد و مذاکره کنندگان برای مشورت‌های سیاسی به پایتخت‌های خود بازگشتند.

قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت وگوها، خواهان جمع‌بندی سریع‌تر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است.

جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریم ها به صورت حداکثری رفع شود و منطقه هم از اجرای آن بهره‌مند شود.

همچنین بخوانید