ترکیه و هند به بازارهای هدف صادراتی استان سمنان افزوده شد
سمنان - ایرنا - مدیرکل گمرک استان سمنان گفت: ترکیه و هند، در کنار کشورهای عراق و افغانستان، به بازارهای مهم هدف صادرات کالاهای این استان اضافه شد.
علی سعدالدین روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت روز گمرک در سمنان افزود: کشور عراق و افغانستان مقصد بیش از 50 درصد از کالاهای صادراتی استان سمنان در سال گذشته بود، امسال 17 درصد صادرات محصولات این استان به کشور ترکیه، هفت درصد به هند و 37 درصد نیز به عراق و افغانستان انجام شد.
وی بیان کرد: از ابتدای فروردین تا پایان دی امسال، در بخش صادرات 220 هزار تن شامل 121 قلم کالا همچون شمش سرب، سود سوزآور، هیدروکربن سبک، کابل زمینی و فروسیلسیوم به ارزش 196 میلیون دلار از 109 شرکت حقیقی و حقوقی صادر شد.
وی با اشاره به صادرات محصولات سمنان به 47 کشور، تصریح کرد: متوسط ارزش دلاری هر تن کالای صادراتی این استان به 882 دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 68 درصد افزایش داشت.
تراز تجاری سمنان چهار برابر شد
مدیرکل گمرک استان سمنان خاطرنشان کرد: همچنین از ابتدای فروردین تا بهمن امسال، 17 هزار تن کالا مثل اجزا و قطعات ماشینها و دستگاههای برقی و اجزا و قطعات ترانسفورماتورها به گمرک این استان وارد شد.
وی با بیان اینکه کالاهایی از 20 کشور وارد گمرگ سمنان شد، اضافه کرد: این محصولات از کشورهایی همچون ترکیه، آلمان، اتریش، اسپانیا و بلژیک به ارزش 48 میلیون دلار از طریق گمرک به کشور وارد شد.
سعدالدین افزود: متوسط ارزش دلاری هر تن کالای وارداتی استان سمنان 2 هزار و 800 دلار است.
وی اضافه کرد: ارزش محصولات صادراتی به سمنان چهار برابر واردات کالا به این استان است.
تشکیل 33 پرونده مشکوک به قاچاق در گمرک سمنان
سعدالدین افزود: در این مدت تعداد 33 پرونده مشکوک به قاچاق به ارزش بیش از 100 میلیارد ریال به وزن یک هزار و 800 تن در گمرک استان سمنان کشف و برای آن تشکیل پرونده شد.
مدیرکل گمرک استان سمنان یادآور شد: درآمد گمرک این استان در این مدت، به 270 میلیارد ریال رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته پنج درصد افزایش داشت.
بیست و ششم ژانویه روز جهانی گمرک نام دارد که در این ارتباط سازمان جهانی گمرک همه ساله شعاری را برای ترسیم دورنما و اهداف گمرک در کشورهای عضو انتخاب می کند؛ این سازمان سال 2020 را تحت عنوان «گمرک، تقویتکننده ثبات برای مردم، شکوفایی اقتصادی و محیط زیست» نامگذاری کرده که نشاندهنده اهمیت نقش و وسعت عمل گمرک در حوزههای مختلف ازجمله فعالیتهای اجتماعی، اقتصادی و محیط زیست است.
یکهزار و 820 واحد صنعتی در استان سمنان وجود دارد و سهم اشتغال سمنان در بخش صنعت و معدن بیش از 38 درصد، در کشاورزی بیش از 14 درصد و تولید ناخالص این استان حدود 22 درصد مربوط به بخش صنعت و معدن است.
*س_برچسبها_س*