تشدید انتقاد از حضور نظامی ترکیه در لیبی و سوریه و دفاع اردوغان
تهران - ایرنا - "رجب طیب اردوغان" رییس جمهوری ترکیه چهارشنبه با انتقاد از اظهارات گروههای داخلی این کشور درخصوص حضور نظامی ترکیه در لیبی و سوریه، از این اقدام دولت حزب عدالت و توسعه دفاع کرد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، اردوغان که در استان قیریق قلعه در مرکز ترکیه سخن میگفت، اظهار کرد: کسانی که از سیاستهای ما در لیبی انتقاد میکنند، نمیبینند که کشورهای غربی چه نقشی در تجهیز کودتاچیان لیبیایی بازی میکنند.
رییس جمهوری ترکیه افزود: آنان که با اقدامات قانونی ترکیه در دریای مدیترانه مخالف هستند، چشمان خود را به روی سیاستهایی که اسرائیل، یونان و بخش شمالی قبرس درخصوص انرژی دنبال میکنند بستهاند.
وی با بیان این که ارتش سوریه باید به مرزهای توافق سوچی عقبنشینی کند و اگر این کار صورت نگیرد، این کار را ترکیه برعهده خواهد گرفت.
اردوغان با بیان این که توافق صورت گرفته در شمال سوریه بصورت مؤثر عملی نشده، مدعی شد: نیروهای هوایی و زمینی ما در صورت لزوم، در همه مناطق عملیات ما و در ادلب آزادانه اقدام خواهند کرد و در صورت لزوم دست به عملیات نظامی خواهند زد.
وی به حضور نظامی ترکیه در لیبی، سوریه، عراق و شرق دریای مدیترانه اشاره کرد و گفت: این افراد نمیتوانند تاریخ، فرهنگ و ارزشهای ملت ترکیه را درک کنند.
اردوغان در پایان افزود: کسانی که از حضور ما در کشورهای لیبی و سوریه انتقاد میکنند، از هرگونه اظهار نظر در قبال کسانی که از هزاران کیلومتر دورتر به سوریه آمدهاند و این کشور را به خاک و خون کشیدهاند، سکوت اختیار کردهاند.
پارلمان ترکیه 12 دی ماه گذشته با لایحه مجوز اعزام نیروی نظامی برای حمایت از دولت وفاق لیبی موافقت کرد.
دولت آنکارا اخیرا به صورت جدی وارد موضوع لیبی شده و رسما از دولت «فایز السراج» در مقابل دولت حامی ژنرال «خلیفه حفتر»، فرمانده ارتش شرق لیبی حمایت میکند.
اردوغان 5 دی ماه نیز اعلام کرده بود، کشورش به درخواست دولت وفاق ملی لیبی، ماه آینده به آن کشور نیروی نظامی اعزام خواهد کرد.
ترکیه و لیبی ششم آذرماه و در جریان سفر فایز السراج رییس دولت وفاق ملی لیبی به آنکارا و دیدار با اردوغان دو قرارداد مهم امضا کردند.
توافق نخست در مورد حریم دریایی ترکیه و لیبی در دریای مدیترانه و قرارداد دیگری در مورد توسعه همکاریهای امنیتی و نظامی میان دو طرف امضا شد.
توافق آنکارا و دولت السراج با اعتراض دیگر کشورهای حوزه دریای مدیترانه رو به رو شد، یونان، قبرس و مصر در بیانیهای مشترک تاکید کردند که امضای این2یادداشت تفاهم مشروعیت ندارد.
*س_برچسبها_س*