شنبه 10 آذر 1403

تشریح اقدامات ایران در مقابله با ناامنی غذایی ناشی از کووید 19

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
تشریح اقدامات ایران در مقابله با ناامنی غذایی ناشی از کووید 19

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به تشریح اقدامات ایران در مقابله با ناامنی غذایی ناشی از کووید 19 پرداخت.

به گزارش ایسنا دکتر زهرا عبداللهی اظهارکرد: بنا بر گزارش کمیته جهانی امنیت غذایی، همه گیری کووید 19 و اثرات ویرانگر آن در کنار شرایط داخلی کشورها مانند تورم و شوک های اقتصادی خطر افزایش ناامنی غذایی را در جهان بالا می برد و بر تعداد گرسنگان جهان افزوده خواهد شد.

وی افزود: تغذیه نامناسب نقش مهمی در پیشرفت کووید 19 دارد. افراد با سیستم ایمنی ضعیف یا مبتلا به بیماری های غیر واگیر نسبت به این بیماری آسیب پذیرتر هستند. کووید 19 با ایجاد رکود اقتصادی و شوک در بازار کار بر تمام ابعاد امنیت غذایی از جمله فراهمی، دسترسی، بهره وری و ثبات مواد غذایی تأثیر منفی گذاشته است.

عبداللهی ادامه داد: کاهش قدرت خرید به دلیل از دست رفتن شغل، افزایش قیمت مواد غذایی به دلیل تورم حاصل از شرایط داخلی و بین المللی کشورها منجر به مصرف مواد غذایی فاقد ارزش تغذیه ای و کاهش فعالیت فیزیکی مواردی هستند که سوء تغذیه مانند کمبود تغذیه در کنار چاقی و اضافه وزن که خود نوعی از سوءتغذیه است را در جوامع افزایش می دهد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران با اجرای برنامه های حمایتی در تلاش است ضمن حفظ دستاوردهای حاصل در زمینه کاهش قابل ملاحظه سوءتغذیه در کودکان زیر پنج سال که حاصل تلاش های دودهه اخیر در کشور است، از اقشار آسیب پذیر تغذیه ای از جمله زنان باردار و کودکان زیرپنج سال و سالمندان در برابر بیماری کووید19 محافظت کند.

عبداللهی تصریح کرد: براساس نتایج بررسی های ملی انجام شده در مقاطع پنج ساله طی دو دهه کوتاه قدی تغذیه ای که بیانگر سوءتغذیه مزمن است از حدود 20 درصد به حدود 4 درصد و کم وزنی کودکان نیز از حدود 17 درصد به 3.8درصد کاهش یافته است که به معنی حدود 75رصد کاهش در شیوع سوءتغذیه کودکان است که رسما توسط سازمان جهانی بهداشت و فائو در دومین کنفرانس بین المللی تغذیه از جمهوری اسلامی ایران تقدیر شده است.

وی ادامه داد: از جمله اقداماتی که در شرایط فعلی بحران کرونا در کشور در دست اجراست شناسایی کودکان زیرپنج سال مبتلا به سوءتغذیه و نیازمند از طریق پرونده الکترونیک سلامت در شبکه های بهداشتی، درمانی کشور و معرفی آنان به سازمان های حمایتی از جمله کمیته امداد حضرت امام (ره)، معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی است که مطابق با سبد غذایی تعریف شده توسط وزارت بهداشت، ماهانه کمک های غذایی را ارائه می کنند.

عبداللهی اضافه کرد: در چهار ماهه اول سال 99 همزمان با شیوع کرونا، حدود 47 هزار خانوار نیازمند دارای کودک زیر پنج سال مبتلا به سوءتغذیه کمک معیشت به میزان یک تا دو میلیون تومان دریافت کرده اند که در قالب کارت هوشمند تعریف شده از فروشگاههای تعیین شده اقلام غذایی مطابق با دستورالعمل های وزارت بهداشت را دریافت می کنند.

وی افزود: کمیته امداد ماهانه کارت خرید اقلام غذایی برای سرپرستان 40 هزار کودک زیر 5 سال مبتلا به سوءتغذیه که با همکاری وزارت بهداشت شناسایی می شوند، توزیع می کند و در تلاش است تعداد کودکان تحت پوشش را افزایش دهد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه در ادامه گفت: برنامه حمایت تغذیه ای زنان باردار مبتلا به سوءتغذیه و نیازمند توسط کمیته امداد و همکاری وزارت بهداشت در دست اجراست و ماهانه با صدور کارت خرید اقلام غذایی تعریف شده در جهت تامین نیازمندی های تغذیه ای مادران تلاش می شود. 80 هزار زن باردار نیازمند مبتلا به سوءتغذیه تحت پوشش حمایت تغذیه ای قراردارند.

وی یادآور شد: برنامه مکمل یاری ریزمغذی ها با توجه به نقش ریزمغذی ها در تقویت سیستم ایمنی بدن، مکمل های ویتامین د، آهن، اسید فولیک، مولتی ویتامین مینرال، قطره آهن و قطره آ و د برای زنان باردار و شیرده، کودکان زیر دو سال، میانسالان و سالمندان و دانش آموزان در سطح کشور بطور رایگان توزیع می شود. این اقدامات با هدف تامین و حفاظت از سلامت مردم در شرایط بحران کووید 19 بطور مستمر ادامه خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت عبداللهی در پایان گفت: از نظر امنیت غذایی این نکته حائز اهمیت است. در شرایطی که بعضی کشورها به دلیل تبعات اقتصادی کرونا در معرض ناامنی غذایی قرار گرفته اند، جمهوری اسلامی ایران موضوع امنیت غذایی را در دستور کار ستاد ملی مبارزه با کرونا قرارداده است و با اجرای برنامه های حمایتی برای اقشار آسیب پذیر علیرغم محدودیت های اعتباری و مشکلات ناشی از تحریم های ظالمانه اقدام می کند.

انتهای پیام