تشریح اقدامات سازمان مدیریت بحران کشور در سال گذشته / امهال وام 50 هزار میلیارد ریالی به آسیب دیدگان مخاطرات طبیعی
رئیس سازمان مدیریت بحران درباره اقدامات این سازمان در سال 98، توضیحاتی داد.
اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران و معاون وزیر کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اقدامات این سازمان در سال 98، گفت: در حوزه کلان سازمان تصویب قانون دائمی مدیریت بحران کشور در مجلس شورای اسلامی و ابلاغ به دستگاههای مرتبط، تصویب قانون بیمه همگانی در مجلس شورای اسلامی و ارسال به شورای نگهبان، تدوین 23 دستورالعمل مرتبط با قانون مدیریت بحران کشور انجام شد که در این خصوص اقدامات در حال انجام است.
وی افزود: بسیج منابع و مدیریت کارآمد با حداقل تلفات جانی و خسارات مالی در خصوص حوادث طبیعی سال گذشته از دیگر اقدامات در سازمان بود.
نجار در خصوص اقدامات انجام شده سازمان مدیریت بحران در حوزه پیشبینی و پیشگیری حوادث، گفت: تهیه و تدوین سند آسیب شناسی مدیریت بحران کلانشهرهای کشور در نهایت مورد تصویب قرار گرفت و ابلاغ شد تا توسط هیئت وزیران جهت اجرایی شدن آن تدوین شد.
وی افزود: تهیه و تدوین و ارسال پیش نویس بسته اجرایی فرونشست و کاهش خطر فروریزش شهر تهران جهت تصویب در هیئت دولت ابلاغ شد همچنین ارائه آموزش به 200 فرماندار، 31 معاون هماهنگی امور عمرانی، 31 مدیر کل مدیریت بحران استان و 60 کارشناس ستادی و استانی در زمینه های آشنایی با وظایف و کاهش خطرپذیری لرزه ای از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه پیش بینی و پیشگیری حوادث در سال گذشته بود.
رئیس سازمان مدیریت بحران با اشاره به اینکه به ده هزار نفر از بخشداران، شهرداران و سایر مدیران ذیربط در سال 98 آموزشهایی داده شده است، تصریح کرد: تهیه، تدوین و ابلاغ دستورالعمل اجرایی نحوه تعیین سطوح و شیوه اعلام بحران ها، انجام پروژه استانداردسازی آموزش داده شده و با انتشار سه جلد کتاب جهت ایجاد یک روش مشخص در آموزش مدیریت بحران در سراسر کشور از دیگر برنامههای اجرایی در این حوزه بود.
وی درباره اقدامات انجام شده سازمان مدیریت بحران کشور در حوزه آمادگی و مقابله، گفت: تهیه، تدوین و ابلاغ بخشنامه آمادگی در مقابل حوادث طبیعی در تعطیلات نوروزی، هماهنگی جهت مشارکت تشکل های مردم نهاد با جمعیت هلال احمر و کمیته امداد به منظور توزیع غذای گرم و سرد، توزیع وسایل گرمایشی، پتو، البسه و پوشاک، اسکان و پذیرایی مسافران نوروزی درگیر سیل، کمک های نقدی، ارائه خدمات درمانی و پزشکی، توزیع وسایل بهداشتی، ارائه خدمات روانشناختی، مشاوره، مددکاری و مهارت های زندگی و تاب آوری، تهیه وسایل نقلیه و ماشین آلات سنگین، تهیه لوازم التحریر برای دانش آموزان، برپایی مهدکودک و تهیه اسباب بازی برای خدمات مشاوره ای روانی به کودکان آسیب دیده و... از اقدامات انجام شده در این حوزه بود.
نجار اضافه کرد: برگزاری جلسات مانور آمادگی استان های معین تهران، برنامه ریزی و برگزاری مانور مدرسه ایمن جامعه تاب آور و جمع بندی گزارشات مانور مدرسه ایمن جامعه تاب آور و تعیین استان های برتر نیز در دستور کار ما قرار گرفت.
رئیس سازمان مدیریت بحران افزود: ابلاغ اجرایی کردن اقدامات اضطراری و احتیاطی به استانداران و فرمانداران در هنگام وقوع و یا احتمال وقوع حوادث از سوی سازمان به دستگاههای ذییربط، ایجاد دستورالعمل و نکات احتیاطی پائیز و زمستان، صدور و ابلاغ هشدار ها و اخطاریه های مربوط به حوادث و سوانح به استانهای تحت تاثیر که در این راستا که از ابتدای سال تاکنون 82 اخطاریه و بیش از 170 اطلاعیه صادر شده است.
نجار اظهار کرد: امهال وام آسیب دیدگان مخاطرات طبیعی، به استناد به بند خ ماده 33 برنامه ششم توسعه کشور و مطابق با مصوبات هیئت محترم وزیران در سه مرحله نسبت به تقسیم مبلغ 50 هزار میلیارد ریال جهت هزینههای ناشی از امهال وام آسیب دیدگان مخاطرات طبیعی (بند قانونی یاد شده) بین استانهای سراسر کشور اقدام شده است.
وی در خصوص آخرین وضعیت بازسازیهای بعمل آمده در مناطق سیل زده کشور در بخش مسکونی، گفت: جمع کل واحدهای مسکونی خسارت دیده ناشی از سیل فروردین سال 98 تعداد 167 هزار و 871 واحد مسکونی شهری و روستایی است که تعداد 66 هزار و 719 واحد آن تخریبی و تعداد 10 هزار و 61 واحد آن تعمیری است.
نجار ادامه داد: از تعداد 66 هزار و 719 واحد تخریبی، تعداد 8 هزار و 453 واحد آن شهری و تعداد 58 هزار و 266 واحد آن روستایی است.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در بخش کشاورزی، گفت: 2 میلیارد و 691 میلیون تومان کمک بلاعوض و مبلغ 2 میلیارد و 550 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه برای جبران خسارت بخش کشاورزی به تصویب هیات وزیران رسیده است.
معاون وزیر کشور تصریح کرد: ازمجموع 2 میلیارد و 691 میلیون تومان کمک بلاعوض مبلغ 478 میلیارد تومان به تعداد 64 هزار و 78 نفر از کشاورزان خسارت دیده پرداخت شده است و از مجموع مبلغ 2 میلیارد و 550 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه مبلغ 145 میلیارد تومان به تعداد 15 هزار و 124 نفر از کشاورزان خسارت دیده پرداخت شده است.
وی افزود: در همین رابطه از سوی 22 شرکت بیمه ای نیز مبلغ 344 میلیارد تومان به 80 هزار و 992 نفر از کشاورزان خسارت دیده بیمه شده خسارت پرداخت شده است.
نجار درباره اقدامات انجام شده در حوزه اطلاعات حوادث سال 98، گفت: استفاده از ظرفیت سازمان فضایی ایران و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در امر دریافت تصاویر ماهواره ای و دریافت خدمات پهپاد، ارسال بیش از 550 میلیون پیامک برای اعلام هشدار، راه اندازی سامانه ویدئو کنفرانس در سطح سازمان و ادارات کل بحران استانها در بستر اینترنت جهت اطلاع سازمان و استانها از اخبار و رویدادهای اتفاق افتاده در سطح استان های کشور از اقدامات انجام شده در این حوزه بود.
وی با بیان اینکه تمام فعالیت ما در راستای خدمت رسانی به هموطنان است، تصریح کرد: در سال 99 در حال اجرای ادامه برنامههای از پیش تعیین شده خود هستیم.
انتهای پیام /