تشکری: خانهنشینی فرصت داده تا خودمان را بیشتر ببینیم و بفهمیم
تهران - ایرنا - نمایشنامهنویس و فیلمنامهنویس نامدار کشورمان معتقد است: این روزها تنها در خانه ماندیم. جاییکه هیچوقت نبودهایم! کنار همسر، فرزندان، نوهها، زندگیمان و کنار خودمان. حالا فرصت پیدا کردهایم تا خودمان را بیشتر ببینیم و بفهمیم.
شیوع ویروس کرونا تجربه متفاوتی از زیست و زندگی را برای انسانهای سراسر جهان بهوجود آورده است. تجربهای که این روزها از آن بهعنوان قرنطینه خانگی یاد میشود.
به گفته کارشناسان امر درمان در مسیر مبارزه با این ویروس یعنی کادر درمان، پرشکان و پرستاران متعهدی که با تعبیر واژه ایثار و از جان گذشتگی به شکل خستگیناپذیر در خط مقدم مبارزه با این ویروس در جال مجاهدتی بیمثال هستند؛ برای تحقق شعار شکست کرونا یکی از اصلیترین مواردی که میتواند به قطع زنجیره شیوع این ویروس مرگبار منتج شود در خانه ماندن است.
تعطیلی فعالیتهای فرهنگی و هنری در کنار تعطیلی بسیاری دیگر از فعالیتهایی که زیست اجتماعی انسانها را معنا میداد، اتفاقی است که طی بیش از یکی، دو ماهه اخیر جامعه ایران را همراه حود کرده است؛ بهویژه در این ایام که درحال سپری کردن روزهای نوروز باستانی 1399 هستیم. تلاش تمامی آحاد جامعه برای تحقق شعار شکست دادن کرونا از یکسو و ازسوی دیگر برنامهریزی مسئولان و دستاندرکاران کلان کشور در مسیر متوقف کردن زنجیره شیوع کرونا و بازگشت فضای زیست اجتماعی به حالت عادی از مهمترین اتفاقات و برنامههایی است که در دستور کار تمامی مسئولان قرار گرفته است.
تردیدی در این مهم وجود ندارد که برای به بار نشستن تلاش مسئولان، اتحاد؛ همدلی و همراهی آحاد مردم از مهمترین اتفاقاتی است که میتواند به تسریع قطع زنجیره شیوع کرونا و شکست دادن این ویروس مرگبار در جامعه منتج شود.
در راستای فعالیت تمامی دستاندرکاران؛ برنامه ریزان و متولیان کلان بخشهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه؛ اهالی فرهنگ و هنر از نویسندگان و شاعران گرفته تا مترجمان، منتقدان و پژوهشگران نیز دست در دست یکدیگر دادند تا با همراهی پویشهای اجتماعی شکل گرفته در مسیر شکست این ویروس هم سهم و دین خود را ادا کنند و از دیگر روی همراهی خود با آحاد مردم جامعه را اینبار در قامت و جبههای دیگر به اثبات رسانند.
اهالی فرهنگ و هنر با همراهی خانه کتاب بهعنوان بازوی فرهنگی یار مهربان در حوزه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با راهاندازی دو پویش #تندرست_باش_ای_ایران و #بهار_نزدیک_است؛ طی روزهای پایانی اسفند ماه و آغاز تعطیلات نوروزی 1399 تلاش کردهاند تا با صحبتها، پیامها و یا دلنوشتههایی علاوه بر ادای سهم خود در تحقق هرچه بیشتر دعوت مردم به خانه ماندن و گسترش و توسعه پویشهای نامبرده مشارکت هرچه بیشتر آحاد مردم را برای صرف فعل اتحاد و همدلی در مسیر شکست دادن ویروس کرونا در کشور ادا کنند.
یکی از این افراد سعید تشکری رماننویس، فیلمنامهنویس، نمایشنامهنویس و از اعضای بینالمللی کانون جهانی تئاتر (ITCA) است. تشکری با پیوستن به دو پویش #تندرست_باش_ای_ایران و #بهار_نزدیک_است؛ پیام خود را در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی از یکسو و ازسوی دیگر در فضای مطبوعاتی منتشر کرده است. او در این پیام آورده است:
مردم خوب ایران سلام. من یک نویسنده هستم؛ سعید تشکری. کارم نوشتن است. برای شما رمان مینویسم. گمان میکنم که همه ما در اسفند ماه در تنهایی به سر بردهایم. یعنی در خیابان نبودیم؛ در پاساژ نبودیم؛ در کتابفروشی نبودیم و تنها در خانه ماندیم. جاییکه هیچوقت نبودهایم! کنار همسرمان؛ فرزندانمان؛ نوههایمان؛ زندگیمان و کنار خودمان... حالا فرصت پیدا کردهایم تا خودمان را بیشتر ببینیم و بفهمیم و قدر چیزهایی که حالا نداریم را در این نوستالژی دنبال کنیم.
ممکن است امسال عید نوروز نتوانیم بیشتر همدیگر را ببینیم یا به سبک ایرانی این روزها را پشت سر بگذاریم. به نظر میآید که به فرایند جدیدتری رسیدهایم، به یک تکنولوژی؛ به یک نوع سبک زندگی جدیدتری رسیدهایم که وقتی بعد از این، همدیگر را میبینیم قدر همدیگر را بیشتر میدانیم؛ چرا که ممکن است فردا هم چیزهایی مانند دیدن همدیگر را از دست بدهیم. من ایمان دارم که این روزها میگذرد و تجربیات روزگاری که سپری کردهایم به دستمان خواهد رسید که شاید بیش از این قدرشناس خداوند باشیم؛ چرا که دیروز، آرامش و آسایش را به ما داد و ما قدرش را ندانستیم. انشاءالله فردای مهربان که می آید قدر آن را بدانیم... نوروزتان پیروز.
مروری بر کارنامه فرهنگی سعید تشکری
سعید تشکری متولد 1342 در قوچان است. وی از سال 1360 فعالیتهایش را با عنوان نویسنده و کارگردان مطرح تئاتر و سینما، نویسنده مقالات در مطبوعات در حوزه ادبیات و هنر، داوری و منتقد جشنواره تئاتر فجر، شرکت در جشنوارههای ملی و کشوری، چاپ آثار در حوزه رمان، ادبیات نمایشی، ساخت فیلم و نگارش سریالهای تلویزیونی و نگارش نمایشنامههای رادیویی در اداره کل نمایش رادیو تهران آغاز کرد و تا امروز ادامه داده است.
تشکری امروز نیز به عنوان یکی از رماننویسان طراز اول کشور در حوزه ادبیات دینی و انقلاب مطرح است. گواه آن، جایزه سه دوره کتاب سال رضوی و کتاب سال شهید غنیپور، در سالهای 1385، 1388و 1390 برای نگارش رمان بار باران که توسط انتشارات نیستان به چاپ رسیدهاست.
او بارها به عنوان نمایشنامهنویس، کارگردان تئاتر و فیلمنامهنویس برتر برنده جایزه شده و با حضور در جشنوارههای ملی و بینالمللی چون فجر، امام رضا (ع)، یونیسف و... در کارنامه سی و چند ساله فعالیت ادبی - هنری عناوین زیادی کسب کردهاست.
از آخرین کارهای او در حوزه تلویزیون میتوان به نگارش بخش اول سریال زمانه که از سریالهای موفق و پربیننده شبکه سوم سیما بود اشاره کرد؛ و نیز در زمینه ادبیات داستانی چاپ رمانهای موفق پاریس پاریس، ولادت، رژیسور و بار باران از آثار اوست.
همچنین مجموعه نمایشهای او در دو جلد توسط انتشارات نیستان به نامهای وصل هزار مجنون و وقتی زمین دروغ میگوید چاپ شده، که مجموعه وقتی زمین دروغ میگوید در زمستان 1391 عنوان کتاب برتر سال را به خود اختصاص داد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*