یک‌شنبه 1 مهر 1403

تصویب یک فوریت ایجاد اداره کل HSEدر شهرداری / لزوم داشتن متولی ایمنی در شهر و شهرداری تهران

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
تصویب یک فوریت ایجاد اداره کل HSEدر شهرداری / لزوم داشتن متولی ایمنی در شهر و شهرداری تهران

در جریان دویست و پنجاهمین جلسه شورای شهر تهران طرح یک فوریتی ایجاد اداره کل سلامت، ایمنی و محیط زیست «HSE» شهر تهران بررسی شد.

به گزارش ایسنا، زهرا صدراعظم نوری به عنوان پیشنهاد دهنده این طرح، در دفاع از یک فوریت آن گفت: بحث ایمنی یکی از موضوعات بسیار جدی در همه کلانشهرها، دستگاه‌ها و سازمان‌هایی است که ضریب ریسک بالایی دارد. براساس قانون دستگاه‌ها موظف هستند واحد "اچ اس‌ای" را برای نظارت بر حسن اجرای اقدامات، تامین سلامت کارکنان، پیمانکاران و محیط کار ایجاد کنند.

وی با اشاره به اینکه در قانون هوای پاک نیز این مساله به عنوان یک الزام ذکر شده است اضافه کرد: در تبصره 16 قانون هوای پاک این الزام را برای همه مراکز و واحدها قید کرده است مبنی بر اینکه تمامی واحدهای بیش از 50 نفر، موظف به ایجاد واحد اچ. اس. ای هستند و باید نسبت به کارگیری افراد متخصص اقدام و سیستم سلامت کار، کارگر و محیط کار را مستقر کنند.

نوری با بیان اینکه اما این اتفاق در شهرداری تهران خیلی محدود رخ داده است، افزود: البته در مترو که ضریب ریسک بالایی دارد واحد اچ. اس. ای داریم، اما در سایر بخش‌ها به ویژه حوزه معاونت عمرانی، که ریسک بالایی دارد و یا واحدهایی که پیمانکاران زیادی دارند، اساسا به مساله محیط کار، کارگر و سلامت آن‌ها پرداخته نمی‌شود و ساز و کار لازمی نیز برای آن در نظر گرفته نشده است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به سابقه ایجاد واحد اچ. اس. ای در جهان گفت: در دنیا اچ. اس. ای از سال 1800 میلادی ایجاد شد و در آمریکا مدیریت ایمنی در کارخانه از سال 1800 راه اندازی شده است. همچنین در سال 1815 قانون ایمنی اداره ایمنی معادن آمریکا ایجاد شد. در سال 1896 نیز انجمن ملی حفاظت در برابر حریق در آمریکا راه اندازی شد و سازمان آتش نشانی ما تمامی استانداردهای خود را از آن اخذ می‌کند.

وی با اشاره به طی این مسیر در شهرداری تهران تاکید کرد: در سال 1303 چند ایستگاه آتش نشانی در تهران راه اندازی شد و تا سال 1370 که بیش از 67 سال از آن زمان می‌گذرد یک کمیته شهر سالم راه اندازی شده است. بعضا اگر برخی از مدیران و مسئولین در این حوزه تخصص و یا علاقه مندی داشتند چنین حوزه‌ای را در حد محدود راه اندازی می‌کنند.

نوری با تاکید بر متولی نداشتن موضوع ایمنی در شهرداری تهران گفت: اما آنچه که اکنون مطرح است موضوع ایمنی است که در شهرداری متولی ندارد و شاهد حوادث متعدد و اتفاقاتی هستیم که در سطح شهر و شهرداری رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: فوریت این طرح به مساله مرگ و حادثه مربوط است، چرا که وقتی حادثه‌ای رخ می‌دهد و منجر به مرگ و یا عواقب جبران ناپذیر است این موضوع را از هر چیزی اولویت‌مندتر می‌کند.

وی در ادامه به آمار حوادث شغلی ایجاد شده در شهرداری تهران طی 4 سال اخیر اشاره کرد و افزود: حوادث شغلی گزارش شده شهرداری تهران حاکی از آن است که در سال 95، 22 حادثه گزارش شده است که 6 مورد از آن منجر به مرگ شده است. در سال 96، 36 مورد گزارش که 7 مورد از آن منجر به مرگ شده است. در سال 97، 75 حادثه و 7 حادثه منجر به مرگ و در سال 98، 79 حادثه که 9 مورد از آن منجر به مرگ شده است. در سال 99 هم 4 مورد مرگ ناشی از حوادث داشتیم و از مجموع 297 حادثه مربوط به شهرداری 33 مرگ داشتیم که آمار قابل توجه و دردناکی است.

نوری با تاکید بر اینکه حتی یک حادثه منجر به مرگ نیز برای ما باید مهم باشد افزود: لازم است واحد اچ. اس. ای در شهرداری تهران راه اندازی شود اما این واحد باید زیر نظر بالاترین فرد سازمان باشد تا از اعتبار لازم برخوردار باشد. اکنون وزارتخانه‌های نفت و نیرو که ریسک بالا دارند، واحد اچ. اس. ای زیرنظر بالاترین فرد سازمان است.

وی تاکید کرد: این طرح باید به دو فوریتی مطرح می‌شد اما از آنجایی که شورا تمایلی به طرح دو فوریتی ندارد، به صورت یک فوریت مطرح و از همکارانم درخواست می‌کنم به یک فوریت آن رای دهند چرا که می‌تواند یکی از اقدامات بسیار موثر زیرساختی و زیربنایی شورای پنجم باشد.

به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر تهران با 9 رای موافق به یک فوریت این طرح مبنی بر راه اندازی اداره کل کل سلامت، ایمنی و محیط زیست رای مثبت دادند.

انتهای پیام