پنج‌شنبه 8 آذر 1403

تعطیلات کرونا در خانواده های ایرانی یک فرصت برای استحکام خانواده است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تعطیلات کرونا در خانواده های ایرانی یک فرصت برای استحکام خانواده است

مشایخی کارشناس مسائل فرهنگی با اشاره به هجوم مردم در غرب برای خرید اسلحه در ایام کرونایی گفت: در خانواده های ایرانی که مبتنی بر آموزه های دینی و قرآنی هستند تعطیلات کرونا می تواند یک فرصت باشد اما در زندگی های غربی به دلیل نبود قوانین حمایت از مظلوم وضعیت وحشتناکی وجود دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مصطفی مشایخی کارشناس مسائل فرهنگی در گفتگو با دیارآفتاب؛ با اشاره به تاثیر پیامدهای شیوع کرونا برخانواده ها، گفت: یکی از موضوعات مورد توجه در حقوق بین الملل بحث حقوق شهروندی است و یکی از مباحثی که ذیل حقوق شهروندی می توان به آن پرداخت، موضوع حمایت از بنیان خانواده است.

وی افزود: در آموزه های دینی نیز به شدت روی حقوق افراد تأکید شده و در متون دینی مانند رساله امام سجاد (ع) نیز در خصوص این موضوع مسائلی از جمله حقوق پدر و مادر نسبت به فرزند و بالعکس آمده است.

مشایخی اظهار کرد: مهمتر از اینها در قرآن کریم به عنوان کتاب آسمانی مسلمانان و دستورالعمل الهی تکالیف مهمی بر عهده همگان گذاشته شده است؛ در همین راستا وظایفی برای پدر به عنوان ستون خانواده، زن به عنوان مدیر خانواده و فردی که آرامش را درخانواده به ارمغان می آورد و فرزندان هم به عنوان شکوفه های گل که زیبایی و طراوت به خانواده می بخشد یاد شده است.

وی ادامه داد: از دیدگاه قرآن هرکدام از ارکان خانواده وظایف و مسئولیت هایی دارند که به نوعی یک جاده دوطرفه می باشد که باید بر این تکالیف مشخص شده مقید باشند.

این کارشناس فرهنگی با بیان اینکه در جامعه ایرانی به عنوان یک نظام اسلامی مبنای زندگی بیشتر افراد بر اساس دستورات و قوانین الهی و قرآنی که بالاتر از قانون بشری است، تبعیت می کنند، گفت: متاسفانه برخی از این مباحث به دلیل عدم صلاحیت همسران و پدر و مادران که آن هم نتیجه اختلالات روانی یا فشارهای مالی و عصبی و یا معضل اعتیاد در برخی از خانواده ها است، رعایت نمی شود و باعث آزار دیگران می شود و عمدتا هم یا همسران مظلوم واقع می شوند و یا فرزندان خردسال آسیب می بینند.

وی با اشاره به اهداف تشکیل اورژانس 123 بیان کرد: برای اینکه از این قشر آسیب پذیر و مظلوم حمایت شود و طبق آموزه های دینی و قوانین جمهوری اسلامی عمل گردد، اورژانس 123 توسط سازمان بهزیستی راه اندازی شده و این موضوع از گذشته نیز برقرار بوده است و ارتباطی به شرایط فعلی جامعه و جهان هم ندارد.

مشایخی افزود: این اورژانس با هدف حمایت از مظلومین جامعه که عمدتا هم پناهی ندارند برقرار شده و تا زمان ایجاد شرایط و صلاحیت های لازم این اورژانس حمایت های لازم را انجام می دهد.

وی در خصوص تهدید ها و فرصت های در خانه ماندن در روزهای کرونایی، گفت: اکنون به دلیل شرایط ایجاد شده متأثر از کرونا که عمدتا مردم در خانه هایشان ساکن هستند برای آن قشر جامعه که مبنی بر آموزه های دینی رفتار می کنند بهترین فرصت است چراکه هم همسران به خوبی یکدیگر را می بینند و هم فرزندان به خوبی از محبت پدر و مادر برخوردار می شوند.

این کارشناس فرهنگی با بیان اینکه دوران تعطیلات کرونا برای خانواده های ایرانی یک فرصت برای تقویت بنیان خانواده است، افزود: در این شرایط عمده خانواده های ایرانی که زندگی شان مبتنی بر اسلام و فرهنگ اصیل ایرانی است بهترین ایام زندگی را سپری می کنند و امروز قطعا حال و هوای بیشتر خانواده های ایرانی اینگونه است.

وی با اشاره به اینکه مقدار ناچیزی از خانواده ها به دلایل مشکلاتی که گفته شد اختلالات روحی و روانی برایشان ایجاده شده، گفت: این موضوع می تواند مشکلاتی را ایجاد کند که آن اورژانس (123) بدین منظور ایجاد شده است.

این کارشناس فرهنگی با بیان اینکه این موضوع در زندگی های غربی به شدت به طور وحشتناک خطرناک شده، گفت: در برخی از کشورها که سلاح هم فروخته می شود موضوع خودزنی و دگر زنی به شکل بدی برقرار است و حتی در همین ایام هجمه ها به سمت اسلحه فروشی ها به گونه ای افزایش پیدا کرده که نگران کننده بود و متأسفانه قوانینی هم برای حمایت از مظلومین وجود ندارد.

انتهای پیام /