شنبه 29 اردیبهشت 1403

تعلل در پاسخگویی به استعلامات قضائی از عوامل اصلی اطاله دادرسی

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تعلل در پاسخگویی به استعلامات قضائی از عوامل اصلی اطاله دادرسی

معاون اول دادستان تهران گفت: یکی از علل ماندگاری پرونده‌ها در دادسرای جرایم پزشکی تأخیر کمیسیون‌های تخصصی پزشکی قانونی، سازمان نظام پزشکی، گمرک و غیره در پاسخگویی به استعلامات قضائی است.

معاون اول دادستان تهران گفت: یکی از علل ماندگاری پرونده‌ها در دادسرای جرایم پزشکی تأخیر کمیسیون‌های تخصصی پزشکی قانونی، سازمان نظام پزشکی، گمرک و غیره در پاسخگویی به استعلامات قضائی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد رحمانیان معاون اول دادستان تهران طی سخنانی با اشاره به نقش دادسرای ناحیه 26 در تأمین امنیت و سلامت در جامعه اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های مهم دادسرای ناحیه 26 سر و کار داشتن آن با حوزه سلامت و امنیت مردم است که هر دو در حوزه صلاحیت‌های اصلی دادستانی است، هر چند در حوزه سلامت بار مستقیم برعهده کادر و مراکز درمانی است.

رحمانیان با اشاره به اینکه این دادسرا اقدامات بسیار ارزنده‌ای در بحث داروهای قاچاق و قصورات پزشکی انجام داده است؛ افزود: در حوزه تأمین سلامت و امنیت غذایی مردم با توجه به مشکلات اقتصادی جامعه و سوءاستفاده سودجویان و فرصت طلبان اقداماتی انجام داده که می‌تواند برای سایر دادسراها رویه سازی کند و فعالیت‌های تأثیرگذارش در حوزه سلامت و جرایم پزشکی قابلیت برندسازی داشته که مجامع علمی و دانشگاهی می‌توانند از آن استفاده کنند.

معاون دادستان تهران با اشاره به مشکل اطاله دادرسی به عنوان زخم کهنه مراجع قضائی کشور اظهار کرد: در سال‌های اخیر اقدامات خوبی برای کاهش فرایند دادرسی صورت گرفته و امیدواریم که با برنامه ریزی و مدیریت بهتر، طعم شیرین اجرای عدالت را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به ذائقه ارباب رجوع بچشانیم.

وی با بیان اینکه طبق بررسی‌های کمیته رفع اطاله دادرسی، یکی از علل ماندگاری پرونده‌ها در دادسرای جرایم پزشکی تأخیر کمیسیون‌های تخصصی پزشکی قانونی، سازمان نظام پزشکی، گمرک و سایر مراجع ذیربط در پاسخگویی به استعلامات قضائی است، گفت: برای پاسخگویی به استعلامات زمانی مشخصی تعیین شده که در مکاتبات اعلام می‌شود و اگر دستگاه مسئول با وجود پیگیری‌های انجام شده به موقع پاسخ نداد؛ نمی‌توان حقوق مردم را معطل نگه داشت و باید از راهکارهای کیفری استفاده کرد.

رحمانیان تحول قضائی را از اهداف بنیادی دستگاه قضائی در دوره تصدی آیت الله رئیسی عنوان کرد و افزود: مقام معظم رهبری هم در حکم انتصاب رئیس محترم قوه قضائیه به این نکته تأکید داشتند و اصولا تحول قضائی جز سیاست‌های کلان نظام مقدس جمهوری اسلامی است که به دوره خاصی محدود نمی‌شود.

وی با تأکید بر اینکه تحول با شعار ایجاد نمی‌شود، داشتن برنامه ریزی را لازمه ایجاد تحول دانست و افزود: در این حوزه نیاز به خلاقیت همکاران و ترسیم یک چشم انداز روشن و قابل اجرا برای رفع مشکلات و نارسایی‌های موجود است.

رحمانیان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بخش مهمی از وظایف قوه قضائیه از جمله پیشگیری از وقوع جرم، احیا حقوق عامه، برقراری نظم و امنیت، نظارت بر حسن اجرای امور و تأمین آزادی‌های مشروع در دادسراها از طریق مراجع و مقامات قضائی دادستانی متبلور می‌شود؛ اظهار داشت: بنابراین قضات دادسرا مسئولیت خطیری را بر عهده دارند که لازمه انجام این مسئولیت مهم تهذیب نفس، سلامت مالی و اخلاقی، ارتقا دانش قضائی، به روز بودن، دوری از روزمرگی، تکریم ارباب رجوع، برنامه ریزی با افق‌های روشن، نظارت، مدیریت و انجام فعالیت‌های جهادی است.

معاون دادستان تهران در بخشی از سخنان خود با تجلیل از خدمات 30 ساله اسماعیلی در دستگاه قضائی، از عملکرد وی در 5 سال اخیر در دادسرای ناحیه 26 که منجر به ختم دادرسی پرونده‌های مانده و مثبت شدن آمار شده، تقدیر کرد و در معرفی سرپرست جدید داس را اظهار داشت: خانم نقی زاده یک چهره علمی و از معاونان قوی دادستانی و نیرویی بسیار پرتلاش است که در مسند قبلی خود هم خوش درخشیده است.

در ابتدای این مراسم میران اسماعیلی، با ارائه گزارش عملکرد 5 ساله خود در دادسرای ناحیه 26، با ابراز خرسندی از اینکه درخواست بازنشستگی او مورد موافقت دستگاه قضائی قرار گرفته است، برای سرپرست جدید دادسرا آرزوی موفقیت کرد.

شایان ذکر است دکتر المیرا نقی زاده پیش از این معاون دادستان تهران و سرپرست دادسرای ناحیه 29(دادسرای اطفال و نوجوانان) بود.