تعیین تکلیف سهمیه بنزین تاکسیهای اینترنتی / دست شرکتها در پرداخت اعتبار برداشت سوخت کوتاه است
رانندگان تاکسی های اینترنتی با اعمال سهمیه بندی بنزین با مشکل مواجه شدند که البته بخشی از مشکلات آن ها رفع شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، 24 آبان امسال یکی از مهمترین اتفاقات اقتصادی کشور را شاهد بودیم؛ پس از سالها کارتهای سوخت مجددا قدم در سازوکار فروش بنزین گذاشتند. سهمیه بندی شدن مجدد سوخت اتفاقی ناگهانی بود که چندان بدون اشکال هم اجرا نشد و اعتراضات اقشار مختلفی را به همراه داشت.
یکی از گروههایی که با اعمال سهمیه بندی بنزین با مشکل مواجه شدند، رانندگان تاکسیهای اینترنتی بودند؛ 60 لیتر بنزین بدون شک کفاف پیمایشهای طولانی آنها را نمیداد و این موضوع میتوانست به طور کلی عملکرد این شرکتها و شغل هزاران نفر را در معرض تهدید قرار دهد. سر و صدای رانندگان و شرکتها به سرعت در فضاهای خبری پیچید و در نهایت به گوش مسئولان این حوزه رسید.
بیشتر بخوانید: کاهش 23 میلیون لیتر مصرف سوخت پس از سهمیه بندی / اعلام زمان واریز یارانه آذرماه
گستره این خبر باعث شد در فاصله کمتر از یک روز امیر وکیل زاده مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی درباره سهمیه تاکسیهای اینترنتی اعلام کند: به کلیه رانندگان مورد تایید از سوی شرکتهای معتبر که دارای مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت و یا شهرداریها بوده و مورد تایید وزارت کشور هستند، در صورتی که در ماه بیش از 200 کیلومتر پیمایش داشته باشند، در ابتدای ماه بعد، اعتبار سهمیه معادل اختلاف قیمت سوخت آزاد و یارانهای پیمایش، تخصیص داده میشود.
او افزود: این اعتبار به کارتهای بانکی اعلام شده توسط شرکتهای مسافربر اینترنتی با ساز و کار تعیین شده توسط این کارگروه به حساب ذینفعان (مالک خودرو و یا نماینده قانونی وی) واریز خواهد شد.
با اعلام این خبر آرامش به شبکه تاکسیهای اینترنتی بازگشت و فعالیت رانندگان از سر گرفته شد؛ اگر چه بنا بر اظهارات مصرف کنندگان میزان کرایه حملونقل تاکسیهای اینترنی نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است، اما مطابق گذشته به فعالیت خود ادامه میدادند و اختلالی در عملکرد آن ها به وجود نیامد.
روزها گذشت و خبری از واریز اعتبار سوخت رانندگان تاکسیهای اینترنتی نشد تا روز 5 آذر که کلامی مدیر کل دفتر برنامه ریزی، تامین، توزیع و تنظیم بازار با اشاره اینکه سهمیه بنزین آژانسهای اینترنتی که براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار براساس پیمایش خواهد بود و امروز دوشنبه به کارتهای سوخت آنها واریز خواهد شد گفت: اتحادیه آژانسهای تلفنی به سازمانهای استانی صنعت و معدن و اتاقهای اصناف مراجعه کنند و فهرست خودروهای تحت پوشش را به مرکز ارسال کنند تا وزارت کشور و وزارت نفت نسبت به واریز سهمیه سوخت آنها نیز اقدام کنند.
بر این اساس اغلب رانندگان این شرکتها اعتبار مقرر شده را مطابق شرایطی که پیش از این مقرر شده بود دریافت کردند، اما کماکان رانندگان بسیاری وجود دارند که نسبت به دریافت نکردن اعتبلر دکر شده معترض هستند.
طبق اظهارات تمام شرکتهای فعال در این حوزه؛ اعتبار در نظر گرفته شده برای تمام رانندگان به دست آنها رسیده است مگر در موارد خاصی که اختلالی در واریز به حساب آنها وجود داشته باشد؛ این اعتبار حفط شده و با اصلاح اشکال، مجموع طلب رانندگان به حساب آنها واریز خواهد شد.
نگار عرب مدیر روابط عمومی شرکت تپسی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت واریز نشدن اعتبار سهمیه سوخت تاکسیهای اینترنتی اظهار کرد: روز شنبه هر هفته میزان پیمایش رانندگان این شرکت به وزارت کشور، به عنوان متولی اصلی رسیدگی به این امر، ارسال میشود. تنها رانندگانی مشمول دریافت اعتبار خرید سوخت خواهند شد که طی هفته بیش از 47 کیلومتر پیمایش داشته باشند که مقدار آن 7 لیتر به ازای هر 100 کیلومتر است و سقف 300 لیتر برای آن در نظر گرفته شده است.
او بیان کرد: رانندگانی که این اعتبار را دریافت نکردهاند ممکن است دو علت داشته باشد؛ یا به سقف 47 کیلومتر در هفته دست پیدا نکردهاند یا در استعلامهایی که وزارت کشور از رانندگان انجام میدهد اختلالاتی وجود دارد که باید برطرف شود و میتواند به پلاک خودرو، اطلاعات حساب و موارد از این قبیل مربوط باشد.
عرب با تاکید بر این که شرکتها تنها وظیفه ثبت و ارایه میزان پیمایش خودروها را دارند، گفت: اطلاع رسانیهای لازم برای رانندگانی که با اختلال برای دریافت سهمیه مواجه هستند انجام شده و حتی صفحهای جداگانه برای کمک به رانندگانی که با مشکل ثبت حساب مواجه بودهاتد به وجود آمده است.
او تصریح کرد: سهمیه افرادی که سهمیه به آنها تعلق گرفته شده، اما به هر دلیلی به دست آنها نرسیده است، حفظ شده و بعد از اصلاح اشکالات به دست آنها خواهد رسید.
او ادامه داد: سهمیه در نظر گرفته شده از طرف وزارت کشور تا سقف 300 لیتر است که پاسخگوی حدود 4 هزار کیلومتر پیمایش است، اما پیش از این اعلام شد که رانندگانی که پیمایش بیش از مقدار ذکر شده را داشته باشند به ازای هر 100 کیلومتر پیمایش 15 هزار تومان کمک هزینه دریافت خواهند کرد و تفاوتی برای شرایط کاری رانندگان ایجاد نشده است.
روابط عمومی شرکت اسنپ هم در باسخ به سوال خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت واریز نشدن سهمیه برخی رانندگان بیان کرد: سهمیه بنزین رانندگان تاکسیهای اینترنتی مابهتفاوت ریالی قیمت بنزین آزاد با قیمت پایه بر اساس پیمایش هفتگی رانندگان در مجموع این تاکسیهاست. پیمایش رانندگان بر اساس کیلومتر طیشده از زمان قبول درخواست سفر تا پایان سفر محاسبه میشود.
او افزود: شرط تخصیص پیمایش حداقل 47کیلومتر در هفته در مجموع تاکسیهای آنلاین است و سقف پیمایش مورد قبول برای تخصیص سهمیه 1000کیلومتر در هفته (با مبنای هر صدکیلومتر، 7لیتر) است. بدین ترتیب سقف سهمیه تخصیصیافته به هر راننده تاکسی اینترنتی 70لیتر در هفته برای خودروهای تکسوز و 42لیتر در هفته برای خودروهای دوگانهسوز است. این سهمیه مازاد بر 60لیتر سهمیه ماهانه هر خودرو است.
روابط عمومی شرکت اسنپ تصریح کرد معیار چگونگی سهمیهبندی بنزین برای تاکسیهای اینترنتی و میزان آن به طور کامل از سوی وزارت کشور تعریف و تعیین شده و تاکسیهای اینترنتی هیچگونه دخل و تصرفی در آن نداشتهاند. سهمیه مذکور مستقیما از سوی وزارت نفت در قالب اعتبار به کارت بانکی هر راننده واریز میشود و این تصور که در اختیار تاکسیهای اینترنتی قرار میگیرد از اساس اشتباه است. این اعتبار تنها برای خرید بنزین و در جایگاههای سوخت قابل استفاده است. پیگیریهای مدیران تاکسیهای اینترنتی موثر بوده و سهمیه 3هفته نخست رانندگان این سامانهها واریز شده است.
او ادامه داد: اسنپ، از روز اعلام سهمیهبندی بنزین تا زمان واریز اولین سهمیه، برای حمایت از رانندگان خود، طرح گسترده اعطای کمکهزینه بنزین را در پیش گرفت. در این طرح کمکهزینهای به صورت وام برای جبران افزایش قیمت بنزین به حساب کاربران راننده واریز کردیم تا به این ترتیب خدمترسانی به مسافران و رانندگان را تضمین کنیم و رانندگان بتوانند تا زمان واریز سهمیه مربوطه مثل گذشته به کار خود ادامه دهند.
او گفت: این کمکهزینه به کاربران رانندهای تعلق گرفت که از فعالیتشان در ناوگان اسنپ بیش از 3ماه گذشته بود و بیش از 50کیلومتر در روز (تا سقف 150کیلومتر) فعالیت داشتند. به همین منظور پنلی ساخته شد و رانندگانی که در آن عضو شدند و واجد شرایط بودند از کمکهزینه اسنپ بهرهمند شدند. بیش از 350هزار راننده از کمکهزینه اسنپ استفاده کردند و استقبال خوبی از این طرح حمایتی به عمل آمد. همچنین با تخصیص میلیاردها تومان پاداش تلاش کردیم، تا ضمن ثابت نگهداشتن قیمت سفرها، درآمدزایی رانندگان را بهبود بخشیم.
روابط عمومی شرکت اسنپ بیان کرد: از شنبه (30آذر) نیز کمپین 1001 را آغاز کردیم تا رانندگان علاوه بر دریافت اعتبار سهمیه سوخت از شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی، کمکهزینه خرید بنزین (ویژه پیمایشهای بالای هزار کیلومتر در هفته) دریافت کنند و به این ترتیب دیگر نگرانی بابت هزینه بنزین نداشته باشند. نحوه محاسبه هزینه دریافتی به این صورت خواهد بود که هر رانندهای که 1000کیلومتر اولیه خود را در طول یک هفته در سفرهای اسنپی پیمایش داشته باشد، به ازای هر 100کیلومتر مازاد بر1000هزار کیلومتر اولیه 10هزار تومان هزینه خرید بنزین دریافت خواهد کرد.
او افزود: برای نمونه رانندهای که در پایان هفته هزار و 225کیلومتر در سفرهای اسنپی پیموده باشد، بابت 225کیلومتر مازاد، مبلغ 22هزار و 500تومان دریافت خواهد کرد. هزینه محاسبه شده شنبه هر هفته به اعتبار اسنپی رانندگان افزوده میشود. در ادامه برای حمایت هر چه بیشتر از رانندگان خود مبلغ کمکهزینه خرید بنزین را افزایش دادیم و از شنبه (7 دی) به ازای هر 100کیلمتر مازاد مبلغ 20هزار تومان کمکهزینه به رانندگانی که 1000کیلومتر اولیه خود را فقط در اسنپ پیمایش داشته باشند پرداخت خواهد شد. این کمکهزینه هدیهای حمایتی است که اسنپ برای رانندگان ناوگانش درنظر گرفته و امیدواریم تاثیر مثبتی بر درآمدزایی رانندگان داشته باشد.
بر اساس این گزارش با توضیحات ارایه شده حقی از رانندگان ضایع نخواهد شد و تمام شرکتها قصد پشتیبانی از رانندگان را دارند؛ وزارت کشور و وزارت نفت متولیهای اصلی رسیدگی به حقوق رانندگان هستند و اختلالات جزئی باعث مشکلات فعلی شده است؛ سهمیه رانندگان حفظ شده و بعد از حل مشکلات به دست آنها خواهد رسید.
انتهای پیام /