تلاش برای بهرهگیری از آموزههای رضوی در حل مسائل روز جامعه / 28 بهمن، آخرین مهلت ارسال مقالات
دبیر علمی کنفرانس بینالمللی «اقتصاد، اشتغال و تولید در آیینه قرآن و عترت (ع)» رویکردها و جزئیات این کنگره را تشریح کرد و گفت: تلاش داریم از خروجی نشستهای علمی و مقالات ارائه شده در این کنفرانس محتواهای کاربردی برای دستگاههای اجرایی و دستگاههای سیاستگذار کشور آماده و از آن در حل مسائل و مشکلات جامعه استفاده کنیم.
خبرگزاری میزان - طبق اعلام روابط عمومی آستان قدس رضوی، دکتر عادل پیغامی در نشست خبری این کنگره که صبح امروز با حضور اصحاب رسانه در دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) برگزار شد، ورود آستان قدس رضوی به حوزه گسترش معارف نورانی قرآن و عترت (ع) بهویژه سنت و سیره رضوی را ارزشمند ارزیابی کرد و گفت: آموزههای نورانی و وحیانی حضرت رضا (ع) بهعنوان عالم آل محمد (ص) بهعنوان یک حقیقت همیشه زنده مشمول گذر زمان و مکان نمیشود بلکه این آموزهها فرا مکانی و فرا زمانی است و برای سعادت و رهایی از گرفتاری و مشکلات امروز بشریت کارگشاست، بر همین اساس باید با بهرهگیری از آن، مسائل روز جامعه در حوزههای کلان از جمله تمدن سازی و دولت سازی تا مسائل اجتماعی و فردی احیا شود.
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه مطالب و گفتوگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید
کمبود پژوهشها در زمینه کاربردی کردن مبانی قرآن و عترت
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد از کمبود پژوهشها، کتابها و مقالات علمی در حوزه کاربردی کردن علوم روز بر اساس مبانی قرآن و عترت (ع) تصریح کرد: متأسفانه تعداد پژوهشگرانی که بخواهند با استفاده از تعالیم دینی به مسائل روز پاسخ دهند، بسیار اندک است و به اندازه کافی در این حوزه مقالات غنی علمی و کتابهای کاربردی و معتبر منتشر نشده است.
اقدام ارزشمند دانشگاه امام رضا (ع)
وی برگزاری کنگره بینالمللی اقتصاد، اشتغال و تولید در آیینه قرآن و عترت (ع) به میزبانی دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) را اقدامی ارزشمند دانست و عنوان کرد: در قالب برنامههای علمی این کنگره، 12 پیش نشست علمی با مشارکت اساتید و صاحبنظران حوزههای علمیه، دانشگاهها، دستگاههای اجرایی و نهادهای سیاستگذار طراحی شده است.
برپایی کرسیهای آزاداندیشی و انتشار مجله علمی امام رضا (ع)
وی افزود: برای شکلگیری جامعه علمی از نسل جدید نیز، مجموعه کرسیهای ملی آزاداندیشی دانشجویان با مشارکت دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی در حال برگزاری است، همچنین در گام بعدی برای ساخت جامعه علمی، مجله علمی امام رضا (ع) و علوم روز به سه زبان دنیا طراحی و در حال انتشار است.
بررسی مسائل کاربردی در قالب کنگره؛ توجه به اقتصاد، اشتغال و تولید
دبیر علمی کنفرانس با اشاره به تبیین و بررسی مسائل کاربردی در قالب برنامههای این کنگره عنوان کرد: این کنگره در چارچوب برنامههای کلان دبیرخانه بینالمللی امام رضا (ع) و علوم روز و در راستای لبیک علمی و عملی به دغدغهها و رویکردهای رهبر معظم انقلاب در سال جاری طراحی شده است.
وی تصریح کرد: در این دوره، موضوع اقتصاد، اشتغال و تولید در حوزههای کاربردی همچون مسکن، ارز و سرمایه، عدالت، صنایع دارویی، کشاورزی و. با بهرهگیری از معارف قرآن و اهل بیت (ع) مورد تحلیل و بررسی قرار میگیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) در مورد خروجی کنفرانس نیز گفت: تلاش داریم تا از خروجی نشستهای علمی و مقالات ارائه شده در کنفرانس، محتوای کاربردی برای دستگاههای اجرایی و دستگاههای سیاستگذار آماده شود.
وی همچنین ایجاد تعامل بین مجموعههای سیاستگذار، دولت، مجلس، دانشگاهها، حوزههای علمیه و اتاق بازرگانی برای محوریت قرار دادن آموزههای قرآن و عترت در عرصه اقتصاد را از نوآوریهای جدید این کنفرانس علمی معرفی کرد.
28 بهمن؛ آخرین مهلت ارسال مقالات
پیغامی همچنین 28 بهمن ماه را آخرین مهلت ارائه مقاله به کنفرانس بینالمللی «اقتصاد، اشتغال و تولید در آیینه قرآن و عترت (ع)» اعلام کرد و گفت: مراسم اختتامیه این کنفرانس بینالمللی نیز 10 و 11 اسفندماه با حضور نخبگان و اساتید شاخص ملی و بینالمللی در حوزه اقتصاد برگزار خواهد شد.
دکتر عبدالحمید طالبی؛ رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در ادامه این نشست خبری گفت: این آستان مقدس با استفاده از ظرفیت عظیم علمی و تاثیرگذاری که در فضای عمومی ملی و بین المللی دارد، میتواند با استفاده از سیره و معارف رضوی در حوزه گفتمان سازی و تببین مسایل جهاد تببینی ورود جدی داشته باشد.
وی با اشاره به طیف متنوعی از مخاطبانی که در ارتباط با حرم مطهر و آستان قدس رضوی هستند، عنوان کرد: این ظرفیت عظیم میتواند به عنوان یک فرصت برای جریان سازی و شبکه سازی حل مشکلات عملی و میدانی که با آن در کشور روبرو هستیم، بهره برداری شود.
وی با اشاره به سیاستهای کلان آستان قدس رضوی مبنی بر تبیین و ترویج تعالیم نورانی و وحیانی قرآن و عترت (علیهم السلام) به ویژه سیره علمی و عملی حضرت رضا (ع)، خاطرنشان کرد: این آستان مقدس میتواند با هم افزایی که در سطح ملی و بین المللی ایجاد مینماید، در حوزه ذائقه سازی سبک زندگی اسلامی، الگوهای موثر و کارآمدی را با استفاده از فناوریهای نوین علمی و فرهنگی در زمینههای مختلف به همگان معرفی نماید.
دکتر مرتضی رجوعی، رئیس دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) نیز در این نشست با اشاره به برنامههای دبیرخانه کنفرانس بینالمللی «امام رضا (ع) و علوم روز»، عنوان کرد: با توجه به نامگذاری سال 1400 به عنوان سال «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها» از سوی مقام معظم رهبری، برگزاری کنگره بینالمللی «اقتصاد، اشتغال و تولید در آیینه قرآن و عترت (ع)» در هشت محور کاربردی در دستور کار این دانشگاه قرار گرفت.
وی «صنایع و تولیدات فرهنگی و هنری»، «صنایع و تولیدات کشاورزی، دامی و زیست محیطی»، «صنایع و تولیدات مسکن و ساختمان و شهرسازی»، «صنایع و تولیدات دارویی، بهداشتی و سلامت»، «ابعاد حقوقی، قضایی و نظامهای نظارتی در اقتصاد»، «تبلیغات، ترویج و نهادینهسازی اقتصاد مولد در سطح جامعه» و «کسب و کارهای کوچک و متوسط و اقتصاد دانش بنیان» را محورهای اصلی این کنفرانس بینالمللی برشمرد.
وی گفتمان سازی، جریان سازی و شبکهسازی را اهداف اصلی کنفرانس بینالمللی امام رضا (ع) و علوم روز معرفی و افزود: این کنفرانس با تمرکز بر بخش اقتصاد در سال جاری، مشخصاً صنایع گوناگون را با توجه به تجربیات آستان قدس رضوی محور قرارداده است تا تعالیم و آموزههای قرآنی و دینی در این حوزهها مورد بحث و بررسی قرار گیرد و با استفاده از ظرفیت اندیشمندان و صاحب نظران در گام اول، گفتمان سازی و در گام دوم با استفاده از ظرفیت مجله علمی امام رضا (ع) و علوم روز جریان سازی شکل گرفته و در گام سوم با شناسایی نخبگان این حوزه خروجیهای علمی تولید و شبکهسازی صورت پذیرد.